Proiect comportament organizațional - seară de film

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 8386
Mărime: 33.99KB (arhivat)
Publicat de: Flaviu Niculae
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. Seara de film (comportament organizaţional in film)

Pentru ,,Seara de film” echipa noastră a hotarât sa vizioneze filmul ,,The Italian Job”. Tema acestui film vizează avantajele şi dezavantajele muncii în echipă precum şi capacitatea unui lider de a-şi selecta membrii echipei.

Personajele semnificative ale acestui film sunt:

- John-batranul

- Charlie-personajul principal

- Steve-tradatorul

- Stella-fiica batranului

Actiunea acestuia incepe cu planuirea unui furt de lingouri de aur in valoare de 35 milioane $ din Venetia.Datorita faptului ca au avut un lider bun si un plan perfect elaborat acestia au reusit sa duca la bun sfarsit furtul.

In timp ce paraseau Italia planul lor a fost dat peste cap de catre un membru al echipei care i-a tradat. Acesta, ajutat de alte persoane, le-a furat tot aurul si l-a omorat pe cel mai experimentat membru al echipei, incercand totodata sa nu lase nici un supravietuitor din vechea echipa. Acesta a plecat cu impresia ca nu a lasat pe nimeni in viata bucurandu-se de aurul lui.

Ceilalti membri care au supravietuit au hotarat sa razbune moartea colegului sau si sa recupereze aurul. Avand motivatia necesara, acestia au reusit dupa un an de zile sa il localizeze pe tradator care isi schimbase identitatea. Pentru a duce la sfarsit acest plan aveau nevoie de fata colegului mort care se pricepea la spargerea seifurilor si care avea motivatia necesara in asa fel incat sa nu existe din nou riscul tradarii.

Noua echipa si-a elaborat un plan foarte bun, dar pentru a-l duce la sfarsit cu bine aveau nevoie de planurile casei si localizarea seifului. Singurul membru din echipa pe care tradatorul nu il cunostea si care putea sa intre in casa lui era fata, aceasta fiind de acord sa intre in casa tradatorului. Fiind implicata emotional, noua membra a echipei s-a dat de gol folosind o expresie de-a tatalui sau: ,,Am incredere in el, dar nu am incredere in diavolul din el”. In acest moment tradatorul si-a dat seama de intentia vechilor colegi de a-l jefui. Dandu-le planurile peste cap acesta situatie s-a dovedit pana la urma a fi benefica: ,,Nu mergem noi dupa aur, vine aurul la noi”. Modul in care acestia au organizat al doilea jaf este la fel de bun ca cel folosit pentru furtul din Venetia, de aceasta data, fiecare atingandu-si obiectivele.

In concluzie, acest film se bazeaza pe munca in echipa, incredere, strategii, ingeniozitate si profesionalism.

Din acest film reies o multitudine de teorii si principii de comportament organizational, cat si greseli si riscuri la care ne supunem atunci cand lucram in echipa.

Invatarea-Primul pas spre reusita

Invatarea poate fi vazuta ca un proces continuu si automat, care de multe ori are loc intr-un context social. S-a afirmat ca supravietuirea unei organizatii depinde de abilitatea ei de a valorifica energia, cunostinta si expertiza tuturor angajatilor.

Invatarea implica faptul ca individul a experimentat ,,ceva”, a stocat experienta si este capabil sa o foloseasca sau sa faca referire la ea in viitor Invatarea implica un proces intern care are ca rezultat comportamente si actiuni noi sau noi cunostinte si o noua intelegere a unor fenomene.

Invatarea prin experienta reprezinta o modalitate de a invata, pornind de la premiza ca, oamenii pot acumula cunostinte noi, cel mai eficient din experienta. Mai putem spune ca acest tip de invatare reprezinta o deprindere, care este realizata prin crearea de lucruri care in esenta isi atinge obiectivele propuse.

Invatarea prin experienta da posibilitatea persoanelor incadrate sa se depasesca pe ei insisi, sa gandeasca, sa experimenteze, sa isi asume responsabilitati noi aparute pe parcursul invatarii. Acest tip de invatare este relevant prin faptul ca nu este important ceea ce cunosti sau acele informatii detinute, ci importante sunt acele lucruri ce sunt realizate de catre oameni.

In filmul urmarit ”The Italian Job” un exemplu bun pentru a demonstra acesta teorie este John, cel mai in varsta membru al echipei care a fost ucis de cel care a tradat echipa, a incercat sa ii omoare pe toti si a fugit cu tot aurul.

Personajul principal, Charlie, a avut de invatat foarte multe de-a lungul vietii sale de la John. Ca exemple putem lua cuvinetele batranului “ Exista doua feluri de hoti: Unii care fura pentru o viata mai buna si unii care fura sa-si defineasca mai bine viata.” , deasemenea comportamentul lui Charlie este influentat de invataturile celui care i-a fost ca un tata. Chiar daca nu a fost aproape, fiica a mostenit talentul batranului, acela de a sparge seifurile, doar ca il folosea in alte scopuri. Un alt lucru care le-a ramas in minte de la batran amandurora este semnificatia cuvantului Bine: “ Speriat, nesigur, nevrotic si emotiv. In final planul a fost dus la bun sfarsit datorita invataturilor si abilitatilor dobandite de la batran in tot timpul petrecut alaturi de acesta. Din acest film putem invata lucruri care pot fi folosite in viata de zi cu zi, cum ar fi munca in echipa, planuri bine elaborate , punctualitate , organizare si seriozitate.

Preview document

Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 1
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 2
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 3
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 4
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 5
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 6
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 7
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 8
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 9
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 10
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 11
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 12
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 13
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 14
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 15
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 16
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 17
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 18
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 19
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 20
Proiect comportament organizațional - seară de film - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Proiect Comportament Organizational - Seara de Film.doc

Te-ar putea interesa și

Comportament Organizațional

I. Seară de film “THE ITALIAN JOB” Definiṭiile ,teoriile, principiile ṣi conceptele Comportamentului organizaṭional se regăsesc cu precădere ṣi in...

Comportament Organizațional

I. SEARA DE FILM OCEAN’S 12 O organizatie este formata din oameni care muncesc impreuna, iar fiecare are capacitatea de a-si lasa amprenta, prin...

Comportament Organizațional

I.Seara de film Fie ca invatam sau nu , lucram sau nu , sau pur si simplu incercam sa ne traim viata , labirintul existentei noastre este...

Ai nevoie de altceva?