Supply chain management Gillette

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 9238
Mărime: 376.87KB (arhivat)
Publicat de: Panait Petrache
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nelu Florea

Extras din proiect

1. Descrierea firmei Gillette

1.1. INTRODUCERE

În literatura de specialitate costul este definit în esenţa sa ca o cheltuială:

˝costul de producţie reprezintă ansamblul cheltuielilor necesare obţinerii unui volum de

producţie dat˝ (Gilbert Abraham- Froist); ˝cheltuielile suportate de întreprindere pentru a procura factori de producţie reprezintă costurile˝ (Jacques Lecaillon).

1.2. Istoric

King Camp Gillette (5 ianuarie 1855 - 9 iulie 1932) a fost un om de afaceri american. El a inventat versiunea cea mai bine vândută a aparatului de ras. Mai multe modele existau înainte de designul lui Gillette. Inovația lui Gillette a fost o lamă subțire, ieftină, de unică folosință a oțelului ștanțat. Gillette este recunoscut pe scară largă prin inventarea așa-numitului model de afaceri pentru mașini de râs și cuțite, în care mașinile de ras sunt vândute ieftin pentru a crește piața lamelor , dar de fapt a adoptat acest model numai după ce au făcut concurenții săi

Pentru a vinde produsul, Gillette a fondat compania American Safety Răzor Company la data de 28 septembrie 1901 (schimbarea numelui companiei în Gillette Safety Răzor Company în iulie 1902). Gillette a obținut înregistrarea mărcii comerciale pentru portretul și semnătura pe ambalaj. Producția a început în 1903, când a vândut un total de 51 de mașini de râs și 168 de lame.

Regele C. Gillette și-a creat prima mașină de ras de unică folosință pentru a aduce precizia bărbieritului frizerului în casă. A fost un bărbat numit regele C. Gillette care a lucrat-o. Regele Gillette și-a creat prima lamă de ras pentru a aduce calitățile bărbieritului în casa. Și în timp ce se străduia să-și îmbunătățească desenele până când nu a mai fost posibilă o îmbunătățire, evoluția bărbierilor a fost depășită de regele Gillette și este continuată de compania care poartă numele său.

Evoluția bărbierii de unică folosință: forma mânerului și numărul de lame s-au schimbat în timp. Istoria rasului a crescut alături de evoluția bărbierii. Forma cartușului și numărul de lame s-au schimbat în timp, și a fost introdus un pivot între lame și mâner - cum ar fi pe Fusion5 ProGlide cu tehnologia FlexBall - pentru a simula mai bine pivotul încheieturii brațului și pentru a permite o mai bună interacțiune între brici și piele. Fiecare modificare a aparatului de ras Gillette ne-a adus mai aproape de replicarea abilității frizerului. Pe măsură ce tehnologia avansează, la fel și mașinile noastre de ras, trimerizatoare, geluri de bărbierit și spume și alte produse pentru îngrijire.

1900- PROTOTIP

Regele C. Gillette are ideea revoluționară a lamelor de unică folosință atât de subțiri și atât de puternice încât au fost considerate imposibil de falsificat de oamenii de știință instruiți de MIT.

1920- NOU ȘI ÎMBUNĂTĂȚIT

Gillette® și-a propus să creeze prima inovație mecanică de la înființarea companiei - pentru a face unghiul lamei mai precis și pentru a îmbunătăți aderența, precum și ajustările de deschidere și de închidere. Primul "instrument de precizie".

1957- REGLABIL

Prima briza reglabilă cu trei setări a fost introdusă pentru barba ușoară, medie și grea. În timp, au fost adăugate mai multe setări, în valoare totală de nouă. Acesta a fost primul efort deosebit de mecanic al companiei de a face o mașină de ras "împărtășită munca" de ajustare a unghiului lamei pe față.

