Practică de producere - Bar Berloga

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 8809
Mărime: 157.10KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Marton
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1.Caracteristica generala a întreprinderii 1
  2. 1.1 Tipul,categoria,specializarea întreprinderii 1
  3. 1.2 Volumul de desfacere,numarul de lucrători și repartizarea lor
  4. (sferele administrativă de producere, de deservire, auxiliară) 2
  5. Numarul de locuri in sală,graficul de completare a salii pe ore 2
  6. Structura contingentului,formele de deservire 3
  7. 2.Documentarea tehnologică 4
  8. 2.1 Rețetarele folosite la întreprindere 4
  9. 2.2 Analiza rețetarilor, corespunderea sau necorespunderea cu tipul si specializarea întrprinderii 5
  10. 2.3 Fișe tehnologice 5
  11. 3. Meniul 7
  12. 3.1 Analiza meniului 7
  13. 3.2 Analiza specialitatilor întreprinderii 11
  14. 4. Programul de lucru 11
  15. 4.1 Analiza programului de lucru 11
  16. 5. Standartizarea si controlul calității produselor culinare 13
  17. 6. Igiena și sanitaria 14
  18. 7.Tema individuala:
  19. Particularitatile tehnologice si de igienă a preparatelor din bucatarie 19
  20. 8. Concluzie 25
  21. 9. Bibliografie 26

Extras din proiect

10.Schema întreprinderii 27

Întroducere

Prezentele norme stabilesc urmatoarele tipuri de structuri de primire turistice cu funcțiuni de servire a mesei, care pot funcționa in Republica Moldova:

Restaurant - unitate de alimentatie publică, care imbină activitatea de producere a produselor de alimentație publică cu cea de servire, oferind clientilor o gamă diversificată de preparate culinare, produse de patiserie-cofetarie, bauturi alcoolice și nealcoolice.

Pot exista 7 tipuri de restaurante: clasic, specializat, cu specific național sau local, cu program artistic, braserie, berărie, terasă de vară:

restaurant clasic - unitate de alimentație publică cu un larg sortiment de preparate culinare (gustări calde și reci, preparate lichide calde, mincări, produse de cofetărie, patiserie, inghețată, fructe, băuturi nealcoolice și alcoolice, produse din tutun), iar pentru crearea unei atmosfere distractive poate avea și o formație muzicală. Prestează servicii suplimentare de organizare a banchetelor, recepțiilor etc.

Categorii de clasificare: 1,2,3,4,5 stele;

restaurant specializat - unitate de alimentație publică cu un sortiment specific permanent aflat în meniu, amenajat și dotat adecvat.

Pot exista 7 tipuri de restaurante specializate: pescăresc, vînătoresc, dietetic, lacto-vegetarian, rotiserie, zahana, familial sau pensiune:

restaurant pescăresc - unitate de alimentație publică ce propune un sortiment larg din preparate culinare din pește, salate, băuturi, decorat cu obiecte sugestive din activitatea de pescuit.

Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele;

restaurant vînătoresc - unitate de alimentație publică ce propune un sortiment larg din preparate culinare din vinat (iepure, caprioară, mistret, gîste, rațe sălbatice etc.), salate, bauturi, decorat cu elemente specifice de vînătoare, inclusiv prezentarea personalului.

Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele;

restaurant dietetic - unitate de alimentație publică ce oferă clientilor sortimente de preparate culinare dietetice, pregătite sub îndrumarea unui specialist medical, și băuturi nealcoolice.

Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele;

restaurant lacto-vegetarian - unitate de alimentație publică ce oferă sortimente de preparate culinare pe bază de lapte și produse lactate, ouă, paste făinoase, orez, salate din legume, dulciuri, lactate proaspete, produse de patiserie, înghetate, băuturi nealcoolice calde și reci.

Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele;

restaurant-rotiserie - unitate de alimentație publică de mică capacitate, care propune carne la frigare-rotisor (pui, muschi de vacă și de porc etc.), gustări reci, salate, băuturi răcoritoare, cafea, vin si un sortiment redus de băuturi alcoolice. Spatiul de productie se afla in interiorul salii de consumatie.

Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele;

restaurant-zahana - unitate de alimentație publică care servește, la comandă, produse (carne de porc, vacă, miel) și subproduse de carne (ficat, rinichi, splina etc.), mici, cirnați pregatite la grătar și alese de client din vitrine. Mai poate oferi ciorbă, friptură, salate, murături, dulciuri etc.

Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele;

restaurant familial sau pensiune - unitate de alimentaăie publică ce oferă mai multe variante de meniuri complete la preț accesibil. Poate funcționa pe bază de abonament.

Categorii de clasificare: 1,2,3,4 stele;

restaurant cu specific local sau national - unitate de alimentație publică care oferă sortimente de preparate culinare din obiceiurile gastronomice locale (cramă, coliba) sau naționale (chinezesc, arăbesc, mexican etc.), tradiționale sau specifice unor anumite zone.

Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele;

restaurant cu program artistic - unitate de alimentatie publica care, prin dotare si amenajare, asigura derularea unor programe de divertisment (muzica, balet, circ etc.).

Categorii de clasificare: 3,4,5 stele;

braserie - unitate de alimentatie publică ce oferă pe parcursul zilei preparate reci, sortiment restrîns de bucate, cofetărie-patiserie, băuturi nealcoolice calde și reci, băuturi alcoolice de calitate, bere.

Categorii de clasificare: 3,4,5 stele;

berarie - unitate de alimentație publică specifică pentru desfacerea berii de mai multe sortimente, în recipiente specifice, și a unor produse și preparate culinare care se asociază cu berea.

Categorii de clasificare: 3,4,5 stele;

gradina de vară (terasă) - unitate de alimentație publică în aer liber, amenajată, dotată și decorată cu specific de "gradină" și care oferă un sortiment diversificat de preparate culinare, băuturi alcoolice și nealcoolice, cafea, fructe etc.

Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele.

Bar - unitate de alimentație publică cu program de zi sau de noapte, în care se servește un sortiment diversificat de băuturi alcoolice și nealcoolice și un sortiment restrîns de produse culinare.

Pot exista 5 tipuri de baruri: de noapte, de zi, café-bar, disco-bar, bufet-bar:

bar de noapte - unitate de alimentație publică cu caracter distractiv, cu orar de noapte și program de divertisment, cu o gamă variată de băuturi alcoolice fine, băuturi nealcoolice, specialitați de cofetărie, înghetata, fructe, cafea.

Categorii de clasificare: 3,4,5 stele;

bar de zi - unitate de alimentație publică care functionează, de regulă, în cadrul hotelurilor și a restaurantelor sau ca unitate independentă și oferă clienților o gamă largă de băuturi alcoolice și nealcoolice, gustări în sortiment restrîns, specialități de cofetărie și posibilități de distracție (muzică, televizor, jocuri).

café-bar, cafenea - unitate de alimentație publică care combină activitatea de desfacere a cafelei cu cea recreativă, oferă clienților gustări calde și reci, produse de cofetărie-patiserie, înghețată, cafea, băuturi alcoolice fine și băuturi nealcoolice.

Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele;

disco-bar (discoteca, videoteca)- unitate de alimentație publică de divertisment pentru tineret, care oferă gustări, produse cofetărie-patiserie, înghețată, băuturi alcoolice și nealcoolice. Divertismentul este asigurat de muzică, înregistrată și difuzată prin instalații speciale de disc-jockey, și de dans.

Categorii de clasificare: 2,3,4,5 stele;

bufet-bar - unitate de alimentație publică ce oferă un sortiment restrîns de preparate calde și reci, pregatite în bucătăria proprie sau aduse din afară, băuturi nealcoolice calde și reci, băuturi alcoolice. Categorii de clasificare: 1,2,3 stele.

Preview document

Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 1
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 2
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 3
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 4
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 5
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 6
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 7
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 8
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 9
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 10
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 11
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 12
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 13
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 14
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 15
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 16
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 17
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 18
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 19
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 20
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 21
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 22
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 23
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 24
Practică de producere - Bar Berloga - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Practica de Producere - Bar Berloga.docx

Ai nevoie de altceva?