Restaurantul Basarabia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 6111
Mărime: 95.65KB (arhivat)
Publicat de: Noris Chiriță
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Amplasamentul

Aşezat în inima localităţii Cahul, plină de istorie, Restaurantul „Basarabia”, deschis în decembrie 2011, este dotat cu toate facilităţile petrecerii unui timp de neuitat. Pentru cei interesaţi restaurantul dispune 150 de locuri, unde pot lua simultan masa serii mari de persoane, fiind localul perfect pentru întilniri de afaceri, recepţii de nuntă, petreceri aniversare sau pentru orice ocazie specială. Restaurantul poate satisface atât gusturile amatorilor de reţete tradiţionale moldoveneşti, cât şi oricare altă solicitare venită din partea dumneavoastră. Barul restaurantului cuprinde o gama variata de băuturi alcoolice şi răcoritoare.

Fiind o construcţie recentă, cu dotări şi servicii ridicându-se la cele mai înalte standarde europene de servicii de alimentaţie publică, acesta speră să transforme timpul liber tuturor persoanelor care aleg acest restaurant în una din cele mai frumoase amintiri din viaţă.

2. Tipul de unitate

Succesul unui restaurant sau al oricarui tip de local depinde de o sumă de factori. Unii consideră că cel mai important lucru este mâncarea, specificul acesteia şi modul ei de pregătire. Alţii spun că atunci când mergem la restaurant, o facem pentru experienţa în sine, nu doar pentru a mânca. Simţul estetic este esenţial atunci când vine vorba de prezentarea produselor pentru că, indiferent cât efort s-a depus în realizarea preparatelor, dacă acestea nu sunt expuse sau prezentate în aşa fel încat să îl atragă pe cumparator, truda a fost în zadar.

Restaurantul „Basarabia” face parte din gama serviciilor de alimentaţie publică care se ocupă de prepararea şi comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioară . Restaurantul poate sa organizeze mese festive pentru diferite ocazii.

Unitatea de faţă este un serviciu care adaugă valoare unor bunuri tangibile, un serviciu din categoria celor turistice, este un serviciu de alimentaţie publică.

Pornind de la definiţia restaurantului, o unitate de alimentaţie publică, întilnită în toate localitaţile, în care se oferă consumatorilor un bogat şi variat sortiment de preparate şi băuturi, servirea făcându-se de personal cu înaltă calificare.

„Basarabia”, reprezintă un restaurant naţional, care oferă servicii tradiţionale, specifice ţării noastre. Aici se pune la dispoziţie o gamă largă de produse culinare, băuturi alcoolice şi nealcoolice tradiţionale ale Republicii Moldova. Ambianţa interioară a restaurantului, mobilierul, vesela, programul muzical, uniforma personalului de servire corespunde coloritului naţional.

3. Serviciile prestate de firmă

Restaurantul „Basarabia” oferă un meniu cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale şi nu numai, clienţii având posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de produse ce pot fi servite în restaurant, acasă sau la birou.

Restaurantul „Basarabia” oferă clienţilor săi trei tipuri de servicii:

- Servicii de alimentaţie publică pentru clienţii obişnuiţi ai restaurantului;

- Servicii de catering;

- Servicii de organizare a meselor festive şi de protocol, nunţi, aniversări, fiecare cu meniuri speciale.

Din aceste considerente, restaurantul „Basarabia” are un meniu bogat ce urmăreşte preferinţele actuale ale clienţilor, meniul fiind de asemenea bogat în preparate moldoveneşti, dar şi internaţionale, cu un conţinut redus de grăsimi şi colesterol, ale căror ingrediente sunt 100% naturale.

Restaurantul „Basarabia” deşi are doar un an de activitate, totuşi este renumit pentru calitatea şi diversitatea preparatelor culinare - gustări reci şi calde, supe, ciorbe, preparate calde, preparate la grătar, preparate din peşte, produse de patiserie-cofetarie, băuturi alcoolice şi nealcoolice. Societatea doreşte să atragă şi să satisfacă pretenţiile a şi mai multor clienţi prin varietatea produselor culinare şi sortimentele de băuturi disponibile.

Restaurantul a fost creat atât pentru a deservi clienţii la una dintre mesele existente în restaurant, cât şi la domiciliul sau la biroul acestora. Aici intervine activitatea de catering a restaurantului. Conducerea s-a hotărât asupra acestui tip de serviciu din mai multe motive, printre care:

- Datorită serviciilor de calitate oferite, restaurantul a beneficiat „gratuit” de reclamă din partea clienţilor, şi anume – reclama „din gură în gură”;

- În ultima perioadă restaurantul a fost frecventat de tot mai mulţi clienţi;

- Datorită vadului comercial de care dispune restaurantul. Acesta fiind situat pe Prospectul Republicii, în această zonă sunt amplasate multe firme de diferite domenii.

