Analiza economico-financiară la SC Georges SA

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5953
Mărime: 45.74KB (arhivat)
Publicat de: Jan Toma
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristian Popescu

Extras din proiect

INTRODUCERE

Înca de la inceputul secolului 20, cativa fermieri din Germania au inceput sa aplice principiile agriculturii ecologice. Prin miscarea ecologica, care a trezit constiinta si nevoia de alimentare echilibrata si alternativa, au luat nastere in anul 1900 primele magazine ecologice tip „Reformhaus”, care pe langa faptul ca vindeau produse raspandeau si ideile ecologistilor.

Chiar si azi normele produselor se bazeaza pe principiul “natural, cu precadere din culturi ecologice si din cresterea corespunzatoare a animalelor”.

Totusi piata pentru produsele ecologice a fost pana in anii 1980 doar o nisa. Doar mici magazine specializate pe produse naturiste vindeau produse unei clientele speciale. Aceasta consta in mare parte din intelectuali de stanga, profesori si consumatori foarte constienti de importanta alimentatiei.

Prin scandalurile ecologice precum Cernobal si catastrofele petroliere a luat amploare interesul pentru natura si mediu. La inceputul anilor 90 termeni ca sanatate, bunastare si constiinta unui mod de viata in general sanatos au intrat in vocabularului omului modern. Astazi Germania reprezinta cea mai mare piata de desfacere a produselor ecologice din Europa.

In Romania, agricultura ecologica nu a ajuns nici macar la nivelul de nisa, ci este mai mult o curiozitate sau o ambitie costisitoare a unor producatori mici. Acestia planteaza putin, iar recolta o trimit la export, pentru ca distributia produselor organice autohtone este ca si inexistenta.

Agricultorii ecologici au parteneriate cu companii de profil din statele europene, astfel incat tot ceea ce produc merge peste granite ca si cum ar lucra pentru acestea.

Romania ar putea deveni un exportator important de produse ecologice, care se bucura de un real succes in statele UE.Desi are un potential mare de dezvoltare, agricultura ecologica este ignorata de multi agricultori romani. Situatia se datoreaza in mare parte si lipsei de informare si educare a populatiei rurale.Totusi, interesul pentru aceasta nisa de piata creste de la an la an. O motivatie pentru conversia la agricultura ecologica vine si din saracia fermierilor, care nu au bani sa isi achizitioneze inputuri. Desi la nivel mondial se constata ca aproape o treime dintre consumatori au incercat cel putin un produs ecologic, piata este neuniforma si in continua miscare.

Impinsi de motivatii diverse, de la a face ceva pentru comunitate pana la firescul profit, intreprinderea EcoPan incearca sa aduca pe piata un produs sanatos care se incadreaza in normel Uniuni Europene pentru cei 22 de milioane de potentiali clienti incercand sa convinga sa puna pe masa doar ce e suta la suta natural.

Painea ecologica reprezinta un produs de nisa pentru situatia actual a domeniului agroalimentar, un produs care are un potential de crestere enorm in consumul alimentar, fapt datorat crestere importantei alimentatiei sanatoase.

Un prim avantaj al consumului de pâine ecologică rezultă din faptul că ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu chimicale. În agricultura bio, grâul este selecţionat din sămânţă netratată chimic, iar solul pe care se cultivă este îngrăşat doar natural.

După recoltare, grâul este păstrat în celule speciale: nu este permisă amestecarea lui cu cerealele convenţionale şi nu se admit tratamente chimice nici pe parcursul depozitării. De asemenea, măcinarea se face în echipamente de morărit cu folosinţă exclusivă pentru cereale ecologice, dotate cu mecanisme de măcinare din inox. Grâul se macină astfel încât să se obţină făină integrală mult mai bună, deoarece conservă mineralele, este bogată în aminoacizi, în fosfolipide şi în fibre.

Capitolul 1

Ecomarketingul- componenta de baza a formei

1.1 Concept, aparitie, etape

Marketingul are o istorie relativ scurta, circumscriindu-se in spatiul actualului secol.Primele activitati practice de marketing şi teoretizari ale acestora se inregistreaza in S.U.A.

Propagarea marketingului ramane destul de lenta pana spre mijlocul secolului actual, sfera sa de manifestare limitandu-se mai ales la S.U.A. şi doar in mica masura la alte tari europene dezvoltate.

Începand cu anii ’50-’60, expansiunea marketingului devine de-a dreptul “exploziva”, preocupand economii cu structuri şi niveluri de dezvoltare dintre cele mai diferite.

In prezent marketingul este practicat pe scara larga in intreaga lume.

In majoritatea tarilor din America de Nord şi de Sud, Europa Occidetala şi Orientul Indepartat exista sisteme de marketing bine puse la punct.

Astfel, un marketing “sanatos”este un factor hotaritor pentru succesul oricarei organizatii, fie ea mare sau mica, lucrativa sau nelicrativa, locala sau globala.

Astazi, in conditiile puternicului dinamism social-economic, intreprinderea moderna nu-si poate asuma riscul unei activitati fara o destinatie certa, fara o finalitate eficienta.Desigur incorporarea marketingului in activitatea intreprinderilor nu elimina cu totul riscul nerealizarii produselor la cerintele pietei, dar reduce acest risc la dimensiuni rezonabile.

Preview document

Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 1
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 2
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 3
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 4
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 5
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 6
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 7
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 8
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 9
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 10
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 11
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 12
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 13
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 14
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 15
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 16
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 17
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 18
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 19
Analiza economico-financiară la SC Georges SA - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economico-Financiara la SC Georges SA.doc

Alții au mai descărcat și

Pâinea ecologică - Naturalia Group

. Despre painea ecologica Un prim avantaj al consumului de pâine ecologică rezultă din faptul că ingredientele folosite la producerea acesteia nu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Corelația cost-rentabilitate la SC Confort SA

CAPITOLUL 1 DELIMITĂRI CONCEPTUALE ALE COSTURILOR Problematica costurilor apare - dată cu introducerea contabilităţii în partidă dublă,...

Productivitatea Muncii - SC Spicul SA

ANALIZA DIAGNOSTIC A CORELATIEI DINTRE PRODUCTIVITATEA MUNCII SI SALARIUL MEDIU SI A REFLECTARII SALE IN PERFORMANTELE SALE ECONOMICO-FINANCIARE...

Strategii privind creșterea cifrei de afaceri

INTRODUCERE Acţionând într-un mediu în continuă schimbare, ce induce multiple presiuni asupra aparatului productiv, firmele nu pot răspunde...

Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului

În anul 1494, la data de 10 noiembrie, la Veneţia, călugărul franciscan Fra Luca di Borgo San Sepulcri publica un tratat ce cuprinde rezumatul...

Diagnosticul și Strategiile Firmei

CAPITOLUL 1 ANALIZA DIAGNOSTIC – DOMENIU DE STUDIU ŞI ACTIVITATE PROFESIONALĂ ÎN CADRUL UNEI ÎNTREPRINDERI 1.1. Introducere în problematica...

Ai nevoie de altceva?