Alfa Romeo

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 6670
Mărime: 39.74KB (arhivat)
Publicat de: Beniamin Savu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Se spune ca Henry Ford obisnuia sa-si scoata palaria cand vedea trecand o Alfa Romeo si ca, in ziua in care a reusit sa invinga masinile Alfa, Enzo Ferrari a plans ca un copil.

Compania a trecut printr-un secol de istorie, adaugand multe pagini memorabile istoriei automobilului.

Exista efigii care au fost intotdeauna parte integranta din imaginea globala colectiva Alfa Romeo: "cuore sportivo" sau inima sportiva, vitalitatea neimblanzita, sunetul motorului, eleganta formelor si designul italian. Astfel ca am pregatit o calatorie prin timp care leaga toate imaginile diferite ale legendei Alfa Romeo de la origini pana in prezent.

Continutul acestei sectiuni este organizat cronologic, de-a lungul unei linii temporale, punctata de datele cheie din istoria Alfa Romeo de la origini pana astazi.

Temele care formeaza istoria Alfa Romeo sunt:

- Pasiune. Din 1910 pana astazi: evolutia unei marci care a fost intotdeauna inconfundabila. Perceptia Alfa Romeo intr-o calatorie paralela prin evolutia traditiilor italiene si internationale. Alfa Romeo in carti si filme, ca un obiect al dorintei, un simbol al conditiei sociale, o imagine a frumusetii si a expresiei italiene.

- Masini. De la Torpedo la Duetto, trecand prin Giulietta. Ele sunt MASINILE DE NEUITAT: "capodoperele tehnologice" din era eroica a automobilului care a captivat imaginatia iubitorilor de masini din intreaga lume.

- Curse. Alfa Romeo a luat parte la competitii din primele luni ale existentei sale: din vocatie, din necesitate, din convingere. O serie extraordinara de succese pe pista, toate semnate Alfa Romeo.

- Personalitati. in memoria tuturor somitatilor care au contribuit la crearea legendei Alfa Romeo, de la Tazio Nuvolari, "zburatorul mantuan", la Ferrari, Fangio, inginerul Merosi, si designerii Jano, Pininfarina, si Zagato.

- Compania. Mai mult decat simpla istorie a companiei ca institutie, de fapt lunga aventura Alfa Romeo, din primii ani ai secolului trecut pana in zilele noastre, intr-o calatorie istorica plina de culoare, fapte si personalitati.

Prima sigla 1910-1915

Sigla Alfa Romeo se compune din doua simboluri milaneze: sarpele familiei Visconti pe un fundal albastru deschis (ideea i-a venit unui tanar designer din departamentul tehnic in timp ce astepta tramvaiul in Piazza Castello, privind sarpele de pe turnul Filarete) si crucea rosie pe fundal alb, incadrate intr-un inel metalic gravat cu cuvintele ALFA ("Anonima Lombarda Fabbrica Automobili") si MILANO separate intre ele de doua noduri caracteristice dinastiei Savoy.

O revista din 1910

"ALFA: cuvantul e un adevarat program, sau mai bine spus, explicatia clara a unui program. Desemneaza prima litera a alfabetului, simbolul unui punct de plecare, al unui lucru care incepe, al unei vieti care se infiripa..."

A doua sigla 1915-1925

ALFA ROMEO-MILANO este noua inscriptie de pe bordura metalica a siglei dupa ce fabrica a fost cumparata de Nicola Romeo.

Prima Alfa Romeo

In 1920 a fost produsa prima masina purtand sigla Alfa Romeo: Torpedo 20-30 HP.

Targa Florio

Revista Autocar a scos in evidenta "caracterul sever" al parcursului cu cele 1500 de curbe pe un tur de 180 kilometri, din care numai 21 in plan orizontal, ce urma a fi parcurs de patru ori.

Cele mai frumoase afise publicitare Alfa Romeo in acest deceniu.

Compania

Firma "Anonima Lombarda Fabbrica Automobili", A.L.F.A. a fost fondata in 1910, in localul mai putin norocosului complex industrial al lui Alessandro Darracq, construit in 1907 la Portello di Milano. Sub directia lui Ugo Stella, Alfa incepe sa produca o serie de modele care devin curand competitive si notabile gratie performantelor si a manevrabilitatii lor: 24 HP, prima masina care s-a numit ALFA (costand 12.000 lire), si modelele derivate din aceasta, 40-60 HP, avand un motor ceva mai puternic.

