Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5009
Mărime: 54.63KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Călin
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

L’Oréal înseamnă a inova permanent pentru a oferi consumatorilor cele mai performante produse cosmetice, a pune în serviciul frumuseţii şi al sănătăţii toate descoperirile ştiinţifice şi tehnologice, a valorifica în întreaga lume diversitatea culturilor de frumuseţe şi a tradiţiilor estetice şi, mai presus de toate, de a permite fiecărui individ de a fi el insuşi, având acces la o modalitate de a trăi mai bine.

Campania de relaţii publice desfăşurată de compania L’Oréal a fost o campanie de informare, de educare şi implicit de promovare a gamei ,,Pure Zone’’, campanie menită să atragă o nouă categorie de public şi anume publicul tânăr cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Campania a fost organizată în 5 acţiuni denumite astfel:

- Zilele Europei;

- Program campus-universitar;

- Outdoor sampling;

- Indoor sampling;

- Programul educaţional liceeal.

,,Zilele Europei’’ a prilejuit companiei L’Oréal ocazia unei sponsorizări alături de alte companii. A avut de asemenea ocazia organizarii unei prezentări a organizaţiei, a scopurilor acesteia, cât şi prezentarea ultimei game lansate ,,Pure Zone’’ destinate adolescenţilor. Programul s-a desfăşurat din data de 7 mai până pe data de 10 mai, 2004, timp în care s-au distribuit aproximativ 2.000 pliante care conţineau şi o mostră gratuită cu unul dintre produsele gamei.

O altă parte a campaniei a constituit-o acţiunea desfăşurată în campusurile studenţiilor din Bucureşti. O echipă a reprezentanţiilor companiei a distribuit cadouri studenţiilor. Cu această ocazie s-au oferit 5.000 de pliante şi mostre a produselor ,,Pure Zone’’.

Programul de sampling outdoor a constat în împărţirea de pliante în centrul Bucureştiului, în zona P-ţa Romană, de către o echipă de 5 fete pe rotile. S-au împărţit aproximativ 4.000 de pliante cu eşantioane din produsele ,,Pure Zone’’, timp de 8 zile.

Programul de sampling indoor s-a desfăşurat în Hypermarcketul Carrefour. Aici au fost promotoare care au împărţit aproximativ 5.700 de pliante cu mostre din gama ,,Pure Zone’’. Tot aici un specialist al companiei L’Oréal a efectuat peste 450 de teste pentru determinarea tipului de ten, cu ajutorul unui aparat de înaltă performanţă. În urma acestor rezultate, specialistul făcea recomandări asupra întrebuinţării corecte a produsele L’Oréal şi în mod special asupra gamei ,, Pure Zone’’. Acest procedeu de testare a tipului de ten va fi descris mai pe larg în ultima acţiune a acestei campanii.

Ultima acţiune denumită generic program educaţional a fost cea mai mare şi mai complexă acţiune din această campanie de informare şi promovare. Ea s-a desfăşurat în perioada 18 mai – 11 iunie în liceele bucureştene. În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate aproximativ 650 de teste de dermo-analiză, de către specialistul L’Oréal, au fost împărţite peste 7.700 de pliante cu eşantioane din gama de produse ,, Pure Zone’’ şi au fost acordate 250 de premii.

Pe toată durata desfăşurări campaniei au fost difuzate spoturi publicitare TV dar şi în paginile revistelor de specialitate.

 Definirea problemei

Compania L’Oréal a lansat în luna februarie 2003 o nouă gamă de produse cosmetice ,,Pure Zone’’, destinate persoanelor care au diferite afecţiuni ale tenului şi în mod special acnee. Deoarece aceste afecţiuni apar şi sunt foarte frecvente în timpul adolescenţei, aceste produse au fost destinate cu preponderenţă publicului tânăr cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Preview document

Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 1
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 2
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 3
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 4
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 5
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 6
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 7
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 8
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 9
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 10
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 11
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 12
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 13
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 14
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 15
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 16
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 17
Campanie de relații publice - L'Oreal - o adolescentă frumoasă și sănătoasă - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Relatii Publice - L'Oreal - O Adolescenta Frumoasa si Sanatoasa.doc

Alții au mai descărcat și

Campanie de relații publice - studiu de caz Vodafone

Vodafone Romania este al doilea operator de telefonie mobila ca marime in Romania dupa numarul de clienti. Compania a fost lansata in aprilie 1997,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?