Plan de afaceri pensiune agroturistică

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3298
Mărime: 153.98KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ CONTROLUL ŞI EXPERTIZA PRODUSELOR ALIMENTARE

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1. Introducere pag 4
  3. 2. Descrierea serviciilor firmei pag 6
  4. 2.1. Locatia pag 6
  5. 2.2. Concept pag 7
  6. 2.3. Descrierea proiectului pag 7
  7. 2.4. Rezistenta pensiunii turistice pag 9
  8. 2.5. Costurile proiectului. Datele proiectului pag 9
  9. 2.5.1. Costurile de exploatare pag 10
  10. 2.5.2. Venituri operationale estimate pag 10
  11. 2.5.3. Prognoza fluxului de numerar si al profitului si pierderii pag 11
  12. 2.5.4. Plata procentelor de imprumut pag 11
  13. 3. Generalitati pag 11
  14. 3.1. Piata pag 11
  15. 3.2. Clienti pag 12
  16. 3.3. Concurenta pag 13
  17. 3.4. Promovarea pag 13
  18. 3.5. Costurile de inceput pag 14
  19. 3.6. Pregatiri si calificare pag 14
  20. 3.7. Cadrul legal pag 14
  21. 4. Bibliografie pag 15

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

INTRODUCERE

Factorii economici exteriori au făcut ca in ultimii douăzeci de ani piaţa românească a turismului să se caracterizeze printr-o mare recesiune, fapt relevat şi de ultimele sondaje de opinie în rândul populaţiei.

Începând cu anul 1989 turismul românesc a suferit multe schimbări , astfel că începând cu acest an hotelurile si pensiunile au început să fie din ce în ce mai puţin populate, iar lucrurile au început să meargă din ce in ce mai prost. La aceasta a contribuit scaderea nivelului de trai şi al puterii de cumpărare a celor mai mulţi români.

În următorii câţiva ani în care indicatorii economici au continuat să scadă şi oamenii de rând să o ducă din ce în ce mai greu, a apărut totuşi o clasă de mici intreprinzători care prin desfăşurarea unor activităţi economice au început să înregistreze profit, deci să-şi permită un concediu de odihnă într-o staţiune. Cum România ieşise de curând de sub regim totalitar a existat dorinţa de a „ ieşi afară”, prin afară înţelegîndu-se ţările din apropiere( Grecia, Turcia, Bulgaria, Ungaria), în afară de acest aspect a mai existat şi o tendinţă de continuă scădere a numărului de turişti autohtoni din staţiunile române.

În aceste condiţii, turismul nu a mai adus profit fiind la un pas de a deveni o gaură neagră a bugetului. Statul, care incă deţinea majoritatea în consiliile administrative a diverselor societăţi de turism nu a avut bani să mai investească în modernizarea şi întreţinerea hotelurilor, pensiunilor şi staţiunilor in general, astfel încât totul a intrat în stare de conservare şi de cele mai multe ori conservarea a însemnat distrugere.

Ca urmare, lucrurile au mers din ce în ce mai prost şi aproape nici un străin nu mai era atras de staţiunile ţării, iar lucrul cel mai grav era că turiştii romani care de la un an la altul erau tot mai puţini la număr, nu puteau să-şi mai permită un concediu.

Odată cu privatizarea staţiunilor şi concesionarea hotelurilor, lucrurile au inceput să se schimbe în mai bine, dar standardele „ noastre” erau net inferioare în comparaţie cu cele internaţionale. Totuşi lumea continuă să meargă vara la mare, hotelurile funcţionând la capacitate de peste 40% ( vezi graficul 1).

Dupa 1992 pentru turismul internaţional în formulă clasică a apărut un mare competitor, agroturismul. Familiile de ţărani care doreau un venit suplimentar s-au organizat într-o asociaţie care să-i reprezinte şi să le asigure un venit mai mare. Turiştii au fost deosebit de receptivi la această nouă oportunitate pentru că le răspundea exact nevoilor; era o formă orgazată de turism, cu o largă acoperire şi cel mai important, la preţuri foarte mici.