1965- TECHMATIC

Acesta a fost primul aparat de ras cu o "bandă continuă", cu spoale și retractabil. Aceasta însemna că utilizatorul nu va mai trebui să atingă lama. Acest design a reprezentat o evoluție foarte stilizată a tehnicii originale, care a fost o mașină de ras Gillette, de peste 30 de ani; o expresie a experimentării industriale a erei.

1971- TRAC II®

Gillette® produce Trac II®, primul sistem de bărbierit cu două lame.

1977- ATRA ®

Gillette introduce sistemul Atra / Contour, primul cartuș de bărbierit cu lamă dublă, cu cap pivotant, care permite paletelor să urmărească mai bine contururile feței pentru un bărbierit mai strâns.

1985- ATRA PLUS®

Gillette lansează Atra Plus® / Contour Plus - prima mașină de ras cu bandă lubrifiantă.

1990- SENSOR®

Gillette lansează Sensor® - prima mașină de ras cu lame twin, montată individual, pe arcuri cu sensibilitate ridicată, care ajustează automat contururile fiecărei fețe.

1998- MACH3®

Gillette rupe bariera de performanță cu ajutorul tehnologiei MACH3®, prima tehnologie cu 3 bile, pentru un bărbierit mai fin și mai rezistent.

2006- FUSION5 ™

Gillette Fusion5 ™ debutează în versiuni Manual și Power. Ele prezintă cinci lame și bate MACH3 pe fiecare atribut, oferind cel mai apropiat și mai confortabil bărbierit Gillette.

2014- GILLETTE FUSION5 ™ PROGLIDE® CU TEHNOLOGIA FLEXBALL ™

Gillette Fusion5 ™ ProGlide® cu tehnologia FlexBall ™ Razor este următoarea evoluție a revoluției noastre pentru bărbierit - o mașină de ras pivotantă construită pentru a maximiza contactul cu fiecare contur al feței unui bărbat.

2015- GILLETTE FUSION5 ™ PROSHIELD®

Gillette Fusion5 ™ ProShield® cu ungere înainte și după lame, scuturi de la iritare. Razboaiele ProShield au, de asemenea, o tehnologie FlexBall.

2017- GILLETTE PE CERERE

Este vorba de conveniență. Acum puteți să vă abonați lamele preferate sau să le comandați la cerere ori de câte ori aveți nevoie de ele.

Preview document

Supply chain management Gillette - Pagina 1
Supply chain management Gillette - Pagina 2
Supply chain management Gillette - Pagina 3
Supply chain management Gillette - Pagina 4
Supply chain management Gillette - Pagina 5
Supply chain management Gillette - Pagina 6
Supply chain management Gillette - Pagina 7
Supply chain management Gillette - Pagina 8
Supply chain management Gillette - Pagina 9
Supply chain management Gillette - Pagina 10
Supply chain management Gillette - Pagina 11
Supply chain management Gillette - Pagina 12
Supply chain management Gillette - Pagina 13
Supply chain management Gillette - Pagina 14
Supply chain management Gillette - Pagina 15
Supply chain management Gillette - Pagina 16
Supply chain management Gillette - Pagina 17
Supply chain management Gillette - Pagina 18
Supply chain management Gillette - Pagina 19
Supply chain management Gillette - Pagina 20
Supply chain management Gillette - Pagina 21
Supply chain management Gillette - Pagina 22
Supply chain management Gillette - Pagina 23
Supply chain management Gillette - Pagina 24
Supply chain management Gillette - Pagina 25
Supply chain management Gillette - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Supply chain management Gillette.docx

Alții au mai descărcat și

Supply Chain Management - TAROM

I. Prezentarea companiei I.1. Scurt istoric al TAROM Compania TAROM - Transporturile Aeriene Române - a fost înfiinţată la 18 septembrie 1954. La...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Rolul și Relevanța Stocurilor Reorientate

Abstract. Practicienii şi cadrele universitare continuă să spună că nu există nici un deficit de stoc în multe, dacă nu chiar în toate lanţurile de...

Ai nevoie de altceva?