Brand de țară - Irlanda - marketing urban

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1536
Mărime: 675.57KB (arhivat)
Publicat de: Ilona Tofan
Puncte necesare: 6
A fost prezentat in cadrul ASE.

Extras din proiect

Irlanda

Pentru construirea unui brand este nevoie de cunoasterea publicului tinta si de diferentiere la nivelul semnificatiilor. Intr-un branding de tara intervine dificultatea integrarii in mesaj a strategiei potrivite de destinatie pentru turisti, care este legata de investitiile straine directe (FDI -foreign direct investment), desi sunt segmente diferite. Cheia e sa transmiti mesajul intr-o forma comuna pentru ambele segmente de pulbic.

Un brand este in mod fundamental o promisiune, iar brandurile de tara sunt de obicei dirijate de politicieni. Un politician crede de multe ori ca faptele pot fi manevrate sau ca mesajele contradictorii pot fi conduse cu usurinta. Bineinteles, aceasta viziune este gresita, tocmai de aceea brandurile politice nu inspira incredere. Irlanda este un exemplu bun in acest sens, aceasta facand eforturi sustinute de a depolitiza mesajul prin numirea la conducere a unor personaje neafiliate politic. Din acest punct de vedere, Irlanda este cel mai bun model de tara de pe planeta - atat pentru turism, cat si pentru atragerea investitorilor.

Irlanda are un brand reusit datorita comunicarii consistente si non-politice, dar si datorita imbinarii eficiente a beneficiilor turistice esentiale si a strategiei de investitii.

Tourism Brand Ireland (TBI) este o initiativa ce a inceput in 1996 pentru a dezvolta brandul Irlandei. Experienta unei vacante pe insula Irlandei asigura continutul brandului. Exista 3 caracteristici fizice principale: oamenii, peisajele si cultura care ajuta la crearea unei imagini distincte in mintea potentialilor vizitatori.

Irlanda au reusit sa-si creeze un brand puternic, avand o imagine pozitiva de la bun inceput si fiind capabila sa-si implice populatia in acest proces. Totodata a fost declarata de Lonely Planet ca fiind cea mai prietenoasa tara. A fost aleasa ca destinatie de vacanta de peste 6 milioane de turisti de peste ocean. Unul dintre evenimentele care merita vazute este este Galway Arts Festival, in cadrul careia vizitatorii pot fi matrorul paradelorsi spectacolelor in aer lier.

Rata criminalitatii este in scadere in aceasta tara, iar localnicii prefera sa-si petreaca timpul intr-un pub decat agresand turistii. Asadar, poate fi petrecuta o vacanta linistita in Irlanda savurand un Guiness si palavragind cu localnicii.

Irlanda se claseaza in primele 10 tari cu un brand puternic in ceea ce priveste: familia, peisaje naturale, siguranta, localnici prietenosi, destinatie ideala pentru afaceri, cel mai usor mod de a face afaceri, conferinte.

Familia

Peisaje naturale

Siguranta

Localnici prietenosi

Ideal pentru afaceri

Cel mai usor mod de a face afaceri

Conferinte

Strategia de marketing

Este planuita o strategie de marketing pentru a dezvolta politicile legate de produs, pret, promovare si destinatii astfel incat sa se ajunga la vanzari si profituri cat mai mari. Sunt urmariti urmatorii pasi:

1. Testarea pieteti pentru a gasi noi oportunitati de afaceri.

O analiza SWOT este pregatita pentru a identifica posibilele oportunitati turistice.

2. Selectarea pietei target

Piata target este reprezentata de toate persoanele care ar putea fi interesate de cumpararea pordusului, serviciului. Este important din punct de vedere cost-beneficiu sa se concentreze asupra segmentului care ar adduce cel mai mare venit

TBI si-a stabilit prioritatile marketingului pe baza potentialului pietei target.

Industria turismului este intr-o evolutie constanta, ceea ce a determinat necesitatea identificarii cu regularitate a schimbarilor. Ca rezultat, a fost determinat urmatorul target:

-familiile din Marea Britanie

-segmentul persoanelor bogate din Europa

-turismul de afaceri

3. Cercetarea pietei

Au fost efectuate cercetari pe piete majore, pentru fiecare an, in scopul identificarii noilor tendinte si pentru a testa in ce masura acestea se potrivesc cu publicul tinta. Aceste cercetari asigura ca turismul poate informa industria despre potentialii consumatori si asteptarile lor.

Preview document

Brand de țară - Irlanda - marketing urban - Pagina 1
Brand de țară - Irlanda - marketing urban - Pagina 2
Brand de țară - Irlanda - marketing urban - Pagina 3
Brand de țară - Irlanda - marketing urban - Pagina 4
Brand de țară - Irlanda - marketing urban - Pagina 5
Brand de țară - Irlanda - marketing urban - Pagina 6
Brand de țară - Irlanda - marketing urban - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Brand de Tara - Irlanda - Marketing Urban.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Scoția - strategia de brand

Capitolul 1. Prezentarea ţării pe scurt Drapel Stemă Deviză: Nemo me impune lacessit (latină: Nimeni nu mă răneşte fără a scăpa nepedepsit)...

Ai nevoie de altceva?