Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5491
Mărime: 556.45KB (arhivat)
Publicat de: Florian Vasilescu
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

I. Date de identificare ale firmei BETTY ICE S.R.L

Societatea comercială “Betty Ice” Suceava a fost înfiinţată şi înregistrată în Registrul Comerţului în anul 1994 cu nr. J33/2188/1994, sub Codul Unic de Identificare: RO 6726755.

Societatea îşi desfăşoară activitatea în oraşul Suceava, la adresa Str. Cernăuţi nr 121 , telefon: 0230520454 ,fax: 0230520454.

Conform codului CAEN 1552, obiectul de activitate al societăţii este producerea îngheţatei, producerea biscuiţilor specifici unui anumit sortiment de îngheţată, comercializarea produselor obţinute şi operaţiuni de import-export din activitatea proprie, iar printre obiectele secundare de activitate putem menţiona:

- fabricarea pâinii; fabricarea produselor proaspete de patiserie;

- comerţ cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peşte, crustacee şi moluşte;

- comerţ cu ridicata al zahărului, ciocolatei şi produselor zaharoase;

- comerţ cu cafea, ceai, cacao şi condimente;

- depozitări ;

- întreţinerea şi repararea autovehiculelor ;

- producţia şi conservarea cărnii;

- producţia şi conservarea cărnii de pasăre .

Capitalul social subscris și vărsat în întregime de către Vasile Armenean, proprietarul companiei Betty Ice și unicul asociat al acesteia, este în valoare de 10.000.000 lei în 2011. Acesta se divide în 1.000.000 de părți sociale , care valorează 10 lei fiecare.

Fabrica produce anual aproximativ 4000 de tone de îngheţată, potrivit datelor furnizate de firmă. Planurile de dezvoltare prevăd dublarea capacităţii fabricii prin construcţia unei noi hale de producţie în aceeaşi locaţie.

Fabrica de înghețată Betty Ice are o capacitate de circa 100 de tone de înghețată pe zi. În plin sezon, mai-august, se realizează circa 90% din vânzările companiei. În anul 2011, compania Betty Ice a raportat un profit de 4.320.178 lei, aproape dublu față de cel înregistrat în 2009.

În anul 1994, Vasile Armenean, întors din Austria, pornește la Suceava o mică făbricuță de înghețată, care avea să devină mai apoi una dintre cele mai moderne fabrici de înghețată din Europa. În prezent compania are cea mai mare capacitate de producție din estul Europei. Unitatea de producţie Betty Ice, construită între 2003 și 2006, se întinde pe o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi și în 2011 avea peste 500 de angajaţi, în perioada verii.

Fabrica de la Suceava este utilată cu echipamente de producție de ultimă generație din Danemarca, acestea asigurând un standard deosebit de calitate pentru produsele realizate.

Betty Ice s-a dezvoltat treptat la nivel național, prin investiții cumulate de circa 30 milioane de euro.

În 2011, cifra de afaceri era de 81.526.639 lei, fiind în continuă creştere începând cu anul 1999. Din anul 2007 până în anul 2011, cifra de afaceri a crescut cu aproximativ 25 mil. RON.

Cea mai mare valoare a cifrei de afaceri a fost realizată în anul 2011 - valoare: 81.526.639 RON.

Cea mai mică valoare a cifrei de afaceri a fost realizată în anul 1999 - valoare: 429.477 RON.

II. Personalul firmei

Societatea comercială Betty Ice și-a mărit considerabil numărul de angajați în decursul timpului, pe măsură ce și-a mărit capacitatea de producție. Dacă în anul 2000 numărul de persoane angajate nu depășea 40 de persoane, în 2011 compania avea 545 de angajați, incluzând aici și persoanele suplimentar angajate în perioada mai- august. În extra sezon numărul angajaților variază între 300 – 350 de persoane.

Din anul 2000 până în anul 2011 numărul anagajţilor a crescut cu 505 de angajați.

Cei mai mulţi angajaţi au fost înregistrați în anul 2011 ,545 persoane angajate, iar cei mai putini angajaţi au fost în anul 2000 ,doar 40 de angajați.

Vasile Armenean afirmă: “Am mers pe ideea de a face echipă şi sunt încantat de ceea ce am realizat şi de echipa pe care am construit-o. Nu o spun doar de dragul de a o zice. Mă minunez de cât suflet pun şi că în anumite situaţii se implică mai mult ca mine”.

Personalul firmei este recrutat, de cele mai multe ori, direct de pe băncile şcolilor. ”Stilul meu de angajare diferă foarte mult de standarde. Nu povestesc despre fişa postului, avem o mică discuţie şi dacă ne placem reciproc, trecem la treabă. Un singur lucru mă interesează: să vrea să muncească şi să pună suflet. Nu le dau mai mult decât pot duce şi pe masură ce lucrăm, ne şi cunoaştem”, a mai adăugat proprietarul Betty Ice.

Cu toate că și aceasta companie a fost afectată de criza economică, Armenean susține că nu a recurs la disponibilizări și că nici nu plănuiește acest lucru. În plus, a mai precizat ca salariile angajaților au ramas la nivelul anilor precedenți.

Structura organizațională a firmei este alcătuită din directorul general, ce are în subordine un director executiv. Acesta din urmă, supervizează directorii de departamente (logistică, marketing, resurse umane și economic ).

Preview document

Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 1
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 2
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 3
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 4
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 5
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 6
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 7
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 8
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 9
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 10
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 11
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 12
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 13
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 14
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 15
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 16
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 17
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 18
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 19
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 20
Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Activitatii de Marketing a Firmei SC Betty Ice SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Marketing Strategic - SC RDS&RCS SA

I.PREZENTARE 1. Numele firmei: S.C. RCS & RDS S.A. 2. Codul unic de înregistrare: 5888716 3. Forma juridică de constituire: Societate pe...

Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL

1. Date cu privire la firmă Societatea comercială BETTY ICE Suceava sub actuala denumire a fost înfiinţată în anul 1994 şi înregistrată în anul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL

1. Date cu privire la firmă Societatea comercială BETTY ICE Suceava sub actuala denumire a fost înfiinţată în anul 1994 şi înregistrată în anul...

Analiza Swot la SC Betty Ice SRL

Societatea are deschise următoarele puncte de lucru: Mediaş, Constanţa, Focşani, Oradea, Braşov, Suceava, Iaşi, Craiova, Timişoara, Baia Mare, Cluj...

Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL

1. Introducere Originea termenului de organizație provine din limba greacă și are sensul de instrument sau unealtă. Organizația reprezintă în...

Ai nevoie de altceva?