Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 3 fișiere: doc, ppt
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 5929
Mărime: 1.08MB (arhivat)
Publicat de: Abel Jianu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul I.
  2. Prezentarea generala a SC „EL DORADO” SRL
  3. 1.1. Istoricul SC „EL DORADO” SRL
  4. Societatea „EL DORADO” S.R.L datează din anul 2001 şi se poate mândri cu faptul că, în toti aceşti ani, clienţii ei au cumpărat încălţăminte din piele şi înlocuitori, echipamente de protecţie şi, într-o mai mică măsură confecţii din piele şi au fost foarte mulţumiţi de calitatea acestora.
  5. Odată cu trecerea anilor, agenţii economici au remarcat faptul că a colabora cu firma „ EL DORADO” S.R.L reprezintă o afacere profitabilă, atât datorită preţurilor convenabile ( segmentul de piaţă fiind alcătuit atât din populaţie cu venituri medii cât şi mici şi mijlocii) şi al produselor de bună calitate, cât şi datorită seriozităţii cu care lucrează.
  6. Societatea „ EL DORADO ” S.R.L poate oferi încălţăminte confortabilă, durabilă, cu un aspect plăcut şi caracter natural.
  7. • Argument 1
  8. Capitolul I. Prezentarea generala a S.C „EL DORADO” S.R.L. 4
  9. 1.1. Istoricul S.C „EL DORADO” S.R.L. 4
  10. 1.2. Evoluţia economică a S.C.”EL DORADO” SRL 7
  11. Capitolul II. Studiu de caz privind calitatea produselor la SC „EL DORADO” SRL 9
  12. 2.1. Calitatea produselor 9
  13. 2.2. Controlul calitatii produselor la SC „EL DORADO” SRL 14
  14. • Concluzii 18
  15. • Bibliografie 20
  16. • Anexe

Extras din proiect

Argument

Modificările intervenite în societatea cotidiană tind să plaseze activităţile economice din sfera fenomenelor cantitative în cea a fenomenelor calitative. Optica dezvoltării economice anarhice a producţiei de dragul producţiei este înlocuită cu realizarea unor activităţi izvorâte din acţiunea legii cererii si ofertei, din acţiunea mecanismului eficienţei şi rentabilităţii. Toate acestea sunt subsumate calităţii producţiei şi a produselor, factor ce influenţează în mod direct şi indirect principalii indicatori economico-financiari ai oricărei întreprinderi.

Orientarea activităţilor economice spre produse superioare din punct de vedere calitativ reprezintă nu numai o modalitate necesară în lupta concurenţială, în câştigarea de noi pieţe, dar, nu în ultimă instanţă, contribuie la creşterea performanţelor economice, la îmbunătăţirea situaţiei financiare a oricărui agent economic. Experienţa mondială şi orientarea economiilor statelor spre globalizare demonstrează creşterea în ritm alert a interesului pentru calitate astfel că pentru societatea modernă ridicarea continuă a calităţii produselor şi serviciilor constituie condiţia de bază a creşterii economice. Acestea sunt câteva din motivele pentru care calitatea produselor are o contribuţie substanţială în existenţa oricărei întreprinderi. La nivel naţional, această perspectivă este influenţată nu numai de concurenţa internă tot mai acerbă, dar şi de extinderea relaţiilor economice internaţionale, de integrarea economiei româneşti în structurile Uniunii Europene.

La nivel microeconomic, o contribuţie importantă la elucidarea unor asemenea aspecte o are analiza calităţii produselor sub toate aspectele sale: tehnice, tehnologice, economico-financiare, juridice. Termenul de calitate îşi are originea în cuvântul latin „qualitas” derivat din „qualis”, având semnificaţia de „atribut”, „caracteristică”, „proprietate”, „fel de a fi”. Pornind de la acest lucru, literatura de specialitate prezintă un număr considerabil de definiţii ale conceptului, care se înscriu pe o linie de evoluţie continuă. În prezent, calitatea este o noţiune cu o foarte largă utilizare, ceea ce face extrem de dificilă definirea din punct de vedere ştiinţific. Discipline ca filosofia, economia şi cele tehnice dau un înţeles diferit acestui termen.

În filosofie, calitatea este definită ca o categorie ce exprimă sinteza lucrurilor şi însuşirilor esenţiale ale obiectelor, precum şi ale proceselor. În logică, prin calitate se înţelege un criteriu de ordin logic, după care judecăţile de predicţie se împart în afirmative şi negative.

