Practică la SC Instal SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3917
Mărime: 62.38KB (arhivat)
Publicat de: Marga Lazăr
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Motivaţie, explicaţii

Am ales să fac practică în cadrul firmei S.C. INSTAL S.R.L. pentru a vedea cum este să lucrezi într-un colectiv cu care petreci câteva ore pe zi, cum este să ai un program stabilit şi mai ales care sunt obligaţiile mele ca angajat.

Societatea la care am efectuat stagiul de practică nu este una foarte mare, fapt care m-a ajutat să înţeleg mai bine structura organizatorică şi funcţiile pe care le ocupă fiecare angajat. Cei cu care am lucrat au dat dovadă de înţelegere şi răbdare, au luat în considerare că nu sunt familiarizată cu obietul de activitate al firmei, ajutându-mă să înţeleg acest lucru, precum şi cărei părţi a pieţei se adresează. Am avut ocazia de a vedea ce implică o afacere de acest gen, cum este să fii apreciat de cei din jur atunci când încerci să fii cât mai util.

Bineînţeles că persoanele cu care am intrat în contact au o anumită experienţă profesională, ceea ce mi-a fost de mare ajutor. De la ei am învăţat cum este să ai o afacere proprie, cum să o conduci, ce decizii să iei pentru a-i asigura succesul. Deasemenea mi-am dat seama că angajatul este principalul subiect în a avea succese, trebuie să ştii cum să te comporţi şi să îi motivezi pentru a da un randament cât mai bun.

Ceea ce am învăţat pe parcursul anului se regăseşte foarte mult şi în practică. Cum îţi poţi începe o afacere, cui te adresezi în momentul începerii acesteia, care sunt obligaţiile tale ca manager, cum îţi selectezi şi motivezi angajaţii, ce decizii trebuie să iei pentru a-ţi vedea firma prosperând. Dar cum se zice ’’ Practica te omoară ’’. Toate informaţiile acumulate pe parcursul anului, îmbinate cu un stagiu de practică bine realizat îţi dă ocazia de a stăpâni mult mai bine cunoştinţele.

Pe parcursul celor trei săptămâni de practică nu au apărut probleme deosebite. Dar faptul că am avut ocazia să văd cum e să lucrezi într-o întreprindere m-a ambiţionat să acumulez cât mai multe cunoştinţe în domeniu pentru a putea ajunge să lucrez într-o întreprindere în care să conduc o anumită activitate, sau de ce nu să am o afacere proprie.

În urma efectuării stagiului de practică managerii firmei au apreciat faptul că m-am străduit să fiu de ajutor şi au luat în calcul şi o viitoare colaborare.

Sinteza raportului

Societatea S.C. INSTAL S.R.L. a fost înfiinţată în anul 1994, sub actuala denumire şi înregistrată în Registrul Comerţului la numărul J 07 / 1059 / 1996 . Aceasta îşi are sediul pe strada Ion Creangă, numărul 8 – 10, judeţul Botoşani.

Este o societate de dimensiune medie şi are ca principal sector de activitate lucrări de instalaţii tehnico – sanitare şi îşi desfăşoară activitatea în general pe raza Municipiului Botoşani, dar a participat cu lucrări şi în Bucureşti, Suceava, Iaşi, Neamţ. Societatea realizează proiecte şi execuţie pentru instalaţii utilizare gaze naturale, branşamente şi conducte presiune redusă, respectiv medie. Principalii beneficiari a serviciilor oferite sunt persoanele fizice pentru care se execută proiectare şi executare de instalaţii utilizare gaze naturale. Misiunea firmei este aceea de a oferi clienţilor săi servicii de calitate superioară, promtitudine şi siguranţă în privinţa lucrărilor efectuate.

Încadrarea domeniului de activitate conform codului CAEN al societăţii este 4533- lucrări de instalaţii tehnico – sanitare.

Personalul iniţial al societăţii l-a constituit un colectiv de ingineri, maiştri şi muncitori calificaţi personal cu o experienţă de peste 20 de ani în activitatea de instalaţii în construcţii. În ultimul an s-a angajat personal pe partea de construcţie, pentru meseriile de dulgher, zidar, fierar-betonist, mecanic utilaj, cu scopul formării echipelor pentru activităţi de constructie. S-a autorizat Responsabil cu Securitate şi Sănătate în Muncă şi Cadru Tehnic cu atribuţii în domeniul Situaţiilor de Urgenţă aliniidu-se astfel ultimilor legi şi modificări care au avut loc în ultimii doi ani, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană.

