Analiza Valorii Estetice a Blugilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4555
Mărime: 291.92KB (arhivat)
Publicat de: Ene S.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Voinea Simona Lelia
Prezentat in ASE

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. Capitolul I: Prezentarea produsului 3
  3. 1.1 Scurt istoric 3
  4. 1.2 Caracteristicile de calitate ale produsului 3
  5. 1.3 Tipologia produsului 4
  6. 1.4 Beneficii si riscuri ale utilizarii produsului 5
  7. Capitolul II: Criterii de evaluare a valorii estetice a produsului 6
  8. Capitolul III: Descrierea elementelor esteticii ale unor marci din produsul ales 6
  9. 3.1 Scurta prezentare a marcilor alese 6
  10. 3.2 Descrierea caracteristicilor estetice in cazul fiecarei marci alese 9
  11. 4.1 Stabilirea schemei de analiza prin punctaj 11
  12. 4.2 Evaluarea fiecarei marci alesa pe baza schemei de punctaj 12
  13. 4.3 Stabilirea clasamentului marcilor alese din punct de vedere al valorilor estetice 15
  14. Capitolul V: Solutii de imbunatatire 16
  15. Concluzii 17
  16. Bibliografie 18

Extras din proiect

Introducere

Tema pe care noi am ales-o se numeste „Analiza valorii estetice a blugilor”. Am ales aceasta tema deoarece o importanta majora se acorda design-ului si esteticii acestui produs. Cu certitudine, blugii sunt o piesa vestimentara atemporala: nu se demodeaza niciodata, indiferent de schimbarile inerente care apar in tendintele fiecarui sezon. De ce ne plac? Pentru ca sunt comozi, usor de asortat si, insotiti de accesoriile potrivite, ii putem purta aproape la orice ocazie si in orice moment al zilei.

In continuarea lucrarii vom prezenta trei marci difereite de blugi, analizandu-le valorile estetice dupa numite criterii de evaluare, pentru a vedea care marca este cea mai buna din punct de vedere estetic.

Vom incheia lucrarea cu conluzii despre tema cercetata si cu prezentarea unor solutii de imbunatarire pentru marcile analizate.

Capitolul I: Prezentarea produsului

1.1 Scurt istoric

Confecţionaţi dintr-o ţesătură rezistentă numită denim, care-i făcea greu de murdărit, dar, în acelaşi timp, uşor de spălat, pantalonii indigo concepuţi iniţial pentru muncitori i-au cucerit pe adolescenţii anilor 1960. Elvis Presley, Marlon Brando sau James Dean au fost printre primii „derbedei” care au purtat pe marile ecrane aceste obiecte de îmbrăcăminte.

Istoria lor începe însă acum mai bine de 500 de ani în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans” vine din sintagma franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac. Deşi îi numim „blue-jeans”, pantalonii erau realizaţi, încă de pe-atunci, din denim, o stofă a cărei compoziţie s-a schimbat de-a lungul secolelor. Istoria termenului denim poate fi trasată începând cu Franţa sfârşitului de secol XVI, unde era folosită o ţesătură denumită „serge de Nîmes”, adică „stofă din oraşul Nîmes”. „Serge de Nîmes” era însă un amestec de mătase şi lână, compoziţie care îi face pe unii istorici să se îndoiască de legătura cu actualul denim care e format, astăzi, doar din bumbac. Astfel, originea cuvântului denim este în continuare un subiect controversat, mai cu seamă că la acea vreme în Franţa se mai fabrica o ţesătură cu desen diagonal denumită nim. Pe parcursul timpului, două tipuri de material, jean şi denim, au devenit populare, ultimul fiind totuşi cel mai costisitor. Cea mai importantă diferenţă dintre ele este că denimul era ţesut cu un fir colorat (urzeală) şi altul alb (bătătura), în vreme ce jean era ţesut cu două fire colorate.

Istoria blugilor moderni este strâns legată de Levi (Loeb) Strauss, un emigrant bavarez ajuns în America, în 1847, împreună cu mama sa şi cele două surori. Sosit la New York, unde fratele său vitreg făcea afaceri cu ţesături şi haine, Strauss se implică în afaceri vreme de câţiva ani, iar în timpul goanei după aur decide să plece în vest, la San Francisco. Căutătorii de aur americani aveau nevoie de haine rezistente, iar Levi Strauss devine, în 20 de ani, cel mai serios comerciant care aproviziona cu marfă de bună calitate micile magazine din vest.

Istoria îmbrăcăminţii se va schimba radical în 1872, când Strauss primeşte o ofertă de la Jacob Davis, un croitor din Reno, Nevada, care îi cere să îmbunătăţească durabilitatea pantalonilor clienţilor săi. Levi se achită de această sarcină, schimbă croiala şi inventează capsele pentru buzunare. Banii încasaţi din vânzări îl propulsează în postura de partener de afaceri. În 1873, noul partener primeşte patent pentru inventarea buzunarelor care se pot închide şi astfel începe istoria pantalonilor indigo aşa cum îi ştim astăzi. Se dă startul confecţionării salopetelor cu talie din denim, îmbrăcăminte foarte potrivită pentru muncitori.

1.2 Caracteristicile de calitate ale produsului

Principalele caracteristici de calitate ale jeansilor sunt: marca, pretul, locatia, inscriptiile, materialele din care sunt fabricate, etc.

1.3 Tipologia produsului

Aspri, sexy, versatili si posibil cel mai vandut articol vestimentar din lume, jeansii nu sunt o tendinta trecatoare in moda, putand alege dintr-o interminabila gama de stiluri, indiferent de pret, marca sau culoare.

Stilul jeansilor ar putea fi dat de urmatoarele elemente: culori vintage murdare, detalii care par pictate cu sprayul, aplicatii de catifea, paiete sau blana, fermoare funky , rupture si multe altele. In incercarea de a simplifica lucrurile, ne-am gandit la patru criterii fundamentale dupa care se pot imparti jeansii: inaltimea taliei, croiala, cracul, culoarea. Termenul ‘inaltimea taliei’ se refera la masurarea, in partea din fata a imbracamintii, a distantei dintre linia naturala a taliei si vintre (punctul cel mai de jos dintre coapse).

Preview document

Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 1
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 2
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 3
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 4
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 5
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 6
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 7
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 8
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 9
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 10
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 11
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 12
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 13
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 14
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 15
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 16
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 17
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 18
Analiza Valorii Estetice a Blugilor - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Analiza Valorii Estetice a Blugilor.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Blugi

1.Istoricul BLUE JEANS-ILOR Este cel mai faimos articol de imbracaminte si a fost inventat de catre Levi Strauss. Levi a emigrat din Germania in...

Ai nevoie de altceva?