Campanie de promovare a orașului Iași

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5213
Mărime: 42.97KB (arhivat)
Publicat de: Petre-Dorin Alexa
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1.Definirea problemei

Iaşi, oraşul simbol. Fie că este numit Oraşul Unirii, Oraşul Iubirii sau Oraşul Culturii, Iaşiul este locul care a dat României cele mai multe valori. Un oraş care te va uimi cu siguranţă. Iar după ce vei pleca o să simţi nostalgia turistului după un loc cu adevărat minunat.

Desi se bucura de o imagine foarte buna in randul oamenilor, orasul Iasi are un deficit de imagine in randul locuitorilor, turistilor care percep fragmentar si eronat acest prestigiu oras. Motivul este in cele mai multe cazuri lipsa informatiilor sau informarea incorecta a categoriilor de persoane mentionate mai sus.

De aceea, o campanie de promovare a orasului Iasi poate fi extrem de utila pe termen scurt si lung, aducand nu numai capital de imagine, ci si copiiilor, parintilor, turistilor care aleg sa viziteze acest oras in cunostiinta de cauza, prin identificarea cu valorile promovate de acesta.

Tema centrala a campaniei se axeaza pe ideea de oras simbol, un oras unde cultura, frumusetea si importante obiective turistice se completeaza.

2.Analiza situatiei

Prin extinderea lui, Iaşul este legendara urbe a celor 7 coline Cetăţuia, Galata, Copou, Bucium-Păun, Şorogari, Repedea şi Breazu, cu altitudini variind între 40 m în Lunca Bahluiului şi 400 m pe Dealul Păun şi Dealul Repedea. Principalele coline sunt Copou, Cetăţuia, Tătăraşi şi Galata.

Centru cultural şi religios

Anual, la mijlocul lunii octombrie, un festival extraordinar este organizat de către municipalitatea locală: „Sărbătorile Iaşului”. Atunci are loc şi pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva. Uneori, chiar şi un milion de persoane din ţară şi străinătate vin în pelerinaj. Legat de acest lucru, trebuie să ştii că „Mănăstirea cu Biserica Trei Ierarhi”, locul unde au fost ţinute iniţial moaştele Sf. Parascheva, este considerată cea mai frumoasă ctitorie a domnitorului Vasile Lupu şi, în acelaşi timp, o bijuterie arhitectonică unică în lume. Lăcaşul de cult a fost construit între anii 1637 – 1639.

Semne din istorie

Poţi începe vizita în Iaşi cu Universitatea „Al. I. Cuza”, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din ţară. A fost inaugurată la 7 noiembrie 1860 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza. De fapt, la baza înfiinţării acestei universităţi a stat Academia Mihăileană, creată la 1834 de Mihail Sturza. Actuala clădire, ce îmbină stilurile baroc şi clasic, a fost construită între anii 1893 şi 1897, de arhitectul Louis Blanc. Şi dacă nu ştiai deja, intrarea în universitate se face prin „Sala Paşilor Pierduţi”, celebră pentru picturile realizate de Sabin Bălaşa.

Îndreaptă-te apoi către Teatrul Naţional. A fost construit între anii 1894 şi 1896, pe locul vechii primării, după planurile arhitecţilor Fellner şi Helmer. Clădirea adăposteşte adevărate bijuterii de artă - una dintre ele ar fi cortina pictată de meşterul M.Lenz în 1896 şi care are în centru o alegorie a vieţii, cu cele trei vârste iar în dreapta alegoria Unirii Pricipatelor Române.

Parcul Copou şi Gărdina Botanică

Mai sus de Universitate începe Parcul Copou, o grădină publică în care principalul element de atracţie turistică este „Teiul lui Mihai Eminescu”, loc în care, se spune, poetul venea deseori pentru a scrie poezii. Parcul a fost înfiinţat sub domnia lui Mihail Sturza, în 1835. Mai poţi admira „Monumentul Legilor Constituţionale”, cunoscut şi ca „Obeliscul leilor”. Este format dintr-o coloană de piatră, înaltă de 15 metri, care se sprijină pe spatele a patru lei ce simbolizează cele patru puteri europene ce au recunoscut independenţa Ţărilor Române.

Şi ca să rămâi în această notă verde, merită să vizitezi şi cea mai veche grădină botanică din ţară, „Anastasie Fătu”, înfiinţată în 1856. Se întinde pe 100 de hectare şi are 12 sectoare, fiecare cu specificul său. Îţi recomand să vizitezi rozariul, în care sunt adunate peste 800 de specii de trandafiri din întreaga lume.

