Cercetare calitativă FHM

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4996
Mărime: 4.67MB (arhivat)
Publicat de: Gabi Dinu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica

Extras din proiect

Capitolul 1 Prezentarea brandului

Istoric

FHM (sau For Him Magazine) este o revistă internațională, lunară, pentru bărbați. Revista a fost publicată prima oară în 1985 în UK sub numele For Him și și-a schimbat titlul în FHM în 1994. Fondată de Chris Astridge, revista a fost o publicație de modă distribuită în cercurile de modă ale bărbaților. Mai târziu, în vara lui 1987, ea a început să fie distribuită de agențiile de presă. FHM a fost vâdnută de EMAP către Bauer în decembrie 2007.

Revista FHM este prezentă și în România, unde, în primii cinci ani de la lansare, a avut un tiraj constant, cu o medie de aproximativ de 30.000 de exemplare difuzate lunar. Este editată de grupul Sanoma Hearst România.

După publicarea lui James Brown, Loaded şi alte titluri mai târziu, cum ar fi GQ şi Esquire, pentru el a confirmat o abordare editorială pentru a concura cu piaţa în creştere şi a adăugat un supliment de sport. Apoi a mers lunar şi este în cazul în care a schimbat numele în FHM. Ulterior sa extins la nivel internaţional. Ca din ianuarie 2007, se publică în 28 de ediţii pe lună, inclusiv ediţii în Rusia, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii.

Produs de EMAP, de care are divizii de multe mass-media FHM a fost lansat ca un răspuns la succesul de Loaded, lansat de către IPC Media. Ca Loaded, FHM, fără îndoială, se bazează pe fotografii de femei imbracate provocator sau nu îmbrăcat, la toate, dar nu sunt prezentate ca atare. Spre deosebire de multe reviste, FHM imprimă fotografii de femei deja celebre pentru alte motive decât frumuseţea lor, cum ar fi actriţe, cântăreţi şi similare. FHM este de obicei stocate în stilul de viaţă, mai degrabă decât mai multe secţiuni revelatoare ale chioşcurile de ziare.

Cu fiecare, de la Britney Spears la Kelly Brook au pozat in aceasta revista si a devenit, fără îndoială, una dintre cele mai populare reviste de stilul de viaţă din lume, pentru acest lucru.

“FHM fotografi” au fost numite cele mai bune fotografii bărbaţilor revista din lume, de modele şi de ceilalţi membri ai industriei. Au trăit cu siguranţă până la faptul că reputaţia, capturarea senzualitatea adevărat de fiecare stea din revista. Există o vedeta diferita în fiecare luna pozand provocator.Topul celor 100 cele mai sexy femei din lume este lista celor mai bine frumoase femei.

FHM este o revista in care gasim noutati despre vedete si nu numai. Mai gasim o sumedenie de lucruri, cum ar fi gadget-uri, filme, jocuri, TV, muzica si masini. Nu e întotdeauna cel puţin o pagină în interiorul vă spun despre cele mai recente gadget-uri şi interesant listele magazine specifice sau site-uri web pentru a le cumpăra de la, aparent o forma mare de venituri pentru aceste rezultate sponsorizate. Paginile de film nu sunt atât de multe cu toate acestea, vă spun despre cele mai recente filme acolo nu este de obicei suficiente informaţii dat, acest lucru ar putea fi doar îmbunătăţită printr-o simplă schiţă la film cu o listă de stele şi data de lansare, dar aceasta este o parte in revista unde se lasa in jos. Secţiunea TV este, de obicei, destul de bun, cu cele mai noi programe în jurul şi ce cele mai bune pentru a vedea sunt şi programarea lor, desi nu as recomanda acest loc ca ar putea fi inlocuit ghidul TV. FHM include o selecţie frumoasă de recenzii muzicale scurte, acestea sunt de mare varietate şi acoperă cele mai noi albume, single-uri, artişti şi video.

Se spune că revistele de lifestyle face mai puţin de 5% din profiturile lor din vânzări revista cu costul Teh de tipărire şi de livrare, etc acoperi costurile de Teh doar despre el acoperă, restul de 95% provine din publicitate. Aceasta este în cazul în reviste cu banii reali, cautati prin ultima ediţie a revistei, am descoperit că 67% din revista este alcătuită din pagini de reclama, care este, inclusiv anunţuri jumătate de pagină adăugate împreună. Totuşi, acest lucru nu include promovarea de produse în cadrul articolelor, nici nu-l includ pliante în revista.

