Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3283
Mărime: 709.19KB (arhivat)
Publicat de: Ion Crăciun
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Radulescu Violeta

Extras din proiect

Capitolul 1

Caracterizare succintă

Fanta este un brand global de bauturi racoritoare carbogazoase cu aroma de fructe deținut de Coca-Cola Company. In lume exista peste 90 de astfel de arome, dar majoritatea sunt disponibile doar local.

Fanta a debutat pe piața româneasca in anul 1993 cu Fanta Orange (Fanta de portocale). La scurt timp după lansare, Coca-Cola a lărgit gama prin introducerea aromei de lămaie, pe piața aparand „sora mai mică” a băuturii cu denumirea de Fanta Lemon.

Capitolul 2

Analiza publicității pentru măricle Fanta și Orangina

2.1 Demersurile comunicaționale ale mărcii Fanta în perioada 2007-2008

1.Emițătorul

Desi binecunoscuta racoritoare “Fanta” este cunoscuta in toata lumea ca fiind o marca Coca-Cola, aceasta s-a nascut in Germania, ca urmare a blocadei americane impuse bauturii racoritoare Coke in 1941! Spre sfarsitul anului 1941, americanii interzic exportul concentratului secret care statea la fabricarea popularei bauturi. Tot raul spre bine: Max Keith descopera si comercializeaza in timpul razboiului si nu numai, conceptul Fanta.

Avand o traditie de peste 60 de ani, Fanta nu si-a pierdut vigoarea tineretii, si a ramas expresia caracteristica a spiritului tanar si a distractiei. In aprilie 2007 Coca-Cola Romania lanseaza noua platforma de comunicare globala pentru Fanta. Aceasta include o strategie integrata, un nou concept, o noua identitate vizuala si o campanie publicitara extinsa. Conceptul creativ al platformei de comunicare Fanta Bamboocha are la baza cuvantul de origine polineziana “Bamboocha” care inseamna “urias, imens”. “Bamboocha” este o atitudine, o stare de spirit, o filozofie de viata. “A fi Bamboocha” inseamna sa traiesti cu imaginatie si cu simtul umorului toate experientele pe care viata ti le ofera. “Bamboocha” nu este o destinatie, nu este un loc, ci o invitatie deschisa sa traiesti viata in spiritul Fanta, sa fii spontan, natural, deschis aventurii. Emblema campaniei « Fanta Bamboocha » are ca personaje principale pe Jimmy, Little Bruddah-fratele si Girlfriend-prietena, care ne prezinta lumea Bamboocha.

2.Receptorul

In ceea ce priveste publicul tinta, Fanta a incercat , prin promovarea campaniei “Fanta Bamboocha” sa se apropie mai mult de publicul tanar, indragostit de viata, optimist, care traiesc fiecare clipa la maximum , ca pe o noua experienta, savurand-o alaturi de o bautura racoritoare al carei gust te energizeaza. Cam toate marcile Fanta s-au adresat segmentului tanar, dar Fanta Bambooca comunica acelor tineri activi, spontani, deschisi aventurii mai mult decat pana acum. Eforturile s-au concentrat catre tinerii cu venit mediu, cu varste cuprinse intre 15-30 de ani.

Fanta este un brand optimist, care da o alta dimensiune fiecarei zile, te face sa vezi partea pozitiva a lucrurilor. Cei carora se adreseaza stiu sa se lase purtati de unicitatea fiecarui moment, cautand in permanenta noi provocari.

Din punct de vedere geografic, consumatorii tinta nu tebuie sa fie dintr-o anumita tara sau regiune, intrucat campania este potrivita pentru aproape orice arie, important fiind mesajul pe care il transmite.

Din punct de vedere al criteriilor socio-demografice, marca are ca target atat publicul masculin , cat si cel feminin, persoane cu educatie medie, mai ales din mediul urban.

3.Mesajul

Campania « Fanta Bamboocha » are ca personaje principale pe Jimmy, Little Bruddah-fratele si Girlfriend-prietena, care ne prezinta lumea Bamboocha. Ca si ei, consumatorii trebuie sa asculte bulele Fanta si sa descopere senzatii noi, indrazneala si dorinta de viata, exuberanta mai degraba decat retinere, spirit liber mai degraba decat constiinciozitate, senzatii noi cu orice risc, placerea de a nu rezista tentatiilor.

In primul spot publicitar al acestei campanii, Jimmy si Little Bruddah erau personajele comice. Infatisarea lor , parul valvoi si hainele foarte colorate, specifice plajelor exotice, par a transmite un mesaj de relaxare totala, ca si cum aspectul exterior conteaza prea putin, si sunt multe alte lucruri in viata care merita atentia noastra, dar mai mult decat atat, merita savurate din plin.Un astfel de moment ar putea fi “vizitarea rudelor” (intra in scena un trib intreg care danseaza) , cunostinta unor persoane noi , sau admirarea unui “foc linistit” (eruptia unui vulcan) . Un alt element comic este accentul polinezian al celor doi.

Preview document

Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 1
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 2
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 3
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 4
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 5
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 6
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 7
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 8
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 9
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 10
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 11
Analiza comparativă a demersurilor publicitare a mărcilor Fanta și Orangina - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Demersurilor Publicitare a Marcilor Fanta si Orangina.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?