Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5880
Mărime: 164.52KB (arhivat)
Publicat de: Abel Jianu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. • Argument 1
  2. Capitolul I. Prezentarea generală a S.C „AVON COSMETICS” S.R.L 4
  3. 1.1. Istoricul S.C „AVON COSMETICS” S.R.L 4
  4. 1.2. Evoluţia economică a S.C „AVON COSMETICS” S.R.L 7
  5. Capitolul II. Studiu de caz privind catalogul de prezentare a ofertei de bunuri si servicii la S.C „AVON COSMETICS” S.R.L 9
  6. 2.1. Vanzarea prin catalog de prezentare a ofertei de bunuri si servicii 9
  7. 2.2. Catalogul de prezentare a ofertei de bunuri si servicii la S.C „AVON COSMETICS” S.R.L 13
  8. • Concluzii 18
  9. • Bibliografie 19
  10. • Anexe

Extras din proiect

Argument

Piaţa cosmeticelor este o piaţă puternic stratificată. Oferta se întinde de la produse ieftine, no-name, la produse sofisticate şi mărci de prestigiu. Pentru români, produsele de masă sunt cele care satisfac cel mai bine cerinţele legate de calitate şi preţ, de aceea sunt cele mai solicitate.

Peste 40 de miliarde de dolari sunt cheltuite pe cosmetice în fiecare an, la nivel mondial, şi sute de ore sunt petrecute cu aplicatul unor creme, loţiuni, machiaje. Unii nu îşi pot imagina viaţa fără produsele cosmetice, iar alţii consideră că acestea reprezintă doar o pierdere de timp şi bani.

De ce a devenit sistemul vânzarilor directe atât de popular în România? "Din cauza costurilor mari ale unui magazin din România, din cauza impozitelor pe salarii, mult peste media occidentală, din cauza costurilor mari cu distribuţia într-o ţară în care capitala este excentrică faţă de restul oraselor mari şi, mai ales, din cauza puterii de cumpărare, accesul la calitatea occidentală fiind astfel limitat. 60% din populaţia României trăieşte în oraşele mici sau la sate. Femeia care locuieşte în aceste zone este aceeaşi cu femeia din marile oraşe. În schimb, accesul ei la calitate şi diversitate este limitat de spaţiul în care trăieşte. Prin vânzarea directă, aceste bariere sunt eliminate", explică Monica Tatoiu.

Una dintre cele mai utilizate tehnici de vanzare la distanţă este vânzarea prin catalog. În cadrul acestei forme de vânzare părţile implicate se află în legatură numai prin intermediul catalogului.

Vânzarea prin catalog reprezintă tehnica de vânzare, practicată de societăţi specializate, care utilizează drept suport media de prezentare a ofertei un catalog comercial (în acest caz, catalogul devine un veritabil magazin de prestigiu, a cărui imagine – în materie de prezentare, creativitate, calitate a sortimentului, preţ, servicii profesionale - este esentială). Este o metodă costisitoare şi riscantă (schimbarea modei, timp limitat, inflaţie etc).

Catalogul reprezintă cea mai complexă formă de vânzare prin corespondenţă, succesul său fiind strâns legat de capacitatea întreprinderii de a gestiona fişierele, controla stocurile, elabora sortimentul şi întreţine imaginea sa. Obiectivul acestei tehnici constă nu numai în satisfacerea cererii, dar şi în crearea nevoii de consum.

Dintre toate produsele promovate prin sistemul door-to-door, cosmeticele se bucură de cel mai mare succes. Motivele ţin de faptul că sunt produse cu repetiţie în achizilie, cu volum redus la transport, cu cost mic pe produs, şi, nu în ultimul rând, pentru că, în perioadele de criză economică, dulciurile şi cosmeticele iţi dau iluzia confortului.

Din cele mai vechi timpuri, produsele cosmetice au reprezentat cea mai bună modalitate prin care femeia se poate defini prin cele trei caracteristici care o reprezintă: frumusete, puritate si independenta. Acesta din urma s-a dezvolzat mai tarziu,cand femeia a avut ocazia sa se remarce in cele mai vaste domenii.

