Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1546
Mărime: 144.12KB (arhivat)
Publicat de: Iolanda Udrea
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Introducere

S.C Steilmann România S.R.L este o companie de producție și retail de confecții textile, cu sediul în Wattenscheid, Germania. In anul 2011, compania avea 56 de magazine în România, 11 dintre acestea funcționând în sistem outlet.

Compania este deținută în proporție de 49% de Romeo Pomponiu, care este și directorul general al Steilmann Bukarest, restul fiind administrat de grupul „Radici”, care deține și fabrica de fire YarNea Săvinești.

Domeniul principal de activitate este fabricarea articolelor de îmbracăminte.

1. Analiza literaturii de specialitate

Mixul de marketing reprezintă setul de instrumente pe care le utilizează compania pentru a-şi atinge obiectivele de marketing pe piaţa ţintă prin intermediul “celor 4 p”: produs, preț, distribuție (plasament) și promovare.

Industria textilelor şi a confecţiilor (sau T&C) este o industrie diversă şi eterogenă, care acoperă un număr important de activităţi, de la transformarea fibrelor în fire şi ţesături la realizarea unei mari varietăţi de produse, ca fire sintetice de tehnologie înaltă, lână, lenjerie de pat, filtre industriale, geotextile, îmbrăcăminte.

Acest sector reprezintă o parte importantă a industriei manufacturiere europene și joacă un rol esenţial în economia şi bunăstarea socială în numeroase regiuni ale UE. Conform celor mai recente date structurale disponibile, în anul 2011 existau 220.000 de companii, cu 2,5 milioane de angajaţi, şi cu o cifră de afaceri de 190 miliarde de euro. Sectorul textilelor şi confecţiilor reprezintă 3% din totalul valorii adăugate a industriei manufacturiere din Europa.

2. Obiectivele studiului

Principalul obiectiv al realizării acestei lucrări este de a evalua poziţia companiei Steilmann România pe piaţa articolelor vestimentare și de a analiza mixul de marketing în cadrul acestei companii.

3. Metodologia cercetării

Pentru realizarea acestui proiect au fost utilizate ca surse de informare în principal internetul, cărți de specialitate din domeniul marketingului de la bibliotecă, dar și informații utilizate de către compania Steilmann România, primind anumite informații din partea unui angajat al companiei.

4. Politici ale mix-ului de marketing în cadrul firmei

Politica de produs

Prin politica de produs se înţelege conduita pe care o adoptă firma referitor la dimensiunile, structura şi evoluţia gamei de produse şi servicii ce fac obiectul propriei sale activităţi, atitudini ce se raportează permanent la cerinţele mediului de piaţă, la tendinţele manifestate de alţi concurenţi. De asemenea, tot ca definiţie, politica de produs reprezintă totalitatea preocupărilor (acţiunilor şi activităţilor) legate atât de "cum" produsele trebuie oferite şi prezentate consumatorilor, cât şi de "cum" trebuie acestea percepute de clienţi.

Produsele comercializate sunt în mare parte produse textile ( îmbrăcăminte, atât pentru femei cât și pentru bărbați: haine, jeans, lenjerie intimă ), la care se adaugă accesoriile unisex: genti, curele, sepci si caciuli, parfumuri. Indiferent de tipul de produs, se păstrează aceeași linie a îmbinării de stiluri: sport-casual. Steilmann oferă o gamă largă de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii atât pentru femei şi bărbaţi, cât şi pentru copii. In ceea ce priveste serviciul , Steilamann ofera produse cu un nivel de calitate mai ridicat, materialele din care sunt confectionate produsele trebuie sa fie mai rezistente, usor de spalat si sa-si mentina culoarea.

La modul general, ciclul de viaţă al produsului reprezintă timpul cuprins între momentul lansării produsului pe piaţă şi cel al retragerii lui definitive de pe piaţă. Majoritatea specialiştilor în marketing consideră că curba de viaţă a produsului poate fi delimitată în 4 mari faze şi anume (fig.4.2.):

(1) faza de lansare a produsului;

(2) faza de creştere;

(3) faza de maturizare;

(4) faza de declin a produsului.

Preview document

Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL - Pagina 1
Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL - Pagina 2
Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL - Pagina 3
Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL - Pagina 4
Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL - Pagina 5
Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL - Pagina 6
Analiza Mix-ului de Marketing în Cadrul Firmei SC Steilmann România SRL - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mix-ului de Marketing in Cadrul Firmei SC Steilmann Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de Marketing în Cadrul Companiilor Americane

Capitolul 1 1.1. Introducere. Marketing-ul. Concepte. Universalitatea marketingului reflectă o realitate obiectivă exprimată prin difuzarea largă...

Mixul de Marketing la SC Prodsafe SRL

INTRODUCERE Putem aprecia că marketingul este o filozofie de afaceri, care are în centrul clientul cu nevoile sale, pe care organizaţia le...

Mixul de Marketing

Introducere Relatiile marketingului cu activitatile comerciale rezulta din conditionarea reciproca a celor doua coordonate cererea si oferta, care...

Colgate

1.Denumire si scurt istoric Denumirea mãrcii : „COLGATE” Logo-ul: Slogan: „Colgate, îngrijirea zâmbetului în care poti avea încredere!” Scurt...

Analiza de Marketing - Studiu de Caz Parfumul

Parfumul ...un prizonier lichid între pereţi de cristal " - W.Shakespeare 1. PRODUSUL: a. Scurt istoric al parfumului la nivel mondial şi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?