Cercetare