Cercetare de Marketing - Flanco

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3402
Mărime: 74.68KB (arhivat)
Publicat de: Cazimir Deaconu
Puncte necesare: 9
Universitatea Dimitrie Cantemir Facultatea de Management Turistic si Comercial

Extras din proiect

1. Definirea problemei decizionale

Oferta de produse si servicii este prezentată în momentul actual prin intermediul a 78 de magazine deschise în toată ţara, dintre care 12 în Bucuresti. În magazinele sale, Flanco oferă consumatorilor o gamă largă de produse electronice şi electrocasnice, de la frigidere, maşini de spalat şi de gatit, la televizoare şi echipamente audio-video, de la sisteme de aer conditionat şi aspiratoare la aparate de îngrijire personalî şi aparatură de bucatarie. Gama de produse IT&C, din oferta Flanco, reprezintă o sursă de dezvoltare importantă.

Mărcile comercializate de Flanco, în calitate de partener autorizat, sunt: Akai, Arctic, Ardo, Ariston, Beko, Bosch-Siemens, Braun, Candy, Electrolux, E-boda, Franke, Fourlis, Galanz, Gorenje, Ignis, Indesit, JVC, LG, Magister, Midea, Moulinex, Panasonic, Philips, Polar, Revlon, Roadstar, Rowenta, Samsung, Sharp, Sony, Tefal, Veryo, Vortex, Whirlpool si Zanussi. Pe langă o gamă variată de produse, Flanco oferă consumatorilor săi consultanţă în alegerea celor mai potrivite soluţii de cumparare - produse şi cele mai eficiente şi accesibile sisteme de vânzări în rate, asigurand în plus variate servicii post-vanzare, cum sunt transportul şi instalarea gratuit.

Problema pe care o discutam in cercetare este concurenta. Vrem sa vedem in ce stadiu se afla magazinul nostru fata de celalte magazine care ofera aceleasi servicii.

2. Definirea scopului cecertarii

Cercetarea de marketing este definită ca fiind “activitatea prin intermediu căreia, cu ajutorul unor concepte, metode şi tehnici ştiinţifice de investigare se realizează specificarea, măsurarea, culegerea, analiza şi interpretarea informaţiilor de marketing destinate conducerii unităţii economice pentru cunoaşterea mediului în care funcţionează, identificarea oportunităţilor, evaluarea alternativelor acţiunilor de marketing şi a efectelor acestora”.

Cercetarea de marketing este funcţia care pune în legătură clienţii, consumatorii şi publicul larg cu firma prin intermediul informaţiilor care sunt folosite pentru identificarea oportunităţilor şi problemelor de marketing, supravegherea performanţelor de marketing precum şi la îmbunătăţirea înţelegerii procesului de marketing. Pentru a realiza o cercetare de marketing este necesară parcurgerea unei succesiuni de faze şi activităţi , care contribuie la îndeplinirea scopului cercetării şi soluţionerea unei anumite probleme decizionale de marketing.

Cercetarea de marketing presupune trei faze şi anume: faza preliminară, faza de proiectare şi de realizare. Procesul de cercetare începe prin definirea problemei decizionale, a scopului şi a obiectivelor cercetării. Ca rezultat al fazelor de proiectare şi realizare, cercetările de marketing se finalizează printr-un raport prezentat în formă scrisă sau oral solicitantului cercetării.

Importanţa acordată satisfacerii consumatorului este reflectarea locului central pe care acesta îl ocupă în conceptul de marketing. Astfel, studiu comportamentului consumatorului este vital pentru o întreprindere în motivaţia consecinţelor pe care ea o antrenează referitor la toate deciziile de marketing: poziţionarea mărcilor, segmentarea pieţelor, dezvoltarea de noi produse, strategii publicitare, alegerea canalelor şi a modalităţilr de distribuţie.

3. Stabilirea obiectivelor cercetării

Elaborarea obiectivelor este o etapă ce are un impact direct asupra metodologiei cercetării şi asupra costurilor implicate.

Aspecte de bază Întrebările cercetătorului Obiectivele cercetării

Măsura în care cei intervievaţi cunosc oferta magazinului Flanco. 1. Care sunt ofertele magazinului Flanco?

2. Cum apreciaţi gama de produse oferite de magazinul Flanco? 1. Determinarea efectelor publicităţii în cunoaşterea ofertelor magazinului Flanco.

2. Cunoaşterea din perspectiva clientului a imaginii magazinului în ceea ce priveşte oferta de marfă.

Cunoaşterea criteriilor de alegere a unui produs. Care sunt criteriile de alegere a unui produs? Cunoaşterea importanţei acordate de client în ceea ce priveşte aspectul produsului, caracteristicile produsului, marca, preţul, perioada de garanţie, transportul la domiciliu şi a condiţiilor de creditare.

