Caiet de practică Unicredit

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4701
Mărime: 129.89KB (arhivat)
Publicat de: Costel Cazan
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. 1. Activitatea de practica desfasurata
  2. 2. Istoricul si prezentare generala a companiei
  3. 3. Activitatea generala de marketing a companiei
  4. 4. Aplicarea conceptului de marketing folosit la licenta

Extras din proiect

1.Activitatea de practica

In prima zi de practica am fost primiti de catre Managerul Regional dl Andreas Obrist, care ne-a facut o prezentare a companiei. Acesta ne-a povestit cum s-a infiintat societatea in anul 2002, ca o societate cu raspundere limitata avand capital integral privat, ca mai apoi in anul 2006, acestia sa isi schimbe forma juridica,devenind institutie financiara nebancara si societate pe actiuni. Acesta ne-a mai prezentat si obiectul de activitate al societatii care consta in finantarea clientilor in baza contractelor de leasing financiar pentru achizitionarea vehiculelor,diverse tipuri de echipamente industriale si de birou, precum si leasing imobiliar.

Cea de-a doua zi a debutat cu un tur al societatii impreuna cu un reprezentat al departamentului de Resurse Umane.Am mers prin fiecare departament si am vazut cum se desfasoara efectiv activitatile acesora. Aceasta mi-a furnizat o importanta experienta generala deoarece am putut sa observ in profunzime fluxul de business, exact traseul unui dosar de leasing de la primele contacte cu clientul, semnarea contractului, verificarea dosarului, plata catre furnizorul auto,achitarea avansului, arhivarea lui si in final inmatricularea si predarea autovehicului noului utilizator.

Incepand cu cea de-a treia zi am mers in cadrul departamentului de Marketing & Remarketing. Activitatea in cadrul departamentului de Marketing & Remarketing a inclus administrarea datelor despre masinile recuperate din cadrul parcurilor auto. Aceasta activitate se traduce prin updatarea permanenta a datelor din fisierele de gestiune ale firmei pentru a corespunde cu situatia reala, ce anume masini au fost vandute, ce masini noi au intrat in parc, caracteristicile acestora precum avarii, kilometraj, proprietar, pret precum si verificarea corectitudinii datelor din sistemul informatic.

Am verificat zilnic site-ul companiei si am anuntat colegii de la IT sa corecteze greselile aparute si sa actualizeze toate datele.

De asemenea pe parcursul activitatii de practica m-am implicat activ in redactarea de articole pentru revista firmei, articole din domeniul marketingului dar si pe alte teme, de cultura generala. Consider ca aceasta implicare a fost foarte benefica, datorita faptului ca mi-a permis sa ma exprim liber intr-un cadru organizat pentru un public cititor cu un nivel al pregatirii peste medie, pe teme legate de marketing, sporind in acest fel increderea si pasiunea pentru acest domeniu.

Am participat activ si la evenimentele de comunicare interna cu angajatii firmei pe departamente.

M-am implicat in proiectul intern “Habar Nam” care consta in mailuri periodice catre toti angajatii companiei cu o poveste care mimeaza faimoasele personaje din cartea cu acelasi nume pentru copii doar ca le pune in situatii care se regasesc in intamplarile reale din cadrul firmei. Este o metoda buna , amuzanta si subtila de a impartasi cu toti membrii firmei realizarile si problemele intampinate de diferiti colegi.

Deoarece s-a implementat un nou sistem de operare in companie,am luat legatura cu agentiile de publicitate pentru a realiza materialele publicitare oferite angajatilor firmei. Am comandat pungi de hartie, fluturase, pliante,carti si pixuri cu insemnele Unicredit.

Alte activitati de marketing intern au constat in revizuirea procedurilor de marketing din punctul de vedere al modelelor folosite pentru redactarea diferitelor prezentari interne precum si in inventarierea materialelor promotionale existente.

Preview document

Caiet de practică Unicredit - Pagina 1
Caiet de practică Unicredit - Pagina 2
Caiet de practică Unicredit - Pagina 3
Caiet de practică Unicredit - Pagina 4
Caiet de practică Unicredit - Pagina 5
Caiet de practică Unicredit - Pagina 6
Caiet de practică Unicredit - Pagina 7
Caiet de practică Unicredit - Pagina 8
Caiet de practică Unicredit - Pagina 9
Caiet de practică Unicredit - Pagina 10
Caiet de practică Unicredit - Pagina 11
Caiet de practică Unicredit - Pagina 12
Caiet de practică Unicredit - Pagina 13
Caiet de practică Unicredit - Pagina 14
Caiet de practică Unicredit - Pagina 15
Caiet de practică Unicredit - Pagina 16
Caiet de practică Unicredit - Pagina 17
Caiet de practică Unicredit - Pagina 18
Caiet de practică Unicredit - Pagina 19
Caiet de practică Unicredit - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica UniCredit.doc

Alții au mai descărcat și

Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit

Partea I: Scurtă prezentare a companiei UniCredit UniCredit este un grup financiar-bancar din Italia, cu sediul la Milano, prezent în 20 de țări,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Caiet de practică la Unicredit Țiriac Bank

1. Prezentarea de ansamblu a unităţii economice 1.1.Profilul de activitate, statutul juridic, dimensiunea şi complexitatea activităţii (număr de...

Ai nevoie de altceva?