Bojdeuca lui Ion Creangă

Nu poţi vizita Iaşiul fără să treci pe la „Bojdeuca lui Creangă”. Casa memorială a marelui povestitor se află în cartierul Ticău, pe strada Simion Bărnuţiu. În ea a locuit Ion Creangă din 1872 şi până în 1889, când a trecut în nefiinţă. În cele două odăi ale casei, turiştii pot admira în special mobilierul, format din scaune mici şi o măsuţă rotundă, un pat ţărănesc, farfurii şi străchini, oale şi ceaune lângă cuptorul în care erau pregătite bucatele. „Bojdeuca lui Creangă” a devenit muzeu în 1918 şi este prima casă memorială din România.

Cât ne costă?

Tariful pentru o cameră dublă la un hotel de două sau trei stele este cuprins între 120 şi 210 lei pe zi, cu mic dejun inclus. La pensiunile din oraş preţurile pleacă de la 90 de lei şi pot ajunge până la 300 de lei, servicii de cinci margarete.

Hoteluri si pensiuni in Iasi. Hotel Europa( 4 stele), Hotel Select( 4 stele), Hotel Astoria( 3 stele), Hotel Unirea( 3 stele), Hotel Continental( 2 stele), Hotel Orion( 2 stele), Pensiunea Majestic, Pensiunea Cardina, etc.

Educaţie

Iaşul este oraşul marilor idei, al primei mari uniri, al primului spectacol de teatru în limba română şi al primului muzeu literar memorial (Bojdeuca din Ţicău). Fără îndoială Iaşul reprezintă în continuare capitala culturală a ţării. În oraş, pe dealul Copoului, se află cea mai veche universitate din România, Universitatea din Iaşi, numită azi şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". Întemeiată în 1860 prin decret de către principele Alexandru Ioan Cuza, continuatoare a vechii Academii Mihăilene, universitatea are astăzi 15 facultăţi, cu peste 40.000 de studenţi. Clădirea principală, monument de arhitectură, a fost ridicată în 1896. În oraş, se mai află şi alte instituţii de învăţământ superior: Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" cu peste 25.000 de studenţi, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad", Universitatea de Arte "George Enescu",[10] Universitatea Petre Andrei. În Piaţa Eminescu, în perioada interbelică, s-a ridicat clădirea Fundaţiei Culturale Regale, ce astăzi găzduieşte Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu", cu un fond de carte ce se apropie de 3 milioane de exemplare, unele foarte rare. Iaşul este al doilea centru universitar al ţării. Principalele campusuri studenţeşti se află în Tudor Vladimirescu (22 cămine) - unde se află cel mai mare cămin din partea de sud-est a Europei, Titu Maiorescu (4 cămine), Târguşor-Copou (4 cămine), Codrescu (5 cămine şi complexul internaţional Gaudeamus) şi Agronomie (4 cămine).

Pentru a pune mai bine in evidenta situatia actuala si pentru a elabora o campanie de promovare a Iasi-ului, am considerat ca este necesar sa cunoastem gradul de informare a oamenilor dar si atitudinea lor fata de acest oras.

Preview document

Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 1
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 2
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 3
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 4
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 5
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 6
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 7
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 8
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 9
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 10
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 11
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 12
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 13
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 14
Campanie de promovare a orașului Iași - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Promovare a Orasului Iasi.doc

Te-ar putea interesa și

Fenomenul Traficului de Ființe Umane

Argument Traficul de fiinţe umane reprezintă sclavia modernă. Este uimitor faptul că în cel mai dezvoltat secol al umanităţii continuă să persiste...

Cercetare de Marketing

1. Analiza macromediului 1.1 Mediul politic 1.1.1 Mediul politic internaţional 1.1.1.1 Tipuri de guvernări şi impactul lor asupra industriei...

Proiect Economic

REZUMAT În mediul de afaceri firmele au 2 tipuri de poziţie: de a fi interesat să privească pe un spaţiu îngust, de regulă doar acţiunile firmei,...

Organizarea Activității De Marketing într-o Firmă de Distribuție a Bunurilor de Consum cu Referire la Firma Coca-Cola Iași

MARKETING - CONCEPTE GENERALE 1.1 Conditiile aparitiei si promovarii marketing-ului Marketingul nu îsi are originea in producerea unui fenomen...

Marketing Coca-Cola

CAPITOLUL I 1.1Esenţa marketing- concept şi definiţie Termenul marketing- noţiune complexă, cu largă circulaţie internaţională, semnifică...

Proiect relații publice - Iași

Capitolul 1- “Orasul de sub Iasi” Introducere Evenimetul pe care dorim sa il organizam este intititulat “Orasul de sub Iasi, care aduce in prim...

Animaluțe de pluș - Fllufy

Cap.1. ANALIZA PIETEI 1.1. IDENTIFICAREA PIETEI (DESCRIERE, EVOLUTIE, PERSPECTIVE DE DEZVOLTARE, STRUCTURA) Firma Fllufye a aparut pe piata...

Analiza Mediului de Marketing

1. ANALIZA MACROMEDIULUI În analiza macromediului vom avea în vedere doar acei factori care au o influenţă specifică asupra pieţei apei minerale...

Ai nevoie de altceva?