Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3715
Mărime: 26.13KB (arhivat)
Publicat de: Zamfir Zaharia
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Camelia Budac
UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA SIBIU FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE ADMINISTRAREA AFACERILOR IN TURISM SI SERVICII –MASTER B2

Extras din proiect

Prezentarea generală a S.C. CARREFOUR ROMANIA S.A

Scurt istoric Carrefour

Compania CARREFOUR a fost fondată în anul 1959 în Franţa de către familiile Fournier şi Defforey. În anul 1960 se deschide primul supermarket în Annecy iar în 1963 primul hypermarket cu o suprafaţă de 2.500 mp, cu 12 case de marcat şi 400 de locuri de parcare în Sainte-Genevieve-des-bois.

Carrefour este primul retailer european şi al doilea din lume, după Wal-Mart. Grupul Carrefour€avea pe plan mondial, în septembrie 2007, 1.108 hipermarketuri, 2.659 de supermarketuri, aproape 6.000 de magazine de tip "hard-discount" şi alte peste 4.700 de magazine de proximitate.

În anul 1970 Carrefour a deschis două hypermarket-uri în afara Franţei, respectiv în Spania şi Brazilia. În acelaşi an a cumpărat şi a dezvoltat numeroase brand-uri care sunt şi astăzi prezente în funcţie de ţara de provenienţă a hypermarketului, şi anume: Shopy, Pryca, Ed, Dia, iar în ţara noastră marca No.1”.

Poziția pe piața internațională de retail

Al doilea distribuitor al planetei, după americanul Wal-Mart Stores, şi numărul 1 în Europa, Carrefour foloseşte aproape 400.000 de colaboratori şi satisface de 40 de ani, ca partener al vieţii cotidiene, milioane de clienţi. După ce a fuzionat cu Promodes în 1999, gigantul, condus Daniel Bernard, a devenit de trei ori lider planetar: grupul este prezent în 30 de ţări şi realizează 49% din vânzări (68,7 miliarde EUR cifra de afaceri în 2002) în afara Frantei; posedă cel mai mare număr de hypermarketuri din lume (779), frecventate zilnic de 7,5 milioane de clienţi; în al treilea rând, este primul distribuitor agroalimentar al planetei.

Este cunoscut faptul că grupul şi-a consolidat poziţia de lider în Franţa, Europa şi pe glob datorită achiziţiei hypermaket-urilor de la celălalt mare distribuitor Continent/Promodes, bine implementate în oraşele cu o populaţie mai mare de 200.000 de locuitori.

Carrefour în România

Împreună cu Hyparlo - prima companie francizată Carrefour -, a lansat la sfarşitul lunii iunie 2002 primul hypermarket din România, amplasat la începutul autostrăzii Bucureşti - Piteşti. Gestionat de societatea Hiproma, companie mixtă Carrefour - Hyparlo (50% - 50%), hypermarketul reprezintă o premieră pentru comerţul autohton. Hypermarketul este prima unitate construită dintr-un viitor centru comercial a cărui investiţie totala se ridica la aproape 50 milioane de dolari.

La decizia de a investi în România a contat faptul că este a doua ţară din Europa Centrala ca număr de locuitori, cu numeroase oraşe importante, cu potenţial mare de dezvoltare. Pe de altă parte, avantajul primului venit, prin înfiinţarea primului hypermarket, este un atu esenţial.

Rolul hypermarketului este discontul, care constă într-o politică de preţ redus în fiecare zi, pentru totalitatea gamelor de produse, toate acestea având drept scop dezvoltarea puterii de cumpărare a clientului român, permiţându-i totodată să-şi facă toate cumpărătuile într-un singur loc. Politica de dezvoltare vizează în primul rând Bucureştiul, într-o a doua etapă intrând în calcul extinderea în celelalte oraşe cu peste 300.000 de locuitori.

Politica celor mai bune preţuri şi relaţia cu clienţii sunt temelia strategiei comerciale a magazinului. 50.000 de articole reamintesc că la Carrefour clienţii pot găsi zi de zi , la cele mai bune preţuri "totul sub acelaşi acoperiş", începând cu produsele alimentare fabricate în laboratoarele proprii şi brutărie, patiserie, gastronomie, pizza, până la fructe şi legume, peşte proaspăt, lactate şi mezeluri, produse de larg consum, articole de îmbrăcăminte după ultimele tendinţe, aparatură electronică şi electrocasnică de ultimă oră, mobile, articole de menaj şi decoraţiuni interioare.

