Analiză de piață outlet

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4004
Mărime: 25.23KB (arhivat)
Publicat de: Cecilia Grigoraș
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Duru Plesea
Proiect elaborat la materia "proiecte" master business- ASE 2009. Un proiect actual ce analizeaza un domeniu de activitate relativ nou.

Extras din proiect

Introducere

„Omul. Maimuţa care şi-a vândut blana, încrezătoare în viitorul industriei textile.“

Valeriu Butulescu

„Omul este o creatură care trăieşte nu doar cu pâine, ci în primul rând cu slogane.”

Robert Louis Stevenson

Imaginea unui brand este suma percepţiilor asupra caracteristicilor tangibile sau intangibile ce il caracterizează. Imaginea noastră despre un brand este evocată în urma unei multitudini de expuneri la acel brand.

Imaginea unui brand nu este ceva ce ai sau nu. De fapt, un brand are de cele mai multe ori nu una singură, ci mai multe imagini. Cheia inţelegerii şi dezvoltării unei imagini de brand este să identifici imaginile cele mai puternice, pe care să le susţii prin comunicări de brand ulterioare. Termenul de imagine de brand a căpătat popularitate când cercetătorii şi-au dat seama că sentimentele şi imaginile asociate cu un anume brand erau puternici influenţatori în procesul de cumpărare.

Prezentarea firmei şi obiectivele stabilite

Societatea implicată în analiza de piaţă este înfiinţată în anul 2002, şi desfăşoară activităţi multiple în mai multe domenii de activitate. În anul 2008 a început o noua activitate în domeniul desfacerii îmbrăcămintei de marcă, tip factory outlet, prin deschiderea unui magazin în cadrul unui Retail Park în zona Turda- Câmpia Turzii.

La momentul de faţă SC Iocon SRL, doreşte să extindă aceasta activitate şi să achiziţioneze din import stocuri de marfă outlet, multi brand, într-un depozit propriu care să satisfacă piaţa din România.

Întreprinderea îşi propune, ca în decursul primului an de activitate să îşi formeze o poziţie stabilă pe piaţa desfacerii de produse de îmbrăcaminte tip outlet din România. După pătrunderea pe piaţa se urmăreşte dezvoltarea şi extinderea pe aceasta piaţa către segmente noi de consumatori. Aceasta se va realiza prin deschiderea ulterioara de depozite, magazine de prezentare, o reţea de distributie şi in site cu magazine online, etc.

Pentru primul an de activitate, întreprinderea doreşte atingerea următoarelor obiective:

1. Atragerea celor mai importante firme de distribuţie prezente pe piaţa, pentru încheierea unor contracte de colaborare in vederea furnizării de marfă necesare activităţii acestora;

2. Să deschidă în primul an minim 5 magazine propri

3. Să se situeze în primele trei companii care se ocupă cu comercializarea online de produse de acest tip;

4. Să se afle în primele cinci rezultate afişate în momentul în care se efectuează a căutare cu ajutorul motorului de căutare Google;

5. Să deschidă în primul an minim 5 magazine propri

Identificarea nevoii de produse

Nevoia de a vinde s-a transformat în nevoia de a cumpăra. Scopul publicităţii şi al promovării unui produs nu este de a oferi un produs, ci mai ales de a crea o nevoie, de a

transforma oferta în cerere.

Când dorim un obiect îl evaluăm conform unei grile interioare, dorim să-l obţinem, în acelaşi timp pentru că aşteptăm de la el o satisfacţie şi pentru că el se plasează într-un anume punct al scalei de comparaţii cu alte obiecte.

Dacă în străinătate mallurile de tip outlet sunt o obişnuinţă, în ţara noastră acest segment de abia începe să se dezvolte.

Pe piaţa autohtonă, magazinele de tip outlet care vând soldurile rămase înainte de lansarea noilor colecţii au fost dezvoltate cu precădere de brandurile sportive, însă pe parcurs şi alte companii au înţeles beneficiul pe care îl poate aduce un astfel de concept. Mai ales în condiţiile în care românul încă pune mare accent pe preţ.

Avantajul ar fi că în aceste centre poţi achiziţiona produse de marcă la preţuri cu până la 70% reducere, însă nu din colecţia nouă. Pentru că există doar un Outlet Center în România, jucătorii care activează pe acest segment susţin că nici nu se poate vorbi de o piaţă a centrelor outlet ci doar de o piaţă a magazinelor multi brand factory outlet.

Prin deschiderea acestor tipuri de magazine s-a urmărit degrevarea magazinelor monomarca Lotto de articolele nevândute din colecţiile trecute.

De asemenea, este vorba şi despre impactul pe care îl are ideea de outlet asupra comportamentului consumatorului. Aici poţi găsi articole la preţuri reduse, însă toate sunt din colecţiilor trecute. În prezent, Lotto are deschise trei magazine de tip outlet, în Constanţa, Oradea şi Bucureşti, şi nu intenţionează să mai deschidă în viitorul apropiat, însă in ţară functioneza foarte multe magazine de tip outlet bine întreţinute si care au un real success in oraşele in care sunt amplasate.

Preview document

Analiză de piață outlet - Pagina 1
Analiză de piață outlet - Pagina 2
Analiză de piață outlet - Pagina 3
Analiză de piață outlet - Pagina 4
Analiză de piață outlet - Pagina 5
Analiză de piață outlet - Pagina 6
Analiză de piață outlet - Pagina 7
Analiză de piață outlet - Pagina 8
Analiză de piață outlet - Pagina 9
Analiză de piață outlet - Pagina 10
Analiză de piață outlet - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza de Piata Outlet.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de Produs Cotnari

Rezumat introductiv Compania Cotnari este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Cotnari are...

Strategii de Produs - Spirts - J and B Energized

Cap.1. Analiza preliminară lansării produsului 1.1. Analiza externă 1.1.1. Conjunctura la nivel de macromediu Macromediul reprezintă ansamblul...

Strategii de produs - Rom napolitană

1.Analiza preliminară lansării produsului 1. 1. 1.Analiza externă Batonul de ciocolată Rom este prezent pe piaţa din România din anul 1964, când...

Branding IT

Capitolul 1 – Analiza preliminară lansării produsului 1. 1. Analiza externă i. 1. 1. Macromediul În cadrul conturării macromediului domeniului...

Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL

Introducere S.C Steilmann România S.R.L este o companie de producție și retail de confecții textile, cu sediul în Wattenscheid, Germania. In anul...

Ai nevoie de altceva?