Cunoaşterea cererii de produse electrice şi electrocasnice. Ce produse doriţi să cumpăraţi? Determinarea tipului de produse dorite a fi achiziţionate de către consumatori.

Opiniile braşovenilor cu privire la serviciile oferite de magazinul Flanco. 1. Cum apreciaţi amabilitatea personalului?

2. Cum apreciaţi condiţiile de creditare disponibile în magazinul Flanco? 1. Determinarea nivelului de amabilitate a personalului în vederea îmbunătăţirii acesteia.

2. Identificarea nivelului de apreciere a condiţiilor de creditare.

Formularea obiectivelor constă în precizarea, la nivel operaţional a informaţiilor care sunt necesare pentru alegerea variantei decizionale optime, pentru fiecare dimensiune a problemei investigate.

Obiectivele se diferenţiază în funcţie de importanţa lor în raport cu scopul cercetării. În consecinţă există două tipuri de obiective – obiective centrale şi secundare.

Obiectivele centrale sunt cele prioritare în timp ce obiectivele secundare au o importanţa mai mică dar contribuie la realizarea scopului cercetării. Definirea clară a obiectivelor ce vor fi urmărite are o mare importanţă, nu numai pentru desfăşurarea următoarelor etape ci şi pentru celelalte faze ale cercetării. Rezultatele finale vor fi analizate în raport cu obiectivele formulate în faza preliminară.

4.Stabilirea ipotezelor cercetării

Procesul cercetării de marketing presupune efectuarea unei operaţiuni care constă în elaborarea ipotezelor. Ipoteza este o propoziţie afirmativă sau negativă nedovedită referitoare la un fenomen care prezintă interes pentru cercetător. Este o anticipare a răspunsurilor la problema investigată, o propoziţie precisă care poate fi testată şi eventual poate fi acceptată, pe baza datelor culese.

Uneori, ipoteza poate fi o afirmaţie despre relaţia dintre două sau mai multe variabile ale cercetării. Formularea ipotezelor statistice este însoţită de o notare simbolică. Ipoteza statistică are două componente: Ipoteza nulă (H0 ) şi ipoteza alternativă (H1 )

Ipotezele au o valoare practică semnificativă în proiectarea cercetării de marketing. Ele impun din partea cercetătorului clarificarea aşteptărilor sale, în privinţa rezultatelor la care va conduce studiul. De asemenea ipotezele îl ajută pe cercetător la stabilirea informaţiilor care vor fi solicitate în procesul de analiză. Atunci când evaluează o ipoteză, cercetătorul trebuie să fie sigur că informaţiile culese vor fi utile în procesul de adoptare a deciziilor.

Preview document

Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 1
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 2
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 3
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 4
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 5
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 6
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 7
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 8
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 9
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 10
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 11
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 12
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 13
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 14
Cercetare de Marketing - Flanco - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Flanco.doc

Alții au mai descărcat și

Magazinul Flanco

1. Istoric FLANCO INTERNATIONAL este lider pe piata din Romania în domeniul distributiei produselor electronice si electrocasnice, cu o cifra de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Curs Marketing

I. ESENŢA MARKETINGULUI - Marketingul a apărut mai întâi în practică şi apoi s-a realizat teoria - Marketingul s-a manifestat pentru prima dată...

Marketing

I. Apariţia şi evoluţia marketingului ca ştiinţă. Evoluţia şi dezvoltarea marketingului ca ştiinţă are o istorie foarte interesantă, ceea ce ne...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing - Flanco

1. Prezentarea generala a S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L. S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L. Sediu social: Str. Biharia, nr. 67 – 77, sector 1,...

Metode statistico-matematice pentru fundamentarea strategiei unei societăți comerciale

Cercetarea de marketing reprezinta un element important în caracterizarea gradului însusi de dezvoltare a marketingului. Cercetarea de marketing...

Proiect marketing - Geantă de laptop

Firma L&C Care are drept domeniu de activitate producerea de genți și își propune lansarea unei noi genți de laptop pe piață care să conțină noi...

Strategia Unei Sococietati Comerciale

Introducere Televizoare cu ecrane cu plasma, aparatura digitala de ultima ora, aparate de aer conditionat performante, masini de spalat...

Bazele Marketingului

1.1 Structura marketingului În învăţământul economic din ţara noastră, disciplina Marketing este relativ tânără, ea a fost indrodusă pentru prima...

Plan de Marketing - Memory Stick

1.Punct de plecare (rezumat din proiectele 1 şi 2) GS Stick lansează un nou produs, GS BlueStick , un model revoluţionar de stick de memorie care...

Caiet de Seminar

1.5. DefiniCii1 marketing = o funcCie organizaCionala si un set de procese vizând crearea, comunicarea si difuzarea valorii catre clienCi, precum...

Ai nevoie de altceva?