Proiect practică Piraeus Bank

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 9251
Mărime: 321.51KB (arhivat)
Publicat de: Sorin Gabor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ungureanu Emilia
Proiect practica de specialitate efectuata in cadrul bancii Piraeus Bank,prezentat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice Pitesti. Contine 25 de pagini.

Extras din proiect

1.Prezentare Piraeus Bank

Piraeus Bank Group este astazi una dintre cele mai dinamice si active organizatii financiare din Grecia. Fondata in 1916, Piraeus Bank a trecut printr-o perioada in care a fost proprietatea si a fost condusa de catre Stat (1975-1991) inainte sa fie privatizata in decembrie 1991. De atunci, a crescut continuu ca marime si activitati.

Pe parcursul cresterii sale organice, Piraeus Bank a facut o serie de miscari strategice cu scopul consolidarii unei prezente puternice pe piata. Astfel, in 1998, Banca a absorbit activitatile Chase Manhattan din Grecia, a preluat controlul intereselor in Macedonia-Thrace Bank si a preluat banca specializata Credit Lyonnais Hellas. La inceputul lui 1999, Banca a preluat Xiosbank si a absorbit activitatile National Westminster Bank Plc din Grecia. In iunie 2000, Banca si-a unificat cele trei banci comerciale din Grecia (Piraeus Bank, Macedonia-Thrace Bank si Xiosbank), o fuziune incheiata cu succes, creind astfel unul dintre cele 3 cele mai mari banci din sectorul privat din Grecia.

La inceputul lui 2002, Piraeus Bank a preluat Hellenic Industrial Development Bank (ETBAbank) de la Statul Grec, crescand astfel baza de capital a Grupului si cota de piata a acesteia. ETBAbank a fost absorbita cu succes de catre Piraeus Bank in decembrie 2003.De asemenea, la inceputul lui 2002, un acord de alianta strategica pentru piata Greciei a fost semnat intre Piraeus Bank Group si Grupul international bancar si de asigurari ING Group in domeniul asigurarii bancare

care a fost reinoit pentru inca 10 ani in Octombrie 2007.

La inceputul lui 2005, Piraeus Bank Group, implementandu-si strategia de expansiune in pietele Europei de Sud-Est, a preluat Eurobank din Bulgaria (redenumita Piraeus Bank Bulgaria), intarindu-si prezenta in Bulgaria, fuziunea dintre sucursalele Piraeus Bank si cele ale Eurobank a fost incheiata in 2006. In 2005 Piraeus Bank Group intra pe piata Serbiei prin preluarea Atlas Bank (redenumita Piraeus Bank Beograd) si pe piata din Egipt prin achizitionarea Egyptian Commercial Bank (redenumita Piraeus Bank Egipt).

In 2007 Piraeus Bank si-a extins prezenta sa internationala in Ucraina prin preluarea International Commerce Bank (redenumita Piraeus Bank ICB) si in Cipru prin achizitia retelei Arab Bank Cypriot.

Astazi, Piraeus Bank conduce un grup de companii care acopera toate activitatile financiare si bancare de pe piata Greciei (banca universala). Piraeus Bank poseda expertiza de valoare in particular in ariile de retail banking, intreprinderi mici si mijlocii (SMEs), piete de capital si de investitii, leasing

Aceste servicii sunt oferite prin reteaua de sucursale ale Bancii si de asemenea prin reteaua de electronica bancara a Winbank. Aceasta a fost lansata la inceputul lui 2000, ca un serviciu bancar electronic complet in Grecia, oferind un set complet de servii prin 4 canale diferite de distributie (Internet, telefonie mobila, call centre si ATM-uri).

Piraeus Bank Group are o prezenta internationala in plina crestere, concentrata in principal in Europa de Sud-Est si Estul Mediteranei, dar si in centrele financiare din Londra si New York.

In particular, Grupul este prezent in Statele Unite prin Marathon Bank, cu sediul in New York, cu 14 sucursale, in Londra cu o sucursala Piraeus Bank, in Albania prin Tirana Bank cu 45 sucursale, in Romania prin Piraeus Bank Romania cu 180 sucursale, in Bulgaria cu 94 sucursale ale Piraeus Bank, in Serbia cu 47 sucursale ale Piraeus Bank Beograd, in Ucraina cu 85 de sucursale ale Piraeus Bank ICB, in Cipru cu 14 sucursale ale Piraeus Bank Cyprus si in Egipt cu 57 de sucursale ale Piraeus Bank Egipt

Principalele obiective pe termen mediu ale Piraeus Bank Group sunt: pastrarea unui echilibru intre cresterea creditelor si a depozitelor, obtinerea unei eficiente ridicate si pastrarea calitatii activelor. Piraeus va continua focus-ul pe segmentele IMM si retail unde are expertiza.

Directia fundamentala a politicii Grupului in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane se baseaza pe un management efcient al resursele umane, ducand la crearea unei echipe de personal bine pregatite si dedicate, capabile sa functioneze in mediul bancar competitiv al EU. La sfarsitul lui Decembrie 2008, Grupul avea o echipa de angajati care numara 14.255 oameni.

La sfarsitul lui Decembrie 2008, Piraeus Bank Group avea o retea de 895 sucursale (358 in Grecia si 537 in strainatate), iar capitalul sau se ridica la 3,025 € mn. Valoarea depozitelor clientilor si bonurile de retail se ridica la 31.294 € mn, imprumuturile se ridica la 39.016 € mn si total active valoreaza 54.890 € mn

Piraeus Bank Romania si-a început activitatea in Romania in anul 2000, prin deschiderea de sucursale in tara si in Bucuresti. Un prim obiectiv important a fost atragerea persoanelor cu pregatire si experienta in domeniu, capabile sa îmbratiseze valorile si viziunea bancii si sa contribuie în mod decisiv la implementarea acestora.

