Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 7958
Mărime: 127.85KB (arhivat)
Publicat de: Saveta Iliescu
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Scurt istoric
  2. 1.Micromediul organizatiei ‘Salvati copiii’
  3. 1.1 Grupurile tinta
  4. 1.2 Subscriptorii
  5. 1.3 Militantii
  6. 1.4 Prescriptorii
  7. 1.5 Concurentii
  8. 1.6 Prestatorii de servicii
  9. 1.7 Organisme Publice
  10. 2.Macromediul organizatiei ‘Salvati copiii’
  11. 2.1 Mediul economic
  12. 2.2. Mediul politic – instituțional
  13. 2.3 Mediul socio - demografic
  14. 2.4 Mediul cultural
  15. 2.5. Mediul internațional
  16. 2.6. Mediul natural

Extras din proiect

Organizația Salvați Copiii

Salvați Copiii Romania este o mișcare democratică națională, neimplicată politic sau religios, bazată pe activitatea voluntară a membrilor săi. Înființată în anul 1990, organizația are în prezent filiale în 14 județe, peste 6000 de membri și beneficiază de activitatea voluntară a peste 1 100 de persoane, în majoritate tineri.

Salvați Copiii România este un membru activ al Alianței Internaționale Salvați Copiii - o mișcare internațională care susține drepturile copilului, precum și al unor importante organisme și rețele naționale și internaționale.

Viziunea

Viziunea noastră este: o lume în care toate drepturile copilului sunt respectate. Salvați Copiii România acționeaza pentru o lume

• în care fiecare copil este apreciat și respectat;

• care ascultă și învață de la copii;

• în care fiecare copil are speranțe și perspective.

• în care fiecare copil este protejat de orice formă de violență, abuz și exploatare

Misiunea

Salvați Copiii România acționeaza pentru respectarea drepturilor copilului și pentru modificarea politicilor și a legislatiei în beneficiul copiilor prin organizarea campaniilor de sensibilizare a opiniei publice și sprijina copiii aflați in dificultate.

Recunoaște și pune accent pe responsabilitățile și îndatoririle părinților, reprezentanților legali, profesorilor și ale altor autorități ce acționeaza în interesul copiilor. Sprijinim părinții și specialiștii ce lucreaza cu copiii în vederea îndeplinirii obligațiilor lor.

Domeniul de activitate

Salvai Copiii Romania organizeaza in institutiile de invatamant și de ocrotire grupuri de dezbatere, ateliere de lucru și concursuri pe tema drepturilor copilului. De asemenea, in cadrul Centrului de informare, documentare si cercetare privind drepturile copilului, se organizeaza cursuri de pregatire și se faciliteaza intalniri intre specialiști, ONG-uri și factori de decizie in domeniu.

Este important ca oamenii sa-și schimbe conceptiile referitoare la copil și rolul sau in societate. Salvati Copiii se implica in procesul de monitorizare și cercetare referitor la concordanta legislatiei romanești cu prevederile Conventiei ONU, la exploatarea sexuala a copiilor, copiii și munca, copiii strazii, prevenirea abandonului și reintegrarea familiala, situatia copiilor refugiati din Romania, situatia copiilor romani abandonati in alte tari. Drepturile copilului trebuie luate in considerare in cadrul proceselor de planificare și elaborare a politicilor. Activitatea de lobby și advocacy privind Legea Copilului, Strategia Guvernamentala in Domeniul Protectiei Copilului in Dificultate, planurile nationale privind copiii cu dizabilitati, copiii de etnie rroma și pe cei exploatati sexual au reprezentat o prioritate in ultimii ani.

Pentru activitatea desfasurata si rezultatele inregistrate, Salvați Copiii a fost recunoscuta ca susținator al drepturilor copilului, fiind invitata sa participe ca partener la diferite demersuri privind copiii, multe din recomandari fiind cuprinse in documentele oficiale (Legea Copilului, Raportul Alternativ al Romaniei etc).

Avand in vedere realitatea ingrijoratoare cu care se confrunta societatea romaneasca in ceea ce priveste infectiile cu transmitere sexuala, inclusiv HIV/SIDA, si consumul de droguri in randul adolescenților si tinerilor ,numar din ce in ce mai mare de persoane cu varsta intre 15 - 25 ani diagnosticate cu HIV/SIDA, lipsa de informare generala in domeniu, numarul redus de servicii sociale dedicate copiilor infectati HIV/SIDA, impactul social pe care il determina obiceiurile nesanatoase si discriminarea persoanelor seropozitive sau consumatoare de droguri - Salvati Copiii Romania a considerat necesara derularea unui program de informare/educare pe aceste teme.

