Tehnici promoționale - Croco

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1519
Mărime: 48.50KB (arhivat)
Publicat de: Teohari Filip
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Iosub Daniela

Extras din proiect

Marca produselor societăţii – Croco – este cunoscută în ţara noastră de la sfârşitul anului 1994. Brandul scos pe piaţă de omul de afaceri Damian Mereu este cunoscut atît în ţară, cît şi peste hotare. Dovada fiind exportul de sticks-uri, biscuiţi cu cremă, brezeluri şi crackers în Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova, Bulgaria şi Croaţia. Potrivit ultimului număr din 2006 al revistei financiare Business Week România, "crocodilul din Oneşti” s-a născut în 1994 şi a crescut pe piaţa biscuiţilor şi sticks-urilor, profitînd de o competiţie fragmentată". În prezent, SC Croco SRL deţine o cotă de piaţă de peste 40 de procente pe piaţa sticks-urilor şi 18 la sută la Brezel şi Crackers şi biscuiţii cu cremă. Capacitatea de producţie maximă este de 93 tone biscuiţi/24 ore de următoarele tipuri:

- Crackers;

- Brezel;

- Sticks;

- Petit Beurre;

- Biscuiţi cu cremă.

Analiza pietei:

Macromediul:

• Mediul demografic: Este un factor important de care ar trebui să se ţină cont, deoarece piaţa ţintă căreia i se adresează firma este compusă din persoane fizice, indiferent de vârstă, cu venituri mici, medii şi mari.

• Mediul economic: Pe lângă rata inflaţiei, evoluţia preţurilor, rata şomajului, veniturile reale ale consumatorilor, scăderea puterii de cumparare ca urmare directă a crizei financiare actuale, reprezintă un nou element ce trebuie luat în seama atunci când este analizat mediul economic al firmei Croco. Potenţialul firmei nu este afectat deocamdată de aceşti factori.

• Mediul tehnologic: Benefiicind de o linie de producţie modernă, SC CROCO SRL îşi dezvoltă un mediu propice exportului şi nu numai, calitatea produselor fabricate reflectă dotările moderne achiziţionate în decursul a 15 ani de activitate.

Micromediul:

• Clienţi: SC CROCO SRL încearcă să răspundă cerinţelor ridicate de partenerii săi, prin îmbunătăţirea calităţii produselor şi menţinerea nivelului ei, prin politica de preţuri, prin serviciile oferite.

• Concurenţi: Pe acest segment, unul dintre principalii competitori este Standard Nutricia, companie specializată pe producţie de snacksuri cu diferite arome, chipsuri, alune, popcorn, ministicks, covrigei etc. Pe cele două segmente, un alt competitor este şi compania craioveană Pan Group, a cărei cifră de afaceri era estimată să ajungă la sfârşitul anului trecut la valoarea de 25 milioane de euro, de la 22,5 milioane euro, în 2005. 34,5% din vânzările totale sunt asigurate în acest caz de segmentul de crackers, brezel şi sticksuri, o pondere la fel de mare având-o şi produsele dulci, în speţă fursecuri, napolitane, biscuiţi dulci.

• Salariaţi: Personalul este alcătuit din 250 de angajaţi, dintre care 160 sunt din sectorul direct productiv.

Analiza SWOT

Puncte tari Puncte slabe

- gamă variată de produse;

- lider pe piaţa la produsele: “Brezel”, “Crackers” si “Sticks”;

- capacitate mare de producţie;

- linii de producţie moderne;

- preţuri mici;

- exportul aflat în continuă creştere;

- mercantizarea produselor în magazinele clienţilor.

- lipsa promoţiilor;

- transportul produselor se realizează, în principal, cu maşini închiriate.

Oportunităţi Ameninţări

- piaţa mare de desfacere;

- posibilitatea extinderii categoriilor de produse prin produse derivate;

- deschiderea unor noi canale de vânzare în afara ţării;

- concurenţă mare;

- scăderea puterii de cumpărare.

Preview document

Tehnici promoționale - Croco - Pagina 1
Tehnici promoționale - Croco - Pagina 2
Tehnici promoționale - Croco - Pagina 3
Tehnici promoționale - Croco - Pagina 4
Tehnici promoționale - Croco - Pagina 5
Tehnici promoționale - Croco - Pagina 6
Tehnici promoționale - Croco - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Croco.doc

Alții au mai descărcat și

Politici Anti-Somaj

Capitolul I – Somajul 1.1 Definitia somajului Definirea somajului a fost o problema mult dezbatuta in literatura.Unii economisti considera ca...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?