Produsele cosmetice au o deosebită importanţă în rândul femeilor,creeându-le o nouă lume şi un nou stil de viaţă.

După 1989, au început să apară tot mai multe companii de produse cosmetice. În prezent, există o concurenţă destul de semnificativă în rândul acestor companii, femeile având astfel posibilitatea să aleagă dintr-o gamă diversificată de produse.

Avon este una dintre companiile care a reuşit să se menţină pe piaţa şi să fie mereu la înălţime.

Obţiunea pentru această firmă se datorează în special faptului că, în ziua de azi, un rol foarte important îl are imaginea, care reprezintă calea spre adevăratul succes. O imagine perfectă, sau aproape de perfecţiune reprezintă pentru femeia modernă cea mai puternică arma, motivând-o în realizarea idealului de cariera şi frumuseţe,şi în acelaşi timp insuflându-i un sentiment al împlinirii şi dorinţă de reuşită.

Produsele pe care Avon le creeaza sunt rezultatul unor eforturi întreprinse de marii specialişti, care lucrează în laboratoare special create pentru realizarea unor bunuri de o calitate remarcabilă.

În prezent, Avon nu e doar o „afacere-gigant” din industria cosmetică, ci şi cea mai mare companie mondiala de vanzari directe din toate domeniile.

Acesta firmă constituie un model de viaţă pentru femeile din întreaga lume, încercând să satisfacă toate cerinţele, indiferent de sex, vârstă sau educaţie.

Am ales să studiez activitatea acestei societăţi deoarece comparativ cu alţi câţiva producători importanţi, marca Avon ocupă o poziţie importantă în alegerile cumpărătorilor de produse de machiaj, de îngrijire a pielii şi de parfumerie, întrunind 43%, din totalul opţiunilor. Consider că tema aleasă este una de actualitate deoarece foarte multe personae, mai ales cele de sex feminine, sunt pasionate de tot ceea ce ţine de îngrijirea corporală ţi mai ales machiaj. Am structurat această lucrare într-un număr de doua capitole astfel primul capitol prezintă societatea comercială “AVON COSMETICS” SRL iar cel de-al doilea conţine un studiu de caz cu privire la catalogul de prezentare al produselor AVON.

Capitolul I. Prezentarea generală a S.C „AVON COSMETICS” S.R.L

1.1. Istoricul S.C „AVON COSMETICS” S.R.L

Povestea Avon începe în urmă cu 120 de ani, când fondatorul sau David McConnell, un vânzător de cărţi pe atunci, a descoperit ca parfumurile de trandafiri pe care le oferea erau motivul pentru care oamenii îi cumpărau carţile. Intuind oportunitatea unei noi afaceri, McConnell a fondat în anul 1886, California Perfume Company, la New York. În anul 1939 compania a fost denumită Avon, după numele râului care curge în Stratford-Upon -Avon, tărâmul natal al lui Shakespeare.

Preview document

Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 1
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 2
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 3
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 4
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 5
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 6
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 7
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 8
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 9
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 10
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 11
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 12
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 13
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 14
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 15
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 16
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 17
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 18
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 19
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 20
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 21
Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri și Servicii la SC Avon Cosmetics SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Catalog de Prezentare a Ofertei de Bunuri si Servicii la SC Avon Cosmetics SRL.doc
  • cuprins.doc

Alții au mai descărcat și

Adaptarea ofertei la cerere în cadrul companiei Oriflame

INTRODUCERE Frumusețea reprezintă combinația echilibrată, armonioasă și concordantă între formă, culoare, conținut și textură. Există un model al...

Anticiparea nevoilor clienților și adaptarea permanentă a ofertei la SC Henkel SRL

„Relațiile perfecte cu clienții” devine deja o frază ușor demodată și va avea în cele din urmă aceeași soartă ca și altele de același gen, cum ar...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?