Scopul programului este de a reduce incidenta infectiilor cu transmitere sexuala si a consumului de droguri in randul adolescentilor si tinerilor prin formarea de comportamente sanatoase, responsabile. Activitatile cuprind cursuri de instruire pentru voluntari si cadre didactice, campanii de inter-relationare pentru adolescentii si tinerii din scoli si licee, organizarea de activitati extra-curriculare, campanii media antidrog la nivel national.

Mediul extern de marketing al organizatiei neguvernamentale ‘Salvati Copiii’

1.Micromediul organizatiei ‘Salvati copiii’

1.1 Grupurile tinta

Programele si activitatile organizatiei Salvati copiii se adreseaza urmatoarelor categorii de beneficiari:

• copiii care muncesc

• copiii de etnie roma

• copiii cu dizabilitati

• copiii refugiati

• copiii victime ale traficului si abuzurilor.

• copiii si tinerii care traiesc pe strada

• tinerii cu varsta cuprinsa intre 15-25 de ani diagnosticati cu HIV/SIDA

• tinerii care consuma droguri

• Parintii si cadrele in privinta informarii acestora in ceea ce priveste consumul de droguri,abuzurile,obiceiurile nesanatoase si discriminarea persoanelor seropozitive sau consumatoare de droguri

1.2 Subscriptorii

Organizatia Salvati copiii este sprijinita financiar de administratiile publice locale si de multe organizatii,inspectorate si companii printre acestea se numara:

A. CEE Trust şi UNICEF

FORUMUL NAŢIONAL AL COPIILOR SI TINERILOR – „Noi vă propunem soluţii pentru stoparea violenţei” a fost organizat cu sprijinul financiar al CEE Trust şi UNICEF şi a avut ca scop implicarea copiilor în formularea deciziilor care îi privesc. Evenimentul a reunit 82 de copii şi tineri, voluntari şi beneficiari ai programelor Salvaţi Copiii, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, provenind din Bucureşti şi alte 13 judeţe din România.

Participanţii la Forum au abordat problematica violenţei asupra copiilor pornind de la Planul Operaţional pentru implementarea Strategiei naţionale privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului din perspectiva mai multor factori, în 6 ateliere de lucru: Cadrul legislativ privind combaterea şi prevenirea violenţei; Prevenirea violenţei asupra copilului; Intervenţia în cazuri de violenţă asupra copiilor; Întărirea capacităţii profesionale a specialiştilor care lucrează cu şi pentru copii; Participarea copiilor şi tinerilor la prevenirea şi combaterea violenţei; Siguranţa copiilor pe Internet.

Forumul a fost planificat şi s-a derulat ca un dialog între reprezentanţii autorităţilor responsabile cu protecţia drepturilor copilului şi copiii participanţi la Forum. Scopul întâlnirii l-a reprezentat identificarea de m ăsuri concrete şi eficiente pentru prevenirea şi combaterea violenţei pe baza cărora să se construiască un plan naţional de acţiune, la care să se angajeze toţi factorii responsabili

B. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovării, Grupul la Nivel Înalt pentru Copiii României, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Microsoft

Pentru a marca ziua de 20 noiembrie când s-au împlinit 19 ani de la adoptarea Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului, a fost organizat un seminar la care au participat 140 de cadre didactice din 115 şcoli din Bucureşti şi Ilfov , reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, ai Primăriei Generale şi Sectoarelor 1, 3, 4 şi 6 care au dezbătut necesitatea formării cadrelor didactice în vederea acţionării în baza principiului interesului superior al copilului. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi copii care au participat la concursul pe tema drepturilor copilului şi care şi-au prezentat proiectele

C.Inspectoratul Şcolar al Mun. Bucureşti, Centrul de Resurse si Asistenţă Educaţională a Mun. Bucureşti, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Federaţia Sindicatelor Libere din Înv ăţământ, Centrul pentru Educaţie si Dezvoltare Profesională Step by Step, Centrul Educaţia 2000+, Asociaţia Ovidiu Rom, Global Campaign for Education, Organizaţia Internaţională a Muncii ILO-IPEC

Preview document

Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 1
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 2
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 3
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 4
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 5
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 6
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 7
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 8
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 9
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 10
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 11
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 12
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 13
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 14
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 15
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 16
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 17
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 18
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 19
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 20
Analiza mediului extern de marketing al Salvați Copiii - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mediului Extern de Marketing al Salvati Copiii.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de Seminar

1.5. DefiniCii1 marketing = o funcCie organizaCionala si un set de procese vizând crearea, comunicarea si difuzarea valorii catre clienCi, precum...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?