Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4540
Mărime: 117.09KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Cuprins

  1. 1. Prezentarea companiei . 3
  2. 2. Măsurarea performanţei (evaluarea CA din ultimii 3-5 ani, repartiţia CA pe unităţi strategice) . 5
  3. 3. Auditul clienţilor (segmente de consumatori, CA pe cei mai importanţi clienţi, analiza clienţilor prin metodele studiate) . 6
  4. 4. Auditul concurenţei. 8
  5. 5. Auditul politicii de produs: analiza contribuţiei în CA, pe zone geografice si magazine . 10
  6. 6. Propuneri . 13
  7. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

1. Prezentarea companiei

Mercedes-Benz (adeseori scurtat la Mercedes ori doar Benz) este o marcă germană consacrată de automobile, autobuze, camioane și auto trenuri rutiere care este proprietatea companiei pe acțiuni DaimlerChrysler AG (cunoscută înaintea fuziunii sale cu Chrysler, ca Daimler-Benz). Mercedes-Benz este al doilea mare producător de vehicule de lux la nivel mondial.

Compania Daimler-Benz AG a fost înființată în 28 iunie 1926 când două companii, Benz & Cie. și Daimler Motoren Gesellschaft (DMG), au fuzionat.

Fondată în 1871, Benz & Cie., a fost una dintre cele mai importante dintre companiile fondate de Karl Benz, fiind și unul dintre cei mai vechi producători de autovehicule. DMG a fost o altă companie axată pe construcția de autovehicule, fondată de Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach în 1890. În 1900, Daimler a murit, iar Maybach a părăsit compania fondată de cei doi în 1890. Pe vremea aceea, cele două companii deveniseră deja rivale.

În 1924, datorită situației economice dezastroase în care se găsea Republica de la Weimar, cele două companii rivale au intrat într-o "Înțelegere de interese mutuale", care le permitea să producă și să vândă propriile produse în mod independent și care urma să fie valabilă 75 de ani, până în anul 2000. După numai doi ani, în 1926, odată cu fuziunea oficială a companiilor Benz & Cie. și Daimler Motoren Gesellschaft, numele Mercedes-Benz a fost creat.

Mercedes-Benz şi-a susţinut poziţia de lider cu peste 80.000 de cereri de patente începand cu anul 1886.

Odată cu noul secol, numele ales pentru produse a fost Mercedes. Daimler Benz este de altfel compania care era la un pas de a cumpara BMW in 1959, aceasta reuşind totuşi să se redreseze şi să devină principalul concurent al Mercedes ca marcă de autoturisme de lux. Astăzi Mercedes a cucerit o mare parte dintre clienţii ce doresc o masină de lux la standarde înalte de confort, dar si pe cei care doresc o maşină sport. Steaua in trei colţuri era un simbol al principiului Daimler a motorizării universale „pe pământ, in apă şi în aer”. A apărut pentru prima dată in 1909 pe un Daimler, in 1926 fiind adăugată cununa de lauri pentru a marca unirea cu Benz. Sigla actuală, steaua intr-un cerc, a fost folosită prima dată în 1937.

Mercedes-Benz este distribuit in România din 1992 prin Auto Rom SRL. Este un caz unic în idustria automobilistică: produce atât maşini mici, sport, de lux, camionete sau camioane. Este cu adevărat o companie globală: cel puţin câte o reprezentanţă pe fiecare continent cu peste un bilion de investitori de diferite nationalităţi. Acţiunile sale sunt vehiculate la toate bursele importante din lume.

Mercedes-Benz S-Class este o serie ce cuprinde cele mai mari sedan-uri produse de Mercedes-Benz, o divizie a Daimler AG. S-Class, un produs de nouă linii de modele Mercedes-Benz datând încă de la mijlocul anilor 1950, este clasat ca cel mai bine vândută mașina de lux din lume. Ca model de rând în gama Mercedes-Benz, S-Class a debutat cu multe dintre cele mai recente inovaţii ale companiei, inclusiv a tehnologiilor trenul de rulare, caracteristici de interior, precum şi sisteme de securitate (cum ar fi primele sisteme de airbag de reţinere suplimentară, pretensionare in centurile de siguranţă, şi programul electronic al stabilităţii). Ultima generatie, W221 S-Class, a avut premiera în 2006 ca un tot-nou design. Ca şi în dațile anterioare, cel mai recent S-Class este vândut în standard şi cu mari versiuni de ampatament şi oferă motoare V6, V8, V12, propulsoare diesel şi hibride.

