Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3841
Mărime: 255.90KB (arhivat)
Publicat de: Angel Felix Busuioc
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Scurt istoric – Dunlop 2
  3. Date generale despre anvelope 3
  4. Prezentarea produsului – anvelope de iarnă 6
  5. Anvelopele de iarnă Dunlop SP Winter Sport 9
  6. Curba ciclului de viaţa a anvelopelor de iarnă 10
  7. Modelul Porter – Cele 5 forţe concurenţiale ale pieţei 11
  8. Analiza SWOT 12
  9. Matricea Arthur D. Little 13
  10. Modelul Boston Consulting Group 14
  11. Bibliografie 15

Extras din proiect

Scurt istoric – Dunlop

Încă din anul 1888 John Boyd Dunlop, un veterinar scoţian ce locuia în Belfast, a înlocuit anvelopele solide de la tricicleta fiului său cu benzi subţiri din cauciuc, lipite între ele şi umflate cu aer. A fost primul pas pe drumul unei mărci care urma să furnizeze unele dintre cele mai cunoscute produse din toată lumea.

La acea vreme, J.B. Dunlop nici nu îşi imagina că prelucrarea acelor anvelope provizorii va duce la revoluţionarea transportului în întreaga lume. Câţi dintre noi realizează astăzi că datorăm plăcerea de a conduce şi siguranţa sporită pe şosea unui copil pe o bicicletă?

Astăzi, anvelopa pneumatică are peste 120 de ani. Dunlop sărbătoreşte o istorie de succes şi rolul pe care această marcă l-a jucat în inovaţiile şi îmbunătăţirile aduse performanţei anvelopelor de-a lungul anilor.

Istoria anvelopelor Dunlop este strâns legată de inovaţiile lansate de companie. Istoria Dunlop merge mână în mână cu implicarea în sporturile cu motor în toate formele, deoarece transferul de tehnologie proprie curselor la condusul pe şosea este o tradiţie care a început odată cu compania. Pe parcursul a peste 120 de ani, Dunlop a obţinut rezultate remarcabile în competiţii, incluzând cele 34 de victorii la celebra cursă de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans.

În prezent, Dunlop continuă să se implice într-o gamă largă de sporturi pe două sau patru roţi, în întreaga lume. De peste 120 de ani, inovaţiile Dunlop şi succesul obţinut de companie în sporturile cu motor au permis acestei mărci să îşi clădească o reputaţie extraordinară în rândul pasionaţilor de maşini şi motociclete din întreaga lume.

Date generale despre anvelope

După cum toţi conducătorii de autovehicule ar trebui să ştie cea mai importantă piesă a autoturismului nu este motorul, ci anvelopele.Din punct de vedere constructiv există două tipuri de anvelope - radiale și diagonale. Anvelopa radială este standard pentru aproape toate mașinile moderne.Anvelopele, după modul de utilizare, mai pot fi anvelope de vară, de iarnă sau mixte (all seasons).

Proiectarea unei anvelope

Majoritatea anvelopelor sunt dezvoltate în colaborare cu producătorii auto, multe dintre ele fiind proiectate să suporte cerinţele şi performanţa unui anumit model de vehicul. Procesul începe pe calculator, convertindu-se cerinţele maşinii în specificaţii exacte pentru anvelope. O anvelopă prototip este produsă iniţial pentru a testa capacitatea anvelopei proiectate de a oferi performanta pe măsura vehiculului. Acest proces de proiectare a anvelopelor presupune luni de testare, inspecţie şi verificări de calitate atât din partea producătorului de anvelope cât şi din partea celui de automobile. Doar când acest proces este terminat, producătorul auto lansează comanda pentru anvelopele de prima echipare.

Producţia efectivă a anvelopelor

Procesul de producţie a unei anvelope începe cu o selecţie a diferitelor tipuri de cauciuc, răşini speciale, negru de fum, pigmenţi, antioxidanţi, bioxid de siliciu şi alţi aditivi care se vor combina pentru a conferi caracteristicile dorite. Pentru fiecare din componentele principale ale anvelopei se folosesc compuşi diferiţi.

Un malaxor special combina diferitele materii prime pentru fiecar ecompus într-o pastă omogenă de culoare neagră şi consistenţă gumei de mestecat. Pentru a asigura conformitatea amestecului, acest proces este supravegheat computerizat. Materialele compuse sunt trimise apoi spre a fi formate în flancuri (pereţi laterali), benzi de rulare şi alte componente ale anvelopei.

În acest punct poate începe asamblarea anvelopei. Primul compus care intra pe maşina de produs anvelope este cauciucul interior, stratul de etanşeizare produs dintr-un cauciuc care opreşte trecerea apei şi aerului şi care va lua forma unui tub interior înlocuind funcţiile camerei la anvelopele clasice. Urmează apoi carcasa şi breakerele (numite şi centuri), cel mai adesea fabricate din oţel şi poliester. Acestea dau rezistenţă anvelopei în acelaşi timp lăsând-o flexibilă. breakerele sunt tăiate şi montate la dimensiuni şi unghiuri precise, specificate în proiectul anvelopei, pentru a-i conferi acesteia caracteristicile de manevrabilitate şi ţinuta de drum urmărite.

Urmează montarea talonului, două inele formate din împletituri de sârmă de oţel îmbrăcate în bronz. Talonul asigura etanşeitatea îmbinării anvelopei cu janta. Banda de rulare şi pereţii laterali (flancurile) sunt apoi poziţionate deasupra breakerelor şi carcasei şi presate puternic. Rezultatul este o anvelopă "necoaptă" care nu a fost supusă încă vulcanizării.

Ultimul pas este vulcanizarea. Anvelopa "necoaptă" este plasată într-o matriţă şi umflată puternic pentru a forma profilul benzii de rulare şi marcajele de pe exteriorul flancului. Întreg ansamblul este încălzit apoi la peste 150 de grade Celsius pentru 12-15 minute pentru a vulcaniza cauciucul. Acest interval de 12-15 minute se referă la anvelope de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, anvelopele offroad şi industriale suporta procese de vulcanizare de până la o zi.

Preview document

Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 1
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 2
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 3
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 4
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 5
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 6
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 7
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 8
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 9
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 10
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 11
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 12
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 13
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 14
Analiza anvelopelor de iarnă Dunlop - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Analiza Anvelopelor de Iarna Dunlop.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Plan de Afacere al Companiei SC Dumivest Premio SRL cu Privire la Deschiderea Noului Punct de Lucru

1. Sumarul planului de afacere Obiectivele planului de afacere Ca urmare a cresterii continue a cererii de produse si servicii comercializate si...

Managementul Proiectelor

DESCRIEREA AFACERII Strategia companiei O alta noutate in strategia de dezvoltare a companiei noastre este extinderea business-ului in segmentul...

Auto Tehnic Show - Pro Invest

târg de piese, componente, accesorii, service si întreţinere auto. Participarea la acest eveniment prezintă numeroase avantaje: - posibilitatea...

Ai nevoie de altceva?