Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 9074
Mărime: 944.72KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Ghinea
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE MARKETING

Cuprins

  1. I. MOTIVATIA PENTRU ALEGEREA TEMEI 1
  2. II. MITURI, LEGENDE, POVESTI DESPRE EGIPT 4
  3. III. RESURSELE NATURALE SI ANTROPICE ALE EGIPTULUI 9
  4. IV. TURISMUL CULTURAL REFLECTAT IN EGIPT 17

Extras din proiect

I. MOTIVATIA

Egiptul este o tara araba din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aquaba (prin intermediul caruia are contact cu Iordania si cu Arabia Saudita) si de Marea Rosie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia. Capiatala este Cairo.Numele arabic oficial al Egiptului, este de origine Semitica, insemnand probabil “o tara” sau “un stat”. Numele Egipt isi are originea in latinescuk Aegyptus derivat din cuvantul grecesc antic “aiguptos”, care la randu-i derivat de antica fraza egipteana “Hut ka Ptah”, numele unui templu al zeului Ptah la Memphis.

Aceastea sunt doar cateva date de identificare pentru aceasta tara, atat de misterioasa si frumoasa totodata prin insusi aceste mistere ce atrag anual mii si mii de turisti. Dar poate ca ele nu spun mare lucru pentru un simplu turist amator.Desert, camile, piramide, dansuri orientale, Nefertiti sau Osiris acestea cu siguranta ii indica clar un singur loc: Egipt. Este inconfundabil Antic sau modern, povestea lui mereu a incantat si fascinant generetii intregi, de la copii de clasa a VI-a care invatau mecanic pentru prima data sa construiasca o piramida – ca figura geometrica – la femei simple care se doreau a fi Cleopatra considerand perfecta frumusetea acesteia, la oameni de stiinta care incercau sa afle o explicatie stiintifica pentru care egiptenii gaseau tot timpul una atat de simpla: vointa zeilor.

Dacă există un loc al contrastelor în lume, atunci sigur acesta este Egiptul. Opulenţă şi sărăcie extremă, vegetaţie luxuriantă şi deşert, jeepuri, magari si camile se regăsesc laolaltă în această lume arabă.

Probabil ca rareori auzim vorbindu-se in jurul nostru sau prin diferite canale media de politica sau economia Egiptului. Insa cu siguranta auzim deseori mentionandu-se si prezentandu-se cultura egipteana. Este mult prea bogata si interesanta pentru a putea fi ignorata. Cine nu a auzit vreodata de faimoasele piramide? Sau de zeii egipteni? De frumoasa Cleopatra ? sau de blestemul lui Tutankamon ? Acestea sunt doar cateva repere care traseaza o optica a ceea ce inseamna Egiptul Antic – de fapt ceea ce atrage si incanta cu adevarat la aceasta tara

Echipa noastra a ales aceasta destinatie turistica tocmai datorita bogatiei sale culturale si a tot ce presupune istoria Egiptului Antic si nu numai. Noi consideram ca este o tara fascinanta, mai ales prin prisma religiei, a obiceiurilor, a traditiilor si a culturii in general, atat de diferite si interesante in acelasi timp. Misterul tot timpul atrage. Nu doar necesitatea unei explicatii dar si interesul pentru fenomentul in sine. Tocmai de aceea ne atrage tot ce presupune aceasta tara, iar documentarea pentru acest proiect ne-a ajutat in primul rand pe noi sa aflam mai multe lucruri referitoare la aceasta destinatie turistica.

Scăldat în istorie, cu mii de kilometri de oaze şi desert, împrejmuit de apele Mediteranei, ale Mării Roşii şi Nilului, Egiptul oferă toate posibilităţile pentru petrecerea unui sejur cu adevărat exotic şi palpitant. Cu atmosfera sa unică şi exotică promite să fascineze şi să satisfacă orice imaginaţie, oferind şansa unor descoperiri interesante, a unor sejururi care să umple sufletul de bucurie.

II. MITURI, LEGENDE SI POVESTI DESPRE EGIPT

1. MITUL GENEZEI LUMII

Mitul genezei lumii are diferite variante în mitologia egipteană. Cea mai cunoscută din ele provine din Heliopolis. Se spune că la începuturi exista doar o mare întunecată, trupul zeului Nu. Nu făcea parte dintr-un grup de opt zei primordiali, numit Ogdoad. Din adâncul apelor a ieşit la un moment dat un munte, iar în vârful lui a strălucit în întreaga lui splendoare Atum, zeul soarelui, un alt membru al grupului Ogdoad şi creatorul lumii. El scuipă şi o creează pe Tefnut, zeiţa umidităţii, apoi tuşeşte aducîndu-l pe lume pe zeul Shu , zeul aerului (Herodot spune că cei doi s-au născut din sperma zeului). Shu este văzut de obicei ca un om, deşi unii îi atribuie înfăţişare de leu. Tefnut are corp de om şi cap de leoaică, sau este în întegime leoaică. Shu şi Tefnut devin amanţi şi în urma relaţiei lor se nasc Geb, zeul pământului şi Nut, zeiţa cerului. Geb se aşază pe sol, iar Nut se arcuieşte deasupra lui, împingându-l la o parte pe bunicul lor, Nu. Apoi, Atum creează toate celelalte forţe ale universului şi îi porunceşte lui Shu, să îi separe pe Geb şi Nut, aşezându-se între ei. De aceea, de acum încolo cerul va fi separat de pământ de aer. În multe reprezentări egiptene însă, Nut continuă să fie legată de Geb prin privirea ei şi prin vârful mâinilor şi al picioarelor cu care uneşte estul de vest.

Alte versiuni ale mitului creaţiei sunt mai puţin cunoscute. Una din ele spune că Atum s-a născut dintr-o uriaşă floare de lotus şi avea înfăţişarea unui prunc. Din gura lui au ţâşnit zeii iar din ochii lui oamenii. La Theba, zeul creator este Amon, un zeu al vântului, care suflă pe suprafaţa oceanului primordial, Nu şi scoate un strigăt de gâscă, pasăre inteligentă la egipteni, apoi ia forma soarelui. La Memphis, zeul înţelepciunii, Ptah, făureşte lumea. El aduce la viaţă fiecare zeu şi fiinţă rostindu-i numele.

2. MITUL MORTII LUI OSIRIS

Seth, fratele lui Osiris, il invidia pentru puterea si popularitatea sa. El l-a ucis, ademenindu-l intr-un sicriu pe care l-a pecetluit cu plumb, pe care l-a lasat apoi sa pluteasca in deriva pe Nil. Sicriul a fost dus de ape in Liban, unde un arbore puternic a crescut in jurul lui.

Un rege a taiat arborele si l-a adus in palatul sau. Sotia lui Osiris, Isis, nu se putea odihni pana cand nu reusea sa il inmormanteze pe sotul ei conform traditiei. Ea a gasit sicriul si l-a adus inapoi in Egipt, dar Seth s-a infuriat atat de tare, incat a taiat cadavrul in bucati si le-a risipit prin toata tara. Isis a gasit insa bucatile, a facut dupa ele copii de ceara care sa fie venerate in temple si, adunand laolalta bucatile cu bandaje de bumbac, a suflat din nou viata in trupul lui Osiris. El s-a ridicat astfel ca zeu al lumii de dincolo.

Alte variante ale mitului sustin ca Isis a adunat fragmentele şi le-a îngropat în locuri diferite; în prezent, în Egipt, vi se arată diferite morminte ale lui Osiris. Apoi, Isis l-a născut pe Horus şi acesta şi-a răzbunat tatăl, omorându-l pe Typhon. Osiris a fost preluat în lumea fiinţelor divin-spirituale şi nu mai este activ pe Pământ, dar el este activ acolo pentru om, când acesta se află în lumea spirituală între moarte şi o nouă naştere. Din această cauză, în Egipt, drumul mortului era închipuit ca drumul către Osiris.

Preview document

Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 1
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 2
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 3
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 4
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 5
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 6
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 7
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 8
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 9
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 10
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 11
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 12
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 13
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 14
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 15
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 16
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 17
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 18
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 19
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 20
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 21
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 22
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 23
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 24
Analiza pieței turistice din punct de vedere al marketingului turistic - studiu de caz - Egipt - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei Turistice din Punct de Vedere al Marketingului Turistic - Studiu de Caz - Egipt.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?