Cercetare calitativă Maggi

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2261
Mărime: 61.81KB (arhivat)
Publicat de: Renata Albu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Iaşi

Cuprins

  1. I. Prezentarea Marcii 3
  2. II. Testul De Asociere 5
  3. III. Metoda Portretului Chinezesc 7
  4. IV. Concluziile 12

Extras din proiect

I. PREZENTAREA MARCII

Maggi a apărut în urma unui proiect de îmbunataţire a nutriţiei clasei muncitoare, proiect la care lucra doctorul Fridolin Schuler. Proiectul urmărea soluţionarea problemei privind clasa muncitoare şi alimentaţia deficitară a acesteia care cauza maladii, epidemii şi chiar o creştere a mortalitaţii infantile. Doctorul Schuler promova un nou concept de alimentaţie bazata pe leguminoase, aceste plante având un conţinut nutriţional ridicat.

Julius Maggi, proprietarul morii de măcinat Kempttal, traversa o criză în industria de comerţ cu făină, el căutând astfel să treacă peste aceste greutaţi abordând noi metode de producţie.

Julius Maggi şi-a reunit forţele cu doctorul Schuler şi impreună au dezvoltat în următorii doi ani un nou produs care a fost lansat pe piaţa în 1844: prima făină de leguminoase. Timp de trei ani de zile societatea de utilităţi publice elveţiene le-a oferit patronajul şi i-a ajutat în comercializarea produsului.

În 1886 se lanseaza supele “gata preparate” care în timp au înlocuit făina de leguminoase şi de asemenea apare pe piaţă şi arhicunoscutul condiment lichid MAGGI.

Încurajat de rezultatele obţinute şi având încredere în potenţialul produselor sale, Julius MAGGI deschide între 1887 şi 1889 sucursale la Paris, Berlin, Singen, Viena, Begrenz şi Londra, stabilind o agenţie chiar în Statele Unite. Această strategie de extindere contribuie într-o formă decisivă la creşterea notorietăţii produselor MAGGI în întreaga lume. În 1889, pentru a obţine mai mult capital, MAGGI devine societate comercială - “Fabrica de produse alimentare MAGGI”.

La puţin timp după dispariţia lui Julius Maggi societatea s-a transformat într-un holding “Allgemeine MAGGI-Gesellschaft”. Una dintre etapele cele mai impotante din istoria recentei companii este fuziunea in 1947 cu grupul Nestlé. Această fuziune a dat naştere la “Nestlé – Alimentana SA” devenita în present Nestlé SA.

“Brandul Maggi a fost introdus pe piaţa românească in 1955, de către Nestlé Romania. Produsele Maggi sunt importate din ţari precum Slovacia şi Polonia şi sunt create special pentru piaţa românească, răspunzând dorinţelor şi nevoilor consumatorilor autohtoni. “ spune Ioana Păsculescu, Brand Manager Nestlé Romania.

Gama Maggi nu a încetat să se imbogaţească şi să se dezvolte odată cu trecerea anilor. Maggi ofera astazi pe piaţa românească o gamă mare de produse:

- Maggi Appetit – condiment pudră

- Maggi Secretul Gustului – condiment granule disponibil în trei variante : pui, legume, porc

- Maggi Borş

- Muştarul Maggi Moments disponibil în 4 variante :clasic, iute, dulce, hrean

- Maggi Supe standard disponibile în 12 variante : Supă alfabet, Supă de pui cu paste, Supă de pui cu fidea, Supă cu găluşte, Ciorbă de legume, Ciorbă de pui cu legume, Supă de roşii, Supă cu perişoare Supă cu 11 legume, Ciorbă de fasole, Supă de văcuţă cu fidea şi Supă cremă de ciuperci de pădure.

- Maggi Supe instant disponibile în 3 variante diferite: supă cremă de pui cu crutoane, supă de pui cu tăiţei şi supă de roşii cu tăiţei.

- Maggi cuburi 4 varietaţi :cubul de gaină, cubul de legume, cubul de borş şi noul cub de vită

- Maggi Mixuri de Reţete te pot ajuta sa prepare 7 feluri diferite de mâncare : Spaghete carbonara, Spaghete Milanese, Spaghete Boglonese, Şniţel crocant, Chifteluţe, Paste cu şuncă la cuptor, Pui mediteranean.

- Maggi Piure

În ceea ce priveşte preţul produsele Maggi se înscriu pe piaţa românească în categoria mediu-premiu, iar cel mai important competitor din acest segment este Unilever, reprezentant cu Knorr Delikt.

Maggi se diferenţiază de concurenţa prin valorile promovate, publicitate şi sortiment(Maggi este prima marcă de condimente de pe piaţa românească ce lanseaza mixurile pentru reţete). Maggi încearcă să se apropie de clienţi prin numeroasele campanii publicitare cu premii, spoturi publicitare ce promovează ideea de iubire şi stransă legatura între membrii unei familii.

II. TESTUL DE ASOCIERE

În urma testului de asociere efectuat pe un eşantion de 29 de persoane au rezultat 36 de cuvinte. Observam că unele cuvinte sunt relaţionate între ele aşadar vom întocmi grupuri de cuvinte pentru a le putea analiza mai uşor.

1. DELIKAT – este cuvântul menţionat de 6 ori .

Brand-ul Maggi oferă un produs ce constituie o bază pentru mâncaruri, însa pe piaţa românească firma Unilever a lansat înaintea companiei Nestlé Romania acest produs. Produsul celor de la Unilever s-a lansat sub brandul Knoor Delikat astfel la apariţia produsului Nestlé Romania unii clienţii au identificat cuvântul “delikat” cu produsul propriu-zis adica baza pentru mancare ,condimentul , neştiind de fapt ca acesta este un brand şi nu un produs.

Preview document

Cercetare calitativă Maggi - Pagina 1
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 2
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 3
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 4
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 5
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 6
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 7
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 8
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 9
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 10
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 11
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 12
Cercetare calitativă Maggi - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Calitativa Maggi.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale - Wembley Dry Gin

1. Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului Pe o piaţa cu un consum ridicat de băuturi alcoolice...

Test de asociere - Johnson & Johnson

Johnson & Johnson este o companie americană farmaceutică, care produce, de asemenea bunuri de larg consum şi aparate medicale. Fondată în anul 1886...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Management Strategic - Nestle

I . PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI I.1. Prezentarea organizaţiei Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în...

Diversificarea Produselor unei Firme - Nestle

Diversificarea produselor Chiar dacă produsul pe care l-aţi realizat se vinde foarte bine, acest lucru nu este suficient. Pentru sporirea...

Ai nevoie de altceva?