Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 4 fișiere: doc, jpg
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3604
Mărime: 110.12KB (arhivat)
Publicat de: Melina Apostol
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Traian Stanciulescu
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA din IAȘI Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice Specializarea Comunicare și Relații Publice

Cuprins

  1. 1. Alegerea subiectului destinat campaniei publicitare
  2. 1.1. Caracteristici speciale
  3. 2. Metoda analizei semiotice
  4. 2.1. Elemente ale campaniei
  5. 2.2. Analiza sintactică
  6. 2.3. Analiza semantică a logo-ului
  7. 2.4. Analiza semantică a sloganului
  8. 2.5. Analiza pragmatică
  9. 3. Analiza structurală hexadică
  10. 4. Semiograma funcţională
  11. 5. Publicul ţintă - descriere psihografică
  12. 6. Acțiunile care urmează a fi utilizate în campania de Relații Publice
  13. 7. Monografia polară
  14. 8. Mijloacele campaniei publicitare
  15. 8.1. Print
  16. 8.2. Banner
  17. 8.3. Spot radio
  18. 8.4. Spot video

Extras din proiect

Inovația adusă serviciilor publice constă în folosirea unui robot atât pe timpul iernii, cât și în celelalte anotimpuri ale anului.

Am ales un robot având caracteristicile unei ființe umane: un corp, un cap cu chip de om, cu ochi și două membre superioare. RObo nu se încadrează în categoria mașinăriilor fără suflet; în prezența unui RObot cu formă umană, oamenii dezvoltă sentimente, ei se pot identifica cu acesta, astfel robotul are și o dimensiune emoțională.

RObo va avea o înălțime apropiată de cea umană (1.50 m), iar design-ul său va diferi în funcție de anotimpul și de activitatea desfășurată. Cifra cinci nu este aleasă întâmplător, cinci fiind considerat simbolul omului, căci, având brațele desfăcute, acesta pare dispus în cinci părți sub forma unei cruci: cele două brațe, bustul, centrul care cuprinde inima, capul și cele două picioare. Cinci reprezintă, în același timp, universul.

Pentru „corpul” lui RObo, pe perioada de iarnă, se va alege combinația dintre alb și albastru, întrucât albul semnifică purificare, nou, reprezentând puritate. Totodată, albul facilitează percepţia vizuală, concentrarea atenţiei si memorarea. Albastrul este o culoare liniştitoare, care marchează începutul contactului spiritual.

Pentru design-ul lui RObo, în restul anului, se va alege combinația dintre alb și portocaliu, întrucât portocaliul este culoarea care îndemnă la un puternic simţământ matern, la nevoia de a oferi protecţie, fiind culoarea fericirii. Totodată, această culoare are un efect stimulator emotiv, dă senzație de apropiere, fiind o culoare sociabilă.

Una dintre calitățile lui RObo va fi interacțiunea cu ceilalați – iarna, robotul va avea senzori de mișcare, deci va detecta apropierea oamenilor și, automat, va „rosti” un mesaj prin care își va cere scuze pentru posibilele inconveniente create și se va deplasa din calea pietonilor.

Pe perioada iernii, robotul va colecta zăpada pe o suprafață de 50 lățime, iar lungimea va varia în funcție de dimensiunea străzii care va fi curățată. După acest proces, pe suprafața curățată, robotul va dispersa materiale antiderapante. Serviciul este practic, de largă utilitate şi solicitare, mai ales, pentru această perioadă în care spațiile destinate pietonilor sunt fie acoperite cu zăpadă, fie cu gheață, factori ce încetinesc și îngreunează deplasarea cetățenilor.

Interiorul lui RObo va fi compartimentat în patru secțiuni: hârtie, plastic, deșeuri alimentare, aluminiu. Procesul de selectare se va desfășura în patru etape. Prima etapă constă în extragerea deșeurilor cu ajutorul aspiratorului intelegent incorporat la bază. În cadrul celei de-a doua etape, RObo detectează tipul de deșeu. După care fiecare obiect colectat va fi repartizat în compartimentul său. Ultimul proces este comprimarea deșeurilor.

Atfel, în primele ore ale zilei (5:00 – 6:00), RObo va curăța spațiile publice în care va fi localizat. După realizarea „curățeniei de dimineață”, RObo va deveni un robot „coș de gunoi selectiv”. Oamenii vor avea posibilitatea de a arunca selectiv deșeurile (hârtie, plastic, deșeuri alimentare, aluminiu) atunci când se vor afla în spațiile publice. De pildă, când o persoană va dori să arunce un pet va apăsa pe un buton cu simbolul plastic, în mod automat se va deschide un compartiment, iar la închiderea lui, RObo va „rosti” Mulțumesc!

Preview document

Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 1
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 2
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 3
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 4
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 5
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 6
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 7
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 8
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 9
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 10
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 11
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 12
Campanie de Relații Publice pentru Serviciul Public Robo - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Relatii Publice pentru Serviciul Public Robo
    • cuprins proiect semiotica.doc
    • Pagina de identificare RObo.doc
    • print robo.jpg
    • proiect.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?