Anul 2001 a adus pentru Piraeus Bank consolidarea pe piata de profil, prin infiintarea departamentului de corporate banking, lansarea cardurilor VISA si a serviciilor de express banking.

In perioada 2002-2003, banca a înregistrat o crestere importanta prin dezvoltarea segmentului de corporate banking si lansarea creditelor ipotecare pentru persoanele fizice.

Procesul de dezvoltare a bancii a continuat in cursul anului 2003, prin cresterea numarului de clienti si angajati, precum si prin deschiderea mai multor sucursale în tara. De asemenea, aceasta perioada a fost marcata de relansarea operatiunilor de trezorerie, separarea operatiunilor bancare si lansarea Piraeus Leasing România, cu rezultate profitabile înregistrate chiar din primul an de functionare

Perioada 2004 -2006, s-a remarcat printr-o dezvoltare semnificativa a sectorului de retail, atât în ceea ce priveste produsele de credit retail pentru persoane fizice si IMM-uri, cât si lansarea si dezvoltarea produselor de economisire pentru clienti.

Piraeus Bank Romania a cunoscut in 2007 o dezvoltare rapida care a contribuit la cresterea cotei de piata si la consolidarea pozitiei bancii pe piata bancara din Romania.

In 2008 strategia bancii a avut ca principale directii extinderea retelei de sucursale, lansarea de noi produse si o abordare flexibila, transparenta si personalizata a relatiei cu clientii sai.

In prezent, Piraeus Bank Romania are o retea de peste 180 de sucursale, atat in orasele mari cat si in orasele medii.

Piraeus Bank Romania si Top Managementul bancii au fost onorati cu o serie de distinctii pentru evolutiile pozitive si performantele inregistrate:

Decembrie 2007 – Piraeus Bank a primit distinctia “Banca anului” oferita de revista Piata Financiara

Februarie 2008 - Dl. Stavros Lekkakos, Presedinte si CEO Piraeus Bank Romania a fost laureat cu distinctia “Most Admired Business Leader” oferita de revista Bucharest Business Week

Februarie 2008 - Piraeus Bank a primit distinctia “Cea mai dinamica crestere a retelei” oferita de Nine o’Clock

Februarie 2008 – Piraeus Bank Romania a primit o importanta distinctie publica pentru platforma sa de e-internet banking, Piraeus Online Banking

Aprilie 2008 - Piraeus Bank a ocupat locul al 3-lea pe retail in topul celor mai bune produse, realizat de revista Capital

Mai 2008 - Piraeus Bank a fost clasificata de revista Business Week ca una din bancile cu evolutia cea mai dinamica in 2007

Iulie 2008 - Banca din Top 15 cu cea mai mare crestere a activelor in anul 2007 / premiata la “Galei Bancheri de Top”.

Noiembrie 2008 – “Banca Anului”, distinctie oferita in cadrul “Awards Gala” organizata de Bucharest Business Week

Decembrie 2008 – Premiul de excelenta pentru “Cea mai eficienta companie de Leasing”, acordat de Finmedia

Decembrie 2008 - Piraeus Bank Romania a fost desemnata Banca Anului – sectiunea corporate – in cadrul celei de-a 13a editie a Galei Piata Financiara.

2.Credite persoane fizice

2.1.Clasificare credite Piraeus Bank

2.1.1 Credite de nevoi personale fara garantie reala: -Simplu de luat

- Happy End

2.1.2 Credite de nevoi personale cu garantie reala- Standard;

2.1.3 Credite ipotecare: -Creditul la fix pentru casa ta;

-CASAcum

2.1.4 Credite imobiliare: -Creditul la fix pentru casa ta

-Creditul Casa Prosper

2.1.5 Creditul auto- Creditul pentru achizitionarea de autoturisme noi;

2.1.6 Facilitate de overdraft.

Prezentare credite:

2.1.1 Creditul de nevoi personale fara garantie reala Simplu de luat:

a

Avantaje:

• POTI obtine rapid pana la 20.000 EUR in functie doar de nevoiele tale si veniturile pe care le realizezi!

• POTI refinanta unul sau mai multe credite aflate in derulare la Piraeus Bank sau la alte banci, platind astfel o singura rata mai mica!

• POTI fi sigur ca vei plati in fiecare luna doar o parte din banii imprumutati si dobanda aferenta, fara alte comisioane si taxe lunare!

• POTI uita de grija de a aduce garanti sau de a face dovada detinerii unui avans minim!

Preview document

Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 1
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 2
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 3
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 4
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 5
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 6
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 7
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 8
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 9
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 10
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 11
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 12
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 13
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 14
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 15
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 16
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 17
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 18
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 19
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 20
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 21
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 22
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 23
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 24
Proiect practică Piraeus Bank - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica Piraeus Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Produse și Servicii Bancare Oferite Persoanelor Fizice

Introducere O bancă este o instituţie căreia i se acordă permisiunea de a efectua tranzacţii cu bani. Potrivit reglementărilor care guvernează...

Monografie Piraeus Bank România

1. Prezentare Piraeus Bank România. Istoric și evoluție 1.1. Scurtă prezentare evolutivă a Piraeus Bank Fondată în 1916, Piraeus Bank face parte...

Sistem informatic pentru asistarea deciziei de creditare a agenților economici

Introducere Programul de practică s-a desfașurat în perioada 16.04.2018-28.05.2018, timp de patru ore pe zi, in cadrul compartimentului...

Proiect de practică - Piraeus Bank România

1. AGENTUL ECONOMIC 1.1 OBIECTUL DE ACTIVITATE Cuprinde efectuarea in nume propriu si in cel al clientilor de operatiuni financiar bancare in...

Ai nevoie de altceva?