Proiect - croissant cu cașcaval

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 6313
Mărime: 1.04MB (arhivat)
Publicat de: Gabriel Nagy
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Garnai Maria
UNIVERSITATEA: “DUNAREA DE JOS”, GALAŢI FACULTATEA: ŞTIINŢA ŞI INGINERIA ALIMENTELOR SPECIALIZAREA: I.P.A.

Extras din proiect

I. DEFINIREA TIPULUI DE PRODUS

1. Scurt istoric al produsului

Deşi autorii nu au ajuns la un consens în ceea ce priveşte momentul şi locul apariţiei croissantului, majoritatea au căzut de acord asupra legendei următoare: armatele otomane asediau un mare oraş (Viena) şi săpaseră un tunel pe sub zidul de apărare al cetăţii pentru a pătrunde în oraş. Un brutar a auzit zgomotul săpăturilor pe sub prăvălia lui şi a alertat comunitatea, care a luat măsuri de apărare distrugând tunelul inamicului. După învingerea forţelor musulmane, brutarul a copt cornuri de forma emblemei turcilor, semiluna, iar oamenii au sărbătorit victoria mâncând simbolul temerilor lor.

Unele cronici sunt mai explicite, asociind acest eveniment cu asedierea Vienei în iulie 1683, numele brutarului fiind Peter Windletter, care a primit privilegiul de a-şi produce produsul sub forma de semilună ca răsplată pentru că a alertat comunitatea. Cornurile respective s-au vândut apoi la Viena sub numele "kipfel".

Marie Antoinette a adus cu ea croissantul la curtea regelui Franţei, Louis XVI. Produsul a devenit popular în Franţa sub numele de "croissant". În orice caz, produsul a căpătat forma afânată aşa cum îl ştim astăzi abia în anii 1920.

Acest produs gustos de patiserie a fost introdus în Statele Unite la jumătatea anilor 1970, iar astăzi vânzările anuale depăşesc 100 milioane dolari. Se preconizează ca această piaţă să crească anual cu 5 - 7%.

2. Scurt istoric al firmei

Croissantele 7 Days sunt produse de firma Chipita. Chipita este una dintre cele mai mari firme producǎtoare de alimente din Grecia, recunoscutǎ si ca lider pe piata produselor de tip snacks si a produselor de patiserie ambalate din Grecia si Estul Europei.

Firma Chipita a fost infiintatǎ in Grecia in anul 1973 si de atunci este intr-o continua dezvoltare obtinȃnd performante in domeniu. Aceasta firmǎ s-a imbogǎtit cu o multitudine de cunostinte despre produse, consumatori si tehnologii.

Pozitionarea pe o treaptǎ asa de sus in industria produselor de tip snacks, a croissantelor si a produselor de patiserie ambalate, se datoreazǎ unui sistem de managament distins bazat pe dinamism, flexibilitate si creativitate precum si o culturǎ focalizatǎ pe dezvoltare.

Firma Chipita produce :

- Croissante (individuale si mini) ;

- Produse de patiserie (strudel) ;

- Bake rolls si Bake bars ;

- Snacksuri aromate ;

- Compania comercializezǎ si produse ale sucursalelor firmei sau a firmelor apropiate precum produse din ciocolatǎ si gemuri.

3. Produsele firmei

- Croissante :

Croissant sampanie 7 Days

Compozitie : făină de grȃu, cremă de spumant 27% sirop de glucozǎ, grǎsimi vegetale partial hidrogenate, zahǎr, lapte praf degresat, alcool, praf de gǎlbenus de ou, emulgatori: E 471 – mono si digliceride ale acizilor grasi, E 472 b – esteri glicerici ai acidului lactic cu acizi grasi, agent de gelifiere E 401 – alginat de sodiu, arome spumante, conservant E 202 – sorbat de potasiu, margarinǎ, clorurǎ de sodiu, E 330 – acid citric, drojdie, arome de vanilie, conservant, E 282 – propionat de calciu.Produsul poate conţine urme de alune, soia.

Croissant 7 Days cu cremǎ de ciocolatǎ

Compozitie : făină de grȃu, cremă de cacao 27% (zahăr, grăsimi vegetale parţial hidrogenate, apă, cacao pudră cu con¬ţinut scăzut de grăsime 7%, lapte praf degresat, alcool, emulgator (esteri ai acidului lactic de mono şi digliceride ale acizilor graşi E472b), aromă de vanilie, agent de gelifiere (alginat de sodiu E401), conservant (sorbat de potasiu E202 0,1%), margarină (grăsimi vegetale parţial hidrogenate), apă, sare, emulgator (mono şi digliceride ale acizilor graşi E471), acidifiant (acid citric E330), aromă, conservant (sorbat de potasiu E202 0,1), zahăr, stabilizator (mono şi digliceride ale acizilor graşi E471), gălbenuş de ou, drojdie, umectanţi (glicerol E422, sorbitol E420), sare, aromă de vanilie, colorant (betacaroten E160), conservant (propionat de calciu E282 0,1% ). Produsul poate conţine urme de alune, soia.

Mini croissant cu cremǎ de ciocolatǎ,capuccino,cǎpsuni,sampanie

Produsul contine o cremǎ (33%) cu aromǎ de spumant, compusǎ din sirop de glucozǎ, grǎsimi vegetale partial hidrogenate, zahǎr, lapte praf degresat, alcool, praf de gǎlbenus de ou, emulgatori: E 471 – mono si digliceride ale acizilor grasi, E 472 b – esteri glicerici ai acidului lactic cu acizi grasi, agent de gelifiere E 401 – alginat de sodiu, arome spumante, conservant E 202 – sorbat de potasiu, margarinǎ, clorurǎ de sodiu, E 330 – acid citric, drojdie, arome de vanilie, conservant, E 282 – propionat de calciu.

Preview document

Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 1
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 2
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 3
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 4
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 5
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 6
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 7
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 8
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 9
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 10
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 11
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 12
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 13
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 14
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 15
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 16
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 17
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 18
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 19
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 20
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 21
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 22
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 23
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 24
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 25
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 26
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 27
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 28
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 29
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 30
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 31
Proiect - croissant cu cașcaval - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Proiect - Croissant cu Cascaval.doc

Ai nevoie de altceva?