Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2196
Mărime: 160.24KB (arhivat)
Publicat de: Alex P.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Prezentarea generala a companiei

Bitdefender este o companie românească producătoare de soluții de securitate cibernetică. Compania a fost fondată și este deținută de Florin Talpeș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori IT din România. În noiembrie 2010, Bitdefender controla circa 40% din vânzările de produse de securitate informatică din România. Începând cu noiembrie 2011, există și o versiune gratuită, disponibilă pentru utilizatorii din România.

Compania a inceput ca o afacere de familie care la inceput se numea Softwin , si care s-a transformat in 15 ani intr-o multinationala ce detine cel mai cunoscut brand al IT-ului romanesc: BitDefender. Pe fondul orientarii structurale catre servicii a industriei de IT,impunerea unui produs autohton pe o piata globala este o provocare pentru orice manager. Mai mult cand produsul este dezvoltat si sustinut de know-how si finantare interna rezultatul se trasforma in performanta. Constient de limitarile noastre ca natie, Florin Talpes , omul care a format si conduce echipa Softwin are ambitii ridicate: trasformarea intr-un grup de firme, listarea la Bursa, dezvoltarea de noi produse. BitDefender a luat ființă în București, în anul 2001, ca urmare a unei campanii de rebranding. "Antivirus is not enough; BitDefender: secure your every bit.",inainte de asta antivirusul numindu-se AVX.

A urmat o ascensiune rapidă, BitDefender devenind antivirusul numărul unu cu o cerere considerabilă pentru produsele sale în întreaga Europă și nu numai. La inceputul lui 2003 ca urmare a tendinței de dezvoltare, BitDefender își deschide primele filiale în Spania și Germania. Tot in anul 2003 Bitdefender inregistreaza 10 milioane de USD din vanzari la nivel mondial.

Se deschide pe parcursul anului 2004 în SUA a treia filială externă a BitDefender. In anul 2004 peste 40.000.000 de utilizatori de Internet din lumea întreagă erau protejați de tehnologiile BitDefender .

In 2005 BitDefender devine lider de piață pe segmentul de vânzări în magazine în Franța, cu o cotă de piață estimată la 30% Al 10-lea an consecutiv de creștere BitDefender, cu o rată medie anuală de peste 200%.

Soluțiile BitDefender ocupau locul 6 la nivel mondial pe segmentul consumer ,iar acum acestea se plaseaza pe locul 9 in topul vanzarilor la nivel mondial .

In urmatorul an BitDefender are o creștere a vânzărilor de 70%, iar soluțiile sale sunt prezente în peste 5000 de mari magazine de pe cele 6 continente.

In anul 2007 se produce separarea grupului BitDefender de SOFTWIN. Odată cu un nou an de crestere susținută, BitDefender vizează 2% din piața mondială de antivirus precum și listarea la una dintre marile burse internaționale în 2008-2009. Desfășurându-și activitatea la nivel global, compania oferă acum protecție superioară împotriva pericolelor informatice pentru peste 500 de milioane de utilizatori individuali și companii prin intermediul punctelor sale de lucru din România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Spania, bucurându-se de o prezență masivă și pe alte piețe. BitDefender este un pionier în domeniul soluțiilor de securitate, gata să intre în competiție cu cele mai mari nume în domeniul tehnologiei, prin integrarea unor soluții de securitate pe mai multe niveluri, una dintre acestea fiind deja recunoscută de revista PC World ca "#1 Best Buy" în martie 2006.

În prezent BitDefender se bucură de recunoaștere pe plan moindial plasandu-se in topul tuturor site-urilor de specialiate din domeniul de securitate informatică caștigand in 2016:

❖ PREMIUL PC MAG "EXCELLENT" - IANUARIE 2016

❖ PREMIUL VIRUS BULLETIN VBSPAM+ - IANUARIE 2016

De asemenea BitDefender a castigat pentru 3 ani consecutiv premiul PREMIUL AV-TEST CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ( 2014, 2015, 2016).

Bitdefender lucrează cu organizații guvernamentale, mari companii, întreprinderi mici și mijlocii și persoane individuale din peste 150 de țări. Suntem devotați principiului de a furniza soluții pentru fiecare dintre provocările și nevoile acestora - iar devotamentul nostru s-a dovedit a fi unul de succes.

Cu peste 1.300 de angajați, o echipă de peste 600 de ingineri și cercetători, Bitdefender este la ora actuală unul dintre furnizorii cei mai inovativi de programe de securitate IT din lume de asemenea Bitdefender a crescut cu 17% în 2016 și a trecut de 100 mil. euro cu firma din România.

Preview document

Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 1
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 2
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 3
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 4
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 5
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 6
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 7
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 8
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 9
Analiza activității de marketing a companiei Bitdefender - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza activitatii de marketing a companiei Bitdefender.docx

Alții au mai descărcat și

Softwin - Bitdefender

Bitdefender este creatorul unei soluții de securitate pentru internet și a unui software antivirus premiate, certificate la nivel internațional....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Planul de marketing

INTRODUCERE În condiţiile în care la sfârşitul anului 2003, pe piaţa mondială de software, s-au înregistrat vânzări în valoare de aproximativ 76...

Plan de Marketing BitDefender

1.Rezumatul executiv Pornita ca o afacere de familie, Softwin s-a transformat in 15 ani intr-o multinationala ce detine cel mai cunoscut brand al...

Strategie de marketing pentru promovarea unui produs - Bitdefender

I. Introducere În anii '90, doi antreprenori, matematicieni de profesie, şi-au înfiintat o companie de software care livra produse pe piaţa...

Ai nevoie de altceva?