Calsberg - cercetare calitativă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3014
Mărime: 622.64KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Ivan
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1 2
  2. PREZENTAREA MĂRCII 2
  3. CAPITOLUL 2 4
  4. TEST DE ASOCIERE 4
  5. CAPITOLUL 3 6
  6. METODA PORTRETULUI CHINEZESC 6
  7. 3.1 CORELAȚIA MARCĂ/V.I.P 6
  8. 3.2 CORELAȚIA MARCĂ/CULOARE 9
  9. 3.3 CORELAȚIA MARCĂ/ANIMAL 10
  10. 3.4 CORELAȚIA MARCĂ/ SPORT 12
  11. 3.5 CORELAȚIA MARCĂ /VEHICUL 13
  12. CAPITOLUL 4 15
  13. PERSONALITATEA MĂRCII CARLSBERG 15
  14. CONCLUZII 15

Extras din proiect

Capitolul 1

Prezentarea mărcii

Carlsberg Group este o firmă daneză de bere fondată în 1847 de către J. C. Jacobsen și denumită după fiul său Carl. Sediul companiei se află în Copenhaga, Danemarca. Produsul principal al companiei este berea Carlsberg,dar aceasta mai produce și branduri consacrate pe piață cum ar fi Tuborg, Holsten ,Skol.

Prima bere a fost terminată pe 10 Noiembrie 1847. Exportul berii Carlsberg a inceput in 1868; producerea berii in străinătate a început în 1968 odată cu deschiderea berăriei Carlsberg din Blantyre,Malawi. Printre logourile companiei se numara un elefant (după care sunt denumite si unele produse) și svastica. Folosirea acesteia a fost oprită in anii1930 deoarece era asociată cu partidele politice din Germania . Vechea berărie din Copenhaga este deschisă pentru vizitatori și a avut parte de musafiri celebri precum Winston Churchill și Regina Elizabeta a II-a.

Carlsberg a achiziționat berăriile Tuborg în 1970 și a fuzionat cu Tetley în 1992.În 2008,împreună cu Heineken International,Carlsberg a achizioționat Scottish & Newcastle, cel mai mare producător de bere din Regatul Unit al Marii Britanii , pentru suma de 7,8 miliarde GBP(15.3miliarde USD).

Celebrul slogan al firmei Carlsberg:”Probably the best beer in the world” a fost creat în 1973 de către Saatchi&Saatchi pentru piața din Regatul Unit al Marii Britanii. A început să apare in reclame pe restul globului din 1980. Vocea original folosită in 1975 a fost a actorului Orson Welles, ulterior când acesta a cerut mai mulți bani a fost folosită vocea actorului Bill Mitchell. În unele țări sloganul a fost adaptat la:”Probaly the best lager in the world”.

De asemenea Carlsberg a aparut și în filmul Ice Cold in Alex , fiind berea care o beau personajele la sfîrșitul drumului lor prin deșert. Replici din film fac referire la una dintre cele mai de succes slogane folosite de către companie pe piața britanica și anume:”worth waiting for”.

Carlsberg este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari sponsori ai fotbalului european. Compania a fost unul dintre sponsorii campionatului Euro 2008 , Euro 2004, dar și al Cupei Mondiale din 1990. De asemenea Carlsberg a fost sponsorul clubului Liverpool F.C. din 1992 până în 2010. Din August 2010 Carlsberg a devenit sponsorul oficial al echipei Arsenal F.C.

Produse Carlsberg

Carlsberg

Carlsberg este una dintre cele mai renumite și mai bine vândute beri din lume. Ea face parte din segmentul de piță super premium și are o cotă de piață de 35 %.

În România a fost lansată in 2001.

Tuborg

Tuborg continuă să fie liderul berilor internaționale produse sub liceță în România, cu o notorietate de 99%.Prima sticlă de bere Tuborg "made in Romania" a fost produsă la finalul anului 1997.

Skol

Lansată în România în anul 1999, marca Skol este prezentă in 31 de țări și ocupă locul 4 in topul celor mai vândute beri din lume.

Holsten

Holsten este o bere germană premium. Ea este recunoscută în intreaga lume pentru calitățile sale: rețeta originală, gustul unic și puritatea. Holsten a fost lansată pe piața româneasca in luna mai 2005. De atunci Holsten a dobândit o notorietate de 80.1 %, iar volumul de vânzîri a crescut cu 70%.

Preview document

Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 1
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 2
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 3
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 4
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 5
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 6
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 7
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 8
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 9
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 10
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 11
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 12
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 13
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 14
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 15
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 16
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 17
Calsberg - cercetare calitativă - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Calsberg - Cercetare Calitativa.docx

Alții au mai descărcat și

Heineken

Heineken – Raportul efectiv al cererii pe piata interna Heineken N.V. este cel mai internaţional producător de bere din lume. Marca Heineken se...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?