În primul capitol, Prezentarea Organizaţiei, sunt surprinse câteva elemente legate de localizarea şi istoricul firmei, sectorul principal de activitate, oferta organizaţiei, consumatori şi concurenţi, precum şi elemente legate de managementul organizaţiei, adică misiune şi obiective, analiza SWOT, descrierea structurii organizatorice, precum şi principalele măsuri din cadrul strategiilor aplicate în ultimul an.

În capitolul doi al raportului atenţia a fost concentrată asupra principalilor indicatori economico – financiari utilizând şi reprezentări grafice pentru o mai bună vizualizare a acestora.

În ultimul capitol am prezentat două probleme cu care se confruntă firma, identificând cauzele apariţiei lor, efectele negative previzionate, modul şi implicarea managerilor în găsirea de soluţii cât mai eficiente. De menţionat aici este faptul că obiectivele urmărite sunt de tip SMART.

Preview document

Practică la SC Instal SRL - Pagina 1
Practică la SC Instal SRL - Pagina 2
Practică la SC Instal SRL - Pagina 3
Practică la SC Instal SRL - Pagina 4
Practică la SC Instal SRL - Pagina 5
Practică la SC Instal SRL - Pagina 6
Practică la SC Instal SRL - Pagina 7
Practică la SC Instal SRL - Pagina 8
Practică la SC Instal SRL - Pagina 9
Practică la SC Instal SRL - Pagina 10
Practică la SC Instal SRL - Pagina 11
Practică la SC Instal SRL - Pagina 12
Practică la SC Instal SRL - Pagina 13
Practică la SC Instal SRL - Pagina 14
Practică la SC Instal SRL - Pagina 15
Practică la SC Instal SRL - Pagina 16
Practică la SC Instal SRL - Pagina 17
Practică la SC Instal SRL - Pagina 18
Practică la SC Instal SRL - Pagina 19
Practică la SC Instal SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Practica la SC INSTAL SRL.doc

Te-ar putea interesa și

SC Dedeman SRL Bacău

CAPITOLUL I 1. PREZENTARE GENERALĂ A SC DEDEMAN SRL 1.1. SCURT ISTORIC. OBIECT DE ACTIVITATE SC DEDEMAN SRL BACĂU poate vorbi deja de istorie....

Studiu de evaluare la SC Electrica SRL

1.1 Obiectul, scopul, data evaluarii Obiectul lucrarii îl constituie evaluarea firmei ELECTRICA S.R.L., cu activitate în domeniul proiectarii...

Fundamentarea și Realizarea Veniturilor Bugetare la SC Cons Electrificarea Instal SRL

Cap. I. Organizare şi funcţionalitate la S.C. Cons Electrificarea Instal S.R.L 1.1 Scurt istoric Societatea “SC Cons Electrificarea Instal SRL” a...

Mix-ul politicilor de marketing în domeniul construcțiilor

Memoriu justificativ Intreprinderile moderne isi desfasoara activitatea într-un mediu extrem de dinamic. Conectarea la un asemenea mediu nu mai...

Analiza și Previzionarea Vânzărilor

Introducere Ştiinţa viitorului, sau futurologia, a luat naştere în 1943, avându-l ca autor pe Ossip Kurt Flechtheim. Aceasta se prezintă ca un...

Raport de practică la SC Instal-Com SRL

Explicaţii în legatură cu alegerea firmei S.C. INSTAL-CON S.R.L. Piaţa românească de tâmplărie pvc şi aluminiu s-a dezvoltat considerabil în...

Diagnosticul poziției financiare la SC Dedeman SRL

Cap 1. Prezentarea agentului economic Obiectul principal de activitate al SC DEDEMAN SRL BACĂU constă în practicarea comerţului en-gros şi...

Practică la SC Site Instalații SRL

CAPITOLUL I. PREZENTAREA SOCIETĂŢII – S.C. S.I.Te. INSTALAŢII S.R.L 1.1 Introducere În perioada 10.05-28.05.2010, am efectuat stagiul de practică...

Ai nevoie de altceva?