Capitolul 2 Testul de asociere

Testul de asociere al cuvintelor solicită celor intervievaţi să scrie primele cuvinte care le vin în minte atunci când li dă numele unei mărci. Răspunsurile trebuie date imediat, fără a oferi posibilitatea de reflectare asupra lor, deoarece se doreşte aflarea percepţiei clienţilor asupra mărcii, a sloganului şi determinarea personalităţii acesteia, s-a realizat chestionarea unui eşantion de 30 de studenţi ai Facultǎţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul specializǎrii Marketing,an2.

În urma centralizării rezultatelor am aflat că mai bine de jumatate din persoanele intervievate au recunoscut brandul nostru ca fiind o revista, toţi scriind numele acesteia corect, ceea ce înseamnă firma şi-a atins obiectivele cu privire la cunoasterea noastra pe piata.

Tehnică testului de asociere cere intervievaţilor sa facă asociaţii verbale (substantive, verbe, adjective, onomatopee) cu o noţiunea introdusa: marca FHM. Sunt rugaţi să facă asta spontan, pentru a se examina aprecierea valorii mărcii şi a imaginii acesteia în rândul consumatorilor.

Din analiza bileţelelor s-au înregistrat următoarele date :

Figura nr.1: Diagrama testului de asociere privind asocierea spontana

Dintre cei intervievati 67% dintre studenţi au indentificat imaginea companiei cu FHM: “revista”, “revista pentru barbati”, “revista moda”, “revista femei”,”revista mondena”. Marca FHM demonstrează faptul ca oamenii au auzit de produsul nostru si ce obiect de activitate are. Dintre care:

-30% au recunoscut FHM ca fiind o revista simplu fara alte adjective

-13% au recunoscut FHM ca fiind o revista destinata barbatilor

-10% au asociat FHM cu femei frumoase

-3% au recunoscut FHM ca fiind o revista de moda

-3% au recunoscut FHM ca fiind o revista de moda destinata femilor

-3% au recunoscut FHM ca fiind o revista cool

-3% au recunoscut FHM ca fiind o revista mondena

Aşadar putem observa că majoritatea au asociat marca FHM cu revista, ceea ce demotă faptul că brandul nostru este cunoscut.Pe de altă parte, la auzul mărcii, un număr considerabil de persoane(13%) au asociat numele cu o revista pentru barbati; iar 3 persoane au asociat FHM cu femei frumoase iar in proportii de 3% au recunoscut FHM ca fiind revista mondena, revista de moda, revista cool;de unde putem să dedudem că aceştia au auzit si au rasfuit revista cel putin odata sau macar au vazut-o la tontele de ziare, de aceea au făcut respectiva asociere.

Într-o proportie mai mica dar totusi aproape 2 intervievati au recunoscut FHM reprezentand moda,iar alte persoane au fost foarte departe, o persoana a asociat firma cu program tv probabil confundand cu postul tv VHM,alte 2 persoane au asociat produsul nostru cu haine si haine de firma la fel proabil au condundat cu brandul de haine H&M insa au scris corect numele revistei noaste FHM.Pe de altă parte, la auzul mărcii in numar de cate o persoana au recunoscut brandul nostru ca ca fiind nutritie, eurovizion, joc, muzica si poster.

Preview document

Cercetare calitativă FHM - Pagina 1
Cercetare calitativă FHM - Pagina 2
Cercetare calitativă FHM - Pagina 3
Cercetare calitativă FHM - Pagina 4
Cercetare calitativă FHM - Pagina 5
Cercetare calitativă FHM - Pagina 6
Cercetare calitativă FHM - Pagina 7
Cercetare calitativă FHM - Pagina 8
Cercetare calitativă FHM - Pagina 9
Cercetare calitativă FHM - Pagina 10
Cercetare calitativă FHM - Pagina 11
Cercetare calitativă FHM - Pagina 12
Cercetare calitativă FHM - Pagina 13
Cercetare calitativă FHM - Pagina 14
Cercetare calitativă FHM - Pagina 15
Cercetare calitativă FHM - Pagina 16
Cercetare calitativă FHM - Pagina 17
Cercetare calitativă FHM - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Calitativa FHM.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Pachet ofertă - revista Bolero și eșarfă

Revista BOLERO e o revistă.E despre modă.E despre shopping.E despre femei.Conţine interviuri.Conţine articole despre vedete, frumuseţe, bărbaţi,...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?