Incepe aventura Alfa in lumea competitionala dar aceasta este intrerupta in 1915, cand compania producea armament si intrase sub controlul lui Nicola Romeo. Productia de automobile este si ea intrerupta pana in 1919, cand o data cu sfarsitul razboiului reincepe productia de masini: in 1920 e produs primul automobil purtand sigla Alfa Romeo: "Torpedo 20-20 HP". Reincep competitiile sportive.

Sigla 1925-1946

O coroana de lauri gravata inconjoara sigla in memoria unei legendare victorii: victoria lui P2 in Primul Campionat Mondial Auto in 1924. Diametrul cercului creste de la 65 la 75 mm. In 1930 este redus la 60 mm si va ramane neschimbat pana in 1945.

- Modelul 1750

Pat Braden, secretarul Alfa Romeo Owners of America, descrie modelul 1750 intr-o nota de presa din 1961: "Am remarcat sunetul motorului Alfa Romeo, care creeaza un fel de rapsodie indescriptibila. Dar totul la aceasta masina iti da un sentiment indescriptibil, de fiecare data cand ma urc in masina si pornesc motorul, se topeste plictiseala rutinei cotidiene si totul redevine proaspat si nou"

Peter Hull, in a sa Istorie Alfa Romeo (1970) scria despre modelul 1750: "O masina splendida si excitanta ca o femeie frumoasa, care in general nu poate sa nu aiba si defecte. Dar din punctul acesta de vedere, Alfa 1750 e o exceptie".

Faima echipei Alfa Romeo este asigurata. Ascari, Campari si Sivocci vor fi numiti mai tarziu "Cei trei muschetari".

- Primul "Quadrifoglio"

1923, Targa Florio: apare pentru prima data pe masina lui Sivocci, trifoiul verde cu patru foi (Quadrifolio), incadrat intr-un triunghi pe fundal alb, simbol ce avea sa devina marca Alfa Racing.

Preview document

Alfa Romeo - Pagina 1
Alfa Romeo - Pagina 2
Alfa Romeo - Pagina 3
Alfa Romeo - Pagina 4
Alfa Romeo - Pagina 5
Alfa Romeo - Pagina 6
Alfa Romeo - Pagina 7
Alfa Romeo - Pagina 8
Alfa Romeo - Pagina 9
Alfa Romeo - Pagina 10
Alfa Romeo - Pagina 11
Alfa Romeo - Pagina 12
Alfa Romeo - Pagina 13
Alfa Romeo - Pagina 14
Alfa Romeo - Pagina 15
Alfa Romeo - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Alfa Romeo.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea unui motor cu aprindere prin scânteie

Lucrarea intitulată “ Proiectarea unui motor cu aprindere prin scanteie având puterea de 90kw şi o turaţie de 5800 rot/min” Lucrarea contine 6...

Raport de Evaluare al SC COMODIM SRL

1. Rezumatul faptelor principale si al concluziilor importante SC COMODIM SRL cu sediul în Râmnicu Vâlcea, înregistrata la Registrul Comertului...

Evaluarea societății SC Iris SRL prin abordarea pe bază de active

1. Rezumat SC IRIS SRL cu sediul în BUCURESTI, înregistrata la Registrul Comertului sub nr. J29/409/2002, cod fiscal nr. RO 14602618, cu sediul...

Evaluarea Firmei - SC Decorama SRL

1. Introducere Conform noilor standarde de evaluare raportul de evaluare este un document destinat comunicării cu clientul şi/sau destinatarul şi...

Analiza comparativă a automobilelor premium

Capitolul 1 – Prezentarea generala a automobilelor Am ales ca tema a proiectului automobilele, deoarece aceasta categorie de produse este una...

Cutie de viteze mecanică cu 5 trepte

1. Rol, Cerinte, Clasificare, Compunere. 1.1) Rolul cutiei de viteza este de a asigura prin modificarea raportului de transmitere al transmisiei...

Prezentarea generală a Italiei

I. Prezentare generală a Italiei Motivul alegerii Italiei Am ales să descriem această ţară, datorită faptului că istoria Italiei are cea mai...

Raport de Evaluare SC Best Mob SRL

I DESCRIEREA MISIUNII DE EVALUARE 1.1 Prezentarea intreprinderii evaluate SC BEST MOB SRL cu sediul în Craiova, înregistrată la Registrul...

Ai nevoie de altceva?