Datorită acestor motive, restaurantul a venit în sprijinul clienţilor fideli, dar şi potenţialilor clienţi, prin serviciul de catering. Comenzile de tip „home delivery” se preiau telefonic şi se onorează în aproximativ 30 min. Costul transportului este diferenţiat după zona de distribuţie. Distribuţia se referă aici la serviciul de catering ce satisface cu promptitudine cererile de livrare la domiciliu sau birou a preparatelor solicitate de clienţi. Restaurantul „Basarabia” deţine în prezent 2 autovehicule ce asigură activitatea de catering. Durata maximă de distribuţie a comenzii este de 15 minute din momentul când autovehiculul pleacă de la restaurant. În cazul unui număr mare de comenzi se recurge la folosirea maşinilor personale a doi angajaţi ce au această sarcină complementară în situaţiile de forţă majoră. Produsele care sunt oferite clienţilor prin acest serviciu sunt identice cu cele oferite în interiorul incintei restaurantului.

De asemenea restaurantul mai organizează mese festive şi de protocol, nunţi, aniversări, fiecare cu meniuri speciale. Pentru fiecare dintre aceste ocazii speciale, restaurantul pune la dispoziţia clienţilor meniuri deosebite, care sunt realizate fie în totalitate de cei de la restaurant, sau sunt pregatite în funcţie de dorinţele celor care le comandă. Pentru aceste ocazii angajaţii restaurantului asigură şi amenajarea saloanelor, în funcţie de tipul evenimentului.

Prin intermediul acestor servicii restaurantul încearcă să vină, cât mai bine în întâmpinarea cerinţelor clienţilor.

Preview document

Restaurantul Basarabia - Pagina 1
Restaurantul Basarabia - Pagina 2
Restaurantul Basarabia - Pagina 3
Restaurantul Basarabia - Pagina 4
Restaurantul Basarabia - Pagina 5
Restaurantul Basarabia - Pagina 6
Restaurantul Basarabia - Pagina 7
Restaurantul Basarabia - Pagina 8
Restaurantul Basarabia - Pagina 9
Restaurantul Basarabia - Pagina 10
Restaurantul Basarabia - Pagina 11
Restaurantul Basarabia - Pagina 12
Restaurantul Basarabia - Pagina 13
Restaurantul Basarabia - Pagina 14
Restaurantul Basarabia - Pagina 15
Restaurantul Basarabia - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Restaurantul Basarabia.docx

Te-ar putea interesa și

Strategii de Amenajare și Dezvoltare a Turismului în Regiunea de Sud a Moldovei

INTRODUCERE Actualitatea temei. La începutul acestui secol şi mileniu industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan mondial, cel mai...

Locul și Rolul Turismului Internațional în Grecia Posibilități de Dezvoltare a Relațiilor Turistice greco-române

CAPITOLUL I 1. Rolul şi locul turismului în economia mondială 1.1. Scurtă introducere Industria călătoriilor şi a turismului este, în prezent,...

Aspecte ale gestiunii unităților de alimentație în Republica Moldova

INTRODUCERE În lucrarea de faţă va fi cercetată activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică ce cuprinde noţiuni şi...

Turismul Balnear în Muntenia

1. Pozitia geografica a regiunii Sud Muntenia Muntenia este o regiune istorica din sudul Romaniei. Limitele sale sunt: la nord muntii Carpati...

Cercetări privind dezvoltarea agroturismului pe Valea Teleajenului - studiu de caz

INTRODUCERE Ţara noastră dispune de un potenţial agroturistic remarcabil. Avem multe şi variate resurse naturale, dispunem în acelaşi timp de...

Turismul în Muntenia

1. Localizare si asezare Muntenia este o regiune istorica din sudul Romaniei. Limitele sale sunt: la nord muntii Carpati (care o delimiteaza de...

Panorama restaurantelor în România

la restaurant cu prietenii, nu pentru afaceri 16 mai 2008, de Otilia Caloian Piata restaurantelor din Romania, care insumeaza 5.267 de firme cu...

Turismul în regiunea Sud-Muntenia

Regiunea Sud-Muntenia este formata din 7 judete: Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Prahova,Dambovita ,Arges,Teleorman .Are o suprafata de 35 770 km2,...

Ai nevoie de altceva?