Pe lângă deschiderea graniţelor, care i-a atras pe cei mai înstăriţi dintre români, cei mai nevoiaşi aveau acum o alternativă. Fosta reţea naţională de turism ce deţinea monopolul a intrat într-o mare criză, pentru ca acum existau alternative. Cu excepţia hotelurilor de la mare, nimeni nu mai era încântat de a petrece o vacanţă într-o staţiune la hotel.

În aceste condiţii a fost necesară privatizarea sau concesionarea spaţiilor de cazare sau a unor staţiuni intregi pentru a putea salva situaţia, numai că în cele mai multe cazuri cei care au cumpărat aceste „ perle ale turismului” au aşteptat profitul fără a investi nimic în afară de suma iniţială. Abia în ultimii doi ani hotelurile şi vilele au fost recondiţionate sau îmbunătăţite, astfel încât să ajungă la standardele României din 1989, care oricum erau inferioare celor vest europene sau chiar central europene.

Apreciem că momentul scoaterii României de pe lista ţărilor ce au nevoie de viză pentru spaţiul Shengen, marchează în două feluri turismul internaţional. În primul rând pe termen scurt se constata o creştere ( de până la 5%) în rândul turiştilor care preferă străinătatea, iar în al doilea rând, pe termen lung, odată cu intrarea în U.E., creşte numărul turiştilor străini.

CAPITOLUL 2

DESCRIEREA SERVICIILOR FIRMEI

Principalul indicator pe care îl avem în vedere la stabilirea serviciilor pe care le oferim este clientul. Studiile de piaţă pe care le-am avut la dispoziţie au arătat că printre lucrurile pe care publicul le aşteaptă de la o agenţie de turism sunt următoarele:

Preţuri cât mai mici. De aceea noi oferim clienţilor noştri posibilitatea de a negocia preţurile pentru serviciile oferite. Fiecare client este deosebit şi de aceea agenţia noastra a înţeles că la cerinţe diferite trebuie oferite alternative diferite. Un client fericit aduce profit, pe când unul nesatisfăcut nu face decât să aducă pierderi, de aceea specialiştii nostri tratează fiecare client în mod diferit pentru că oamenii sunt diferiţi.

Redescoperirea ţării. Românii au fost binecuvântaţi cu poate una din cele mai frumoase ţări din lume şi nimic nu poate fi mai încântător decât să redescoperim împreună locurile cele mai frumoase din ţară. Acum este vremea pentru a vedea partea frumoasă a lucrurilor. Să ne bucurăm şi să fim mândri că avem mănăstirile din nordul Moldovei, staţiunile de pe valea Prahovei, Cheile Bicazului, lacurile vulcanice, Delta Dunării, lunca Dunării, litoralul românesc etc.

Condiţii deosebite. Sfârşitul deceniului ne face pe toţi să ne dorim un viitor mai bun. Condiţiile pe care o pensiune sau un hotel trebuie să le ofere sunt foarte ridicate, noi putem satisface cele mai variate şi mai exigente aşteptări ale clientului.

Pensiunea „ CORNELIUS” se impune prin seriozitate, profesionalism, orientare către client, cele mai bune servicii, personal la dispozitia clientului 24 de ore din 24. Noi vrem să ne asigurăm că alături de noi vă petreceti un concediu de neuitat. Este o pensiune de trei stele, modernă , agreabilă, cu o capacitate de găzduire de 130 de persoane şi un restaurant cu 150 de locuri.

2. 1. LOCAŢIA. Complezul turistic va fi situat în zona Orşova- Lunca şi Clisura Dunării.

Locaţia este considerată avantajoasă datorită următorilor factori:

- este inconjurată de o natură sălbatică şi frumoasă;

- este singurul complex turistic modern din zonă.