În practica economică se dau înţelesuri diferite acestui concept. Astfel, calitatea este definită ca fiind: „satisfacerea cerinţelor clientului”, „disponibilitatea produsului”, „un demers sistematic către excelenţă”, „conformitatea cu specificaţiile”, „corespunzător pentru utilizare”, „prestarea de servicii conform cerinţelor cetăţeanului”, „ansamblu de standarde şi caracteristici ale unui produs, raportate la capacitatea sa de a satisface necesităţile care se cunosc sau se presupun”, „satisfacerea cererii clientului, bazându-se pe prevenirea caracteristicilor non-calităţii”, „extinderea prin care un produs sau un serviciu realizează specificările clientului şi este conform cu întrebuinţarea sa”. Definirea calităţii are o importanţă deosebită. Calitatea influenţează productivitatea muncii, nivelul preţurilor, şi, în general, performanţele economice ale firmelor. Calitatea se găseşte într-un anumit raport faţă de valoarea de întrebuinţare, individualizează produsele între ele în funcţie de numărul caracteristicilor utile pe care le au şi după măsura în care corespund domeniului de utilizare căruia i-au fost destinate. Standardul ISO 8402 defineşte calitatea ca reprezentând „ansamblul careacteristicilor unei entităţi, care îi conferă aptitudinea de a satisface nevoile exprimate sau implicite”. Din această definiţie pot fi desprinse o serie de elemente extrem de importante referitoare la modalitatea concretă de analiză a calităţii, anume: - calitatea nu este exprimată prin intermediul unei singure caractersitici, ci printr-un ansamblu de caracteristici; - calitatea nu este un concept singular, ea se defineşte numai în relaţie cu nevoile clienţilor; - calitatea este o variabilă de tip continuu; - calitatea satisface nu doar nevoile exprimate, ci şi pe cele implicite ale utilizatorilor.

În ceea ce priveşte abordarea problemei calităţii produselor, este unanim acceptat faptul că aceasta trebuie să se facă de-a lungul „filierei” produsului, pornind de la faza de concepţie a produsuilui şi ajungând până la faza de reciclare a deşeurilor realizate în urma consumului produsului respectiv.

Calitatea produselor şi serviciilor i-a preocupat pe oameni din cele mai vechi timpuri.

Se consideră că cea mai veche referire la noţiunea de calitate este întâlnită în Geneză: „Lumea a fost creată în şase zile şi după fiecare zi Dumnezeu a zis: a fost bine făcut”. Preocuparea pentru calitatea produselor realizate este străveche, începuturile înfiripării în conştiinţa oamenilor a semnificaţiei utilităţii obiectelor utilizate datând din perioada timpurie a epocii primitive. În Antichitate, cu 2150 de ani î.Hr, calitatea în construcţia caselor este descrisă în Codul lui Hammourabi1, fiind prevăzute pedepse aspre pentru cei care nu respectau cerinţele definite. Tot în Antichitate meşteşugarii individuali erau aşa zişii creatori totali, ei ocupându-se de proiectarea, execuţia şi controlul produselor din punct de vedere calitativ, garantând prin însemnele specifice aplicate pe produse, calitatea acestora.

Calitatea este sau nu un concept abstract? Se poate sau nu măsura? Cine poate aprecia cât mai exact mărimea calităţii unui produs sau serviciu? Acestea sunt câteva din întrebările care îşi vor găsi un răspuns în prezenta lucrare.

Lucrarea de fata este structurata in doua capitole care au titluri semnificative pentru continut. Primul capitol vizeaza prezentarea societatii comerciale “EL DORADO” SRL, iar cel de-al doilea capitol reprezinta un studiu de caz privind calitatea produselor realizate in cadrul societatii “EL DORADO” SRL.

Preview document

Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 1
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 2
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 3
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 4
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 5
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 6
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 7
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 8
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 9
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 10
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 11
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 12
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 13
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 14
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 15
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 16
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 17
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 18
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 19
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 20
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 21
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 22
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 23
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 24
Analiza calității produselor la SC El Dorado SRL - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Analiza Calitatii Produselor la SC El Dorado SRL.doc
  • cuprins.doc
  • Analiza Calitatii Produselor la SC El Dorado SRL.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza și Perfecționarea Stilurilor de Management

Introducere Stilul reprezintă un comportament distinctiv sau caracteristic, o metodă particulară de a acționa.Conducerea este un element esențial...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?