Carrefour Sibiu- Shopping City Sibiu

În 20 noiembrie 2008 se deschide al 20-lea hypermarket Carrefour la Sibiu, în comuna Șelimbăr, DN 1 KM 306, în cadrul Centrului Comercial Shopping City Sibiu.

În cadrul unui centru comercial cu o suprafaţă totală de aproximativ 13.000mp, cu o parcare de 1.800 de locuri şi cu o galerie comercială cu 15 magazine specializate, hypermarketul Carrefour Sibiu oferă clienţilor sub conceptul "TOTUL SUB ACELAŞI ACOPERIŞ" peste 50.000 de articole, aranjate pe întreaga sa suprafaţă de vânzare de aproximativ 8.000 mp şi pune la dispoziţie 50 de case de marcat, amenajate optim pentru rapiditatea cumpărăturilor. Pentru o mai mare rapiditate în rezolvarea problemelor la casele de marcat, personalul merge pe role. De asemenea , hypermarketul are opt cabine de probă şi un punct de snacking (gustări).

Între serviciile oferite clienţilor se numără credite BRD în magazin, livrarea gratuită pentru anumite produse, două bancuri de probe, retuşuri textile gratuite, plata prin card şi tichete de masă, borne de citire a preţurilor şi cărucioare speciale pentru copii.

Echipa managerială este tânară, dinamică şi receptivă la problemele clienţilor practicând un management participativ total, rezultatul fiind un comerţ civilizat conform standardelor europene, care anticipează dorinţele clienţilor.

Foarte des viaţa unei companii este explicată cu ajutorul cifrelor, rezultatelor, instrumentelor, alegerilor, tehnicilor, trecându-se cu vederea una din principalele ei dimensiuni. Dorinţa Carrefour este de a împartăşi un concept de care sunt foarte mândri: importanţa dimensiunii umane în cadrul grupului Carrefour.

2. Descrierea instrumentelor de management al personalului

2.1. Selecția angajaților

Selecția personalului Carrefour reprezintă un proces de alegere pe baza unui pachet de criterii bine definit, a celui mai potrivit și competitiv candidat pentru ocuparea unui post. Selecția urmează, in mod logic, procesului de recrutare.Astfel pentru selecția unui candidat ce urmează a ocupa un post în cadrul companiei, este necesară o strategie de selecție pe baza căreia managerul de resurse umane își definește anumite criterii și își stabilește tehnicile și metodele de colectare a informațiilor pentru a evalua rezultatele și eficiența selecției.

Preview document

Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 1
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 2
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 3
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 4
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 5
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 6
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 7
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 8
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 9
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 10
Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour România SA - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Instrumentelor de Marketing Intern la SC Carrefour Romania SA.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Mediului de Marketing Procter Gamble SRL

Capitolul I: Succinta prezentare a firmei Procter & Gamble este un trust multinaţional cu sediul în Statele Unite ale Americii. Numele firmei...

Coordonate ale pieței internaționale și strategia de marketing - analiza hipermarketului Carrefour

COORDONATE ALE PIEŢEI INTERNAŢIONALE ŞI STRATEGIA DE MARKETING CAPITOLUL I COORDONATE ALE PIEŢEI INTERNAŢIONALE 1.1. Definirea şi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza Firmei de Servicii Carrefour

CAP. 1. DENUMIREA ŞI OBIECTUL DE ACTIVITATE AL FIRMEI DE SERVICII Carrefour este cel mai mare retailer european şi al doilea din lume, după...

Analiza factorilor ce influențează alegerea unei tehnici promoționale

Capitolul 1 Sistemul comunicațional al interprinderii și factorii care influențează o tehnică promoțională 1.1 Comunicarea de marketing a...

Simulări Decizionale

CAPITOLUL I: PREZENTAREA DE ANSAMBLU A ORGANIZAŢIEI S.C BILLA ROMÂNIA S.R.L. 1.1. Obiectul de activitate conform codului CAEN Societatea...

Ai nevoie de altceva?