Preview document

Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 1
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 2
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 3
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 4
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 5
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 6
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 7
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 8
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 9
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 10
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 11
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 12
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 13
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 14
Plan de afaceri pensiune agroturistică - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Pensiune Agroturistica.doc

Alții au mai descărcat și

Finanțare pensiune turistică

CONCEPEREA PROIECTULUI 1.1 Context 1.1.1 Ideea proiectului Proiectul are ca obiectiv crearea unei pensiuni turistice în localitatea Vânători...

Plan de afaceri - Kinderstudio - Grădinița pentru cei mici

1. Scurta introducere Punctele cheie ale acestei afaceri sunt constituite din: - Buna organizare a conducerii - Idei originale si actiuni...

Plan de afaceri - fermă de struți SC Elso SRL

Sumar executiv SC ELSO SRL este o firma de productie si comert care va avea ca obiect de activitate cresterea strutilor si comercializarea...

Plan de afaceri - Brutăria Andipan

Cap.I. Sinteza planului de afaceri 1.1. Istoricul firmei SC ANDIPAN SRL: S.C.ANDIPAN SRL s-a înfiintat ca si societate comerciala in anul 1999,...

Plan de afaceri - înființarea unei cabane în Băile Herculane Județul Caraș-Severin

1. Introducere Baile Herculane este cea mai veche statiune din Romania si una dintre cele mai vechi din lume fiind cunoscuta inca de pe vremea...

Înființarea unei pensiuni turistice cu fonduri nerambursabile de la Phare - Fondul Național de Dezvoltare Regională

I.DESCRIEREA PROIECTULUI Primul lucru care trebuie să-l ai când te gândești la o afacere este o idee bună. Din ce în ce mai mulți români își...

Plan de afaceri - SC La Tata SA

CAPITOLUL 1: SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Istoricul firmei si activitatea sa: S.C. La Tata S.A. s-a înfiintat în 15.03.1996, cu un capital social...

Plan de afaceri - centru de îngrijire a persoanelor în vârstă

1. OBIECTUL PLANULUI DE AFACERI Scopul proiectului constă în crearea unui cadru in care persoanele in varsta pot beneficia de ingrijire medicala...

Te-ar putea interesa și

Rolul și importanța turismului rural în dezvoltarea generală a turismului românesc

INTRODUCERE Turismul are, pe langa consecintele economice, si o profunda semnificatie socio-umana. Actiunea sa se exercita atat asupra turistilor,...

Turism rural oportunitate și-sau afacere - Pensiunea Turistică Phoenix Simeria

INTRODUCERE În cadrul contemporan actual tot mai mulți oameni doresc sa călatorească și să cunoască locuri și persoane noi. Mulți dintre ei...

Studiu de caz - pensiunea agroturistică Condor, Dulcești, Neamț

Introducere În această lucrare am abordat spaţiul rural în toată complexitatea lui, punând accent pe importanţa dezvoltării spaţiului rural, a...

Metode de îmbunătățire a activității societății comerciale Onix Service Auto SRL

Capitolul I Notiuni generale despre întreprinderile mici si mijlocii 1.1 Notiunea de întreprindere mica si mijlocie România, la ora actuala,...

Studiu de Oportunitate Privind Amenajarea Turistică și Agroturistică a Județului Buzău

CAPITOLUL I Contextul natural şi socio-economic al zonei judeţului Buzau Un ţinut de legendă, judeţul Buzău Buzăul, nume cu învăluiri de legendă...

Dezvoltarea Agroturismului în Soveja - Vrancea

INTRODUCERE După decembrie 1989, turismul românesc a intrat într-o nouă etapă, şi anume aceea a reformei economice, a aşezării sale pe principiile...

Posibilități de Dezvoltare a Turismului Rural în Zona Țara Făgărașului

INTRODUCERE Turismul are, pe lângă consecinţele economice, şi o profundă semnificaţie socio-umană. Acţiunea sa se exercită atât asupra turiştilor,...

Plan de afaceri sală de fitness

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA S.C. BICING S.R.L. Cluj-Napoca 1.1. Scurtă prezentare Denumirea societății Denumirea societății este S.C BICING S.R.L,...

Ai nevoie de altceva?