Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5959
Mărime: 38.13KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Agenția de Garantare Multilaterală a Investiților

Agenţia Multilaterală de Garantare a Investiţiilor (MIGA) este membră a Grupului Băncii Mondiale. Ea a fost fondată pentru a promova investiţiile străine directe în ţările în curs de dezvoltare. MIGA a fost fondată în 1988, cu o bază de capital de 1 miliard dolari şi are sediul în Washington DC . Acţionarii agenției sunt din 175 de ţări membre.

MIGA promovează investiţiile străine directe în ţările în curs de dezvoltare prin asigurarea investitorilor împotriva riscului politic , consilierea guvernelor cu privire la atragerea investiţiilor, schimbul de informaţii prin intermediul-linie de investiţii de servicii de informare cu privire, şi medierea disputelor dintre investitori şi guverne. Avantajul MIGA în comparaţie cu celilalți furnizori privaţi de asigurări de risc politic este acela că este membru al Grupului Băncii Mondiale, ceea ce îi permite să intervină cu guvernele gazdă pentru a rezolva cererile înainte de a fi depuse.

Agenția este un lider atunci când este vorba de evaluarea si gestionarea riscurilor politice, este în continuă cercetare și dezvoltare de metode noi pentru satisfacerea nevoilor clienților. Prin opiniile experților, MIGA ajuta țările să atragă și să rețină investițiile străine, se oferă o serie de servicii online pentru a aduce la cunoștiință oportunitățile de afaceri din țările membre în curs de dezvoltare. Pe piață, agenția completează activitățile altor asigurători de investiții și lucrari cu partenerii prin intermediul programelor de reasigurare. Astfel, ei sunt capabili să își extindă capacitatea de asigurare a riscului politic din industrie, să încurajeze sectorul privat.

Misiunea MIGA este de a impulsiona dezvoltarea durabilă a investițiilor străine directe pentru a crea noi locuri de muncă, de a promova creșterea economică și de a reduce sărăcia îm țările membre aflate în curs de dezvoltare. Agenția a eliberat peste 20 miliarde de dolari pentru asigarea riscurilor politice, a acordat 7,2 miliarde de dolari in peste 175 țări. De asemenea, MIGA are peste 600 proiecte elaborate in aproape 100 țări.

MIGA este angajată în promovarea mediului social, economic și în sprijinirea mediului de proiecte, care, mai presus de toate sunt dezvoltate responsabil. Ei au beneficiile pe scara larga de exemplu, generarea de locuri de muncă, transferul de competențe si know-how-ul. Comunitățile locale primesc beneficii secundare semnificative prin îmbunătățirea infrastructurii. Agentia este specializată in facilitarea investițiilor cu grad ridicat de risc, cu venituri mici. Prin parteneriatul cu Banca Mondială, MIGA are capacitatea de a finanța o pârghie pentru garanție în aceste fonduri de încredere față de frontierele de piață. Se axează pe sprijinirea proiectelor complexe de infrastructură și promovează investițiile intre țări in curs de dezvoltare. Joacă un rol foarte important in investițiile străine directe, ajutând țările în curs de dezvoltare să definească și să pună în aplicare strategii de promovare a investițiilor.

Se dezvoltă și se aplică tehnologii și instrumente pentru a sprijini răspândirea de informații cu privire la oportunitățile de invetiții. Mii de utiliztori profită de faptul avantajul online de investiții. Agenția folosește serviciile sale juridice pentru a netezi posibilele impedimente în investiții. Prin programul de mediere a litigiilor, MIGA ajută guvernele și investitorii să rezolve diferențele și să îmbunătățească climatul investițional din țară.

Alte servicii pentru incurajarea ISD

În plus față de garanțiile oferite de agenție aceasta prevede și o serie de alte servicii, ca parte a efortului global de a încurajainvestițiile străine directe în țările în curs de dezvoltare.

MIGA operează cu o suită de servicii de informare online, oferind investitorilor informații necesare pentru a lua decizii potrivite și în timp util, atunci când investesc în sănătate.

În plus, MIGA oferă asistență tehnică pentru a ajuta guvernele și alți intermediari implicați în promovarea investițiilor și îmbunătățirea capacități de a răspunde eficient nevoilor investitorilor.

Zone și regiuni de acțiune ale MIGA

MIGA oferă asigurări de risc politic pentru proiectele dintr-o gamă largă de sectoare, în ţările membre în curs de dezvoltare, cuprinzând toate regiunile lumii. Încă de la începuturile sale în 1988, MIGA a emis 952 de garanţii pentru proiecte în 100 de ţări în curs de dezvoltare, în valoare totală de 20.9 miliarde dolari. Emiterile brute ale MIGA într-un procent de 29,2 % se îndreaptă către țările cele mai sărace ale lumii. Expunerea brută MIGA lui se ridică la 7.3 miliarde dolari.

Regiunile de garantare sunt: regiunea Asiei şi Pacificului, regiunea Europei și Asiei Centrale, regiunea Americii Latine și zona Caraibe, regiunea Orientului Mijlociu și Africa de Nord, precum și regiunea Africii Sub-Sahariene.

Încă de la începuturile sale, MIGA a emis garanţii de aproape 2,0 miliarde de dolari pentru mai mult de 90 de proiecte în Asia, cu garanţii cuprinse între 200.000 dolari pentru un proiect în China la 118 milioane dolari pentru o investiţie în Filipine.

Statele regiunii Asiei și Pacificului în care s-au realizat proiecte ale Agenției de Garantare Multilaterală a Investiților sunt: Afganistan, Bangladesh, China, Indonezia, India, Republica Democratică Populară Laos, Sri Lanka, Malaezia, Mongolia, Nepal, Papua, Noua Guinee, Filipine, Pakistan, Thailanda, și Vietnam.

Regiunea Europei și Asiei Centrale cuprinde state ca: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Republica Cehă, Croația, Ungaria, Kazahstan, Republica Kyrgyz, Letonia, Moldova, Macedonia, Fosta Republică Iugoslavă a Poloniei, România, Federația Rusă, Republica Slovacă, Turcia, Ucraina, Uzbekistan și Serbia.

În acestă regiune grav afectată de criza economică globală, marii investitori multilaterali și creditori din regiune, BERD, grupul BEI și grupul Băncii Mondiale, au convenit să asigure până la 24,5 miliarde de dolari pentru a sprijini sectorul bancar în vederea finanțării sistemului de creditare pentru întreprinderi. Sprijinul financiar include capitaluri proprii și finanțarea datoriilor, linii de credit și asigurări de risc politic. În cadrul acestui program de sprijinire MIGA va oferi garantarea pentru riscul politic de până la 3 trei miliarde de dolari.

Din 1988 și până astăzi, MIGA a emis 7 miliarde dolari în garanţii pentru mai mult de 160 de proiecte în America Latină şi Caraibe, care acoperă toate sectoarele şi 20 de ţări. Regiunea Americii Latine și Zona Caraibe cuprinde: Argentina, Bolivia, Brazilia Chile, Costa Rica, Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, Guatemala, Guyana, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Panama, Peru, Paraguay, Uruguay, El Salvador, Trinidad şi Tobago.

În douăsprezece ţări din Orientul Mijlociu şi regiunea Africii de Nord, MIGA a emis aproape 1 miliard de dolari însemnând garanţii pentru 20 de proiecte, care să acopere investiţiile bancare generale, sectorul producţie, sectorul servicilor de salubritate, sistemele de canalizare, sectorul petrolului şi gazelor, telecomunicaţii şi turism. Din acesta 881 milioane dolari din valoarea garanţiilor au fost au fost direcționate către MENA - companii şi bănci care investesc în ţările în curs de dezvoltare din afara regiunii.

Țările membre MIGA ale acestei regiuni sunt: Bahrain, Djibouti, Algeria, Egipt, Republica Arabă, Iran, Republica Islamică a Iordaniei, Kuweit, Maroc, Cisiordania şi Gaza, Arabia Saudită, Republica Arabă Siriană, Tunisia.

Preview document

Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 1
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 2
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 3
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 4
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 5
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 6
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 7
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 8
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 9
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 10
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 11
Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Agentia de Garantare Multilaterala a Investitiilor.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Grupul băncii mondiale și operațiunile sale în România

Prezenta lucrare îsi propune sa prezinte Grupul Bancii Mondiale, cel mai important creditor al României, si totodata sa analizeze o parte din...

Surse de finanțare a investițiilor - Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional

CAPITOLUL I. SURSE DE FINANŢARE A INVESTIŢIILOR 1.1. CONCEPTUL DE INVESTIŢII Investiţiile reprezintă factorul primordial în strategia dezvoltării...

Banca Mondială

1. Rolul Bancii Mondiale Banca Mondiala a luat fiinta în anul 1946, în virtutea acordurilor de la Bretton-Woods. Scopul sau initial a fost...

Banca Mondială

INTRODUCERE Banca Mondialã a fost infiintata in anul 1946 in virtutea acordurilor de la Bretton – Woods, obiectivul sau initial fiind finantarea...

Formarea Capitalului BIRD

1.Scurt istoric al BIRD Conform Acordului semnat la Bretton Woods de catre tarile participante, tarile distruse de razboi, cât si cele slab...

Investiții internaționale

CURS 2 12.10.2009 Investitiile internationale se manifesta sub 2 forme: - ISD - foreign direct investment (FDI) - IP - investitii de portofoliu...

Finanțe Internaționale

7.2.1 Sfera pietelor financiare internationale, participanti, titluri Pietele financiare internationale asigura confruntarea cererii si a ofertei...

Contracte Internaționale

Izvoarele contractelor comerciale internationale Exista un pachet de conventii internationale care reglementeaza contractele la care România este...

Ai nevoie de altceva?