Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5116
Mărime: 291.71KB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Z.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. Tatiana Puiu
Materie: Cariera resurselor umane din administrația publică
Predat la Universitatea George Bacovia Bacău

Extras din proiect

CONSIDERAȚII PRIVIND ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ A MUNICIPIULUI BACĂU

Municipiul Bacău, reședință de județ, este format dintr-o singură localitate, care nu are subdiviziuni administrative. El este situat în zona central - vestică a Moldovei, pe patru trepte de altitudini (între 150 și 250 m), în amonte de confluența râurilor Siret și Bistrița, ocupând 4 186, 23 ha.

Din punct de vedere geografic, municipiul Bacău este poziționat la intersecția meridianului de 26ș55' longitudine estică cu paralela de 46ș35' latitudine nordică.

Administrativ, municipiul se mărginește în nord cu comunele Hemeiuși și Săucești, la est cu comuna Letea Veche, cu comuna Nicolae Bălcescu la sud, iar la vest, cu comunele Măgura, Luizi - Călugăra, și Mărgineni.

„Poziția și cadrul natural au favorizat dezvoltarea rapidă a așezării de pe Bistrița, încă din Evul Mediu Bacăul devenind un important nod de intersecție al principalelor artere comerciale din partea central vestică a Moldovei. Drumul Siretului sau drumul moldovenesc, care unea orașele baltice cu zona dunăreano-pontică, se intersecta cu drumul păcurii, ce începea la Moinești, cu drumul sării, dinspre Bacău, cu drumul Brașovului (drumul de jos), cu drumurile Transilvaniei ce traversau Carpații Orientali prin pasurile Ghimeș, Bicaz, Tulgheș, și cu drumul plutelor, pe Bistrița. Toate arterele din NV și SV se îndreptau spre bazinele Bârladului și Prutului prin nordul Colinelor Tutovei.”1

Și astăzi Bacăul e străbătut de o rețea bogată de căi rutiere; aceasta îi asigură legătura cu alte localități − Roman, Adjud, Piatra Neamț, Vaslui, Moinești; de asemenea, controlează rețeaua feroviară pe tronsoanele Adjud - Bacău, Bacău - Pașcani, Bacău - Bicaz. Referitor la transportul aerian, în Bacău funcționează, în zona de sud a municipiului, aeroportul internațional „George Enescu” care asigură transportul de pasageri și de mărfuri, precum și protecția navigației aeriene și zborul tuturor aeronavelor care evoluează în spațiul său aerian. El asigură curse regulate către destinații interne și externe.

Figura 1 - Harta județului Bacău

Municipiul Bacău se confruntă în prezent cu două probleme majore legate de așezarea sa teritorială.

Una dintre ele se referă la lipsa unei șosele de centură care să asigure descongestionarea traficului rutier intens care tranzitează localitatea. Rezolvarea acestei probleme s-a aflat între obiectivele administrației locale de mai multă vreme; se speră că, în sfârșit, din acest an se va demara realizarea acestui obiectiv major al comunității băcăuane.

A două problemă cu care se confruntă municipiul este reprezentată de extinderea în spațiu a localității. Se pare că cei care au realizat vechile planuri de sistematizare a orașului nu au avut o viziune pe termen lung. Astfel s-a creat un așa zis „oraș - dormitor” pentru zonele industriale ale localității; o situație normală, poate, dacă ne raportăm la perioada istorică în care au fost concepute acele planuri. În prezent se are în vedere dezvoltarea municipiului spre est, spre lunca Siretului; spre vest extinderea este blocată de pantele abrupte ale Culmii Pietricica, care constituie un element restrictiv.

În perspectivă se are în vedere extinderea ariei de influență a municipiului prin includerea în spațiul urban a 17 comune din zona limitrofă, fiecare dintre acestea urmând să aibă un reprezentant în Consiliul de administrație. Doar că, lărgirea spațiului urban nu trebuie să vizeze numai mutarea limitelor administrative, ci, mai ales, să asigure o serie întreagă de facilități corespunzătoare regimului urban (transporturi, locuri de muncă, construcții, dotări socio-culturale etc.).

Putem concluziona că prezenta structură funcțională a municipiului este complexă, ea reflectând modificările realizate de-a lungul ultimilor trei decenii, în concordanță cu cerințele comunității și cu exigențele noilor reglementări administrative.

Preview document

Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 1
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 2
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 3
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 4
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 5
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 6
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 7
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 8
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 9
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 10
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 11
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 12
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 13
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 14
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 15
Aplicarea managementului recompensării în Primăria Municipiului Bacău - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Aplicarea managementului recompensarii in Primaria Municipiului Bacau.docx

Te-ar putea interesa și

Locul și rolul resurselor umane în cadrul organizației - resursele umane din administrația publică

1. Resursa umană (forța de muncă) - principalul factor de producție Orice activitate economică implică atragerea, combinarea și consumarea, în...

Ai nevoie de altceva?