Numele "S-Class" provine de la cuvântul german "Sonderklasse" din care "S-Class" este o abreviere. Sonderklasse înseamnă "clasa speciala" (sau, mai degrabă: "Într-o clasă de proporțiile sale") şi în ceea ce priveşte industria de automobile, astfel se referă la o mașină special echipată. Deși utilizat în limbajul cotidian de zeci de ani, S "-Class" denumire ce a fost aplicată în mod oficial în 1979, cu debut al liniei de modelul W126. De atunci, cinci generaţii de S oficial numit, sedan de clasă au fost produse.

Ultimele două modele coupe din Clasa S s-au cunoscut sub numele de SEC şi mai târziu S-Coupe. În 1998 a fost apoi preluată într-o linie separată, CL-Class, cu toate acestea, va fi re-desemnate drept S-Coupe. Chiar dacă marea majoritate a fanilor Mercedes recunoaşte anul 1979 drept naşterea magistralului G Klasse, acelaşi an a reprezentat si naşterea celui mai trainic Mercedes din istorie. Numele său este Clasa S, serie sasiu W126. Acest W126 înseamna atât de mult pentru industria auto mondială încat şi în prezent această maşină este dată drept exemplu la cursurile de mecanică in marile companii auto.

Pur si simplu Mercedes W126 a reprezentat si încă reprezintă cel mai bun automobil de lux din lume dacă ne gândim la capitolul fiabilitate. Până in prezent nici un Mercedes, nici un Lexus sau Rolls Royce nu a reușit să se impună in fața marelui din Stuttgart.

Să parcurgi peste 1.000.000 km fara probleme tehnice nu îseamnă mare lucru pentru un W126 însa este imposibil de atins de orice altă mașină din lume. Gama de motorizari a fost tot timpul de top, primul motor montat pe această caroserie fiind un 6 in linie de 2.8 litri cu carburație dublu corp. Acesta dezvoltă doar 153 CP, însă greutatea maximă a mașinii nu depășea la gol 1.7 tone. Mai sus in gamă putem să enumeram același motor cu injecție electronică K-Jetronic Bosh de 185 CP, un trei litri de 180 CP si marile V8-uri de 4.2 litri si 5.6 litri.

În incheiere pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu originea imaginii de clasa S trebuie doar să menţionăm numele designerului Bruno Sacco care a desenat acest W126. De origine italian, Sacco a fost şeful departamentului design în cadrul mărcii Mercedes Benz până la a doua jumatate a anilor 90.

Preview document

Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 1
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 2
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 3
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 4
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 5
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 6
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 7
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 8
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 9
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 10
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 11
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 12
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 13
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 14
Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz.doc

Alții au mai descărcat și

Mercedez-Benz marketing internațional

1. Denumirea firmei și obiectul de activitate În anii 1880, când Gottlieb Daimler şi Karl Benz au inventat, independent unul faţă de celălalt,...

Stategia de Marketing la SC Delaco Distribution SRL

Stategia de marketing la S.C. DELACO DISTRIBUTION S.R.L 1. Misiunea si obiectivele strategice ale S.C. Delaco Distribution S.R.L: Misiunea...

BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare)

Bayerische Motoren Werke AG - Scurt istoric Kerl Rapp si Gustav Otto au infiintat Bayerische Motoren Werke pe data de 9 martie 1916, initial...

Analiza comparativă a publicității între mărcile BMW și Mercedes

Publicitatea - concept si realizare Publicitatea este unul dintre cele 5 instumente importante folosite de firme pentru orientarea comunicatiilor,...

Metode și instrumente de marketing utilizate la nivel instituțional superior - Compania McDonald's România

1. Prezentarea companiei McDonald's Corporation este cel mai mare lanț de restaurante de tipul fast-food din lume, cu peste 32.000 de restaurante...

Aibo vs Wee Bot

1. Cum ar putea factorii personali sa influenteze cumpararea unui AIBO? Dar a unui WEET BOT? Privind aceasta problema din punctul meu de vedere,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?