Analiza Site-ului www.Mercedes-Benz.ro

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 28 în total
Mărime: 4.37MB (arhivat)
Publicat de: Selina Petrea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: lect. dr. Bleoju Gianita
UNIVERSITATEA “DUNĂREA DE JOS” DIN GALAŢI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA MARKETING , anul III, ZI

Extras din proiect

Termenul Internet provine din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected = interconectat și network = rețea.

Conform InternetWorldStats, rata de penetrare al acestui serviciu în România a atins nivelul de 31,4 % din totalul populației, iar intre 2007 - 2011 numărul conexiunilor la Internet în gospodăriile românești a crescut de la 22 % la 47  % .

Internetul reprezintă un canal adaptabil şi relativ ieftin de trimitere de oferte personalizate către fiecare client şi de obţinere a unui feed-back.

Comerțul electronic este activitatea de cumpărare sau vânzare prin intermediul transmiterii de date la distanță, activitate specifică politicii expansive a marketingului companiilor comerciale.

Strâns legate de comerțul electronic pot fi și alte activități electronice, de exemplu servirea cumpărătorilor, livrarea mărfii (dacă e vorba de medii electronice), colaborarea cu partenerii de afaceri sau și conducerea unei organizații prin mijloace electronice.

Business-to-business (B2B) reprezintă modelul care încearcă utilizarea tehnologiilor bazate pe web pentru a conduce afaceri între două sau mai multe companii.

Pot fi două subtipuri: -există un contract de parteneriat între companii; -există o piaţă electronică(e-market) în care interacţionează mai mulţi cumpărători şi mai mulţi vânzători.

Este un model de comerț electronic în care toți participanții sunt companii sau alte organizații. În România domeniul B2B este o afacere foarte promițătoare, datorită penetrării Internetului în firme la nivel înalt.

Studii recente arată că în România există mai mult de 1,1 milioane de utilizatori care intră pe Internet de la locul lor de muncă ( inclusiv școli și universități ), și peste 42.000 de domenii de nivel înalt sunt înregistrate.

Conținut arhivă zip

  • Analiza Site-ului www.Mercedes-Benz.ro.ppt

Alții au mai descărcat și

BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare)

Bayerische Motoren Werke AG - Scurt istoric Kerl Rapp si Gustav Otto au infiintat Bayerische Motoren Werke pe data de 9 martie 1916, initial...

Comunicarea în E-Marketing

Filme BMW „Masina de ultima generatie” BMW, stia ceva important despre clientii sai si s-a bazat pe asta pentru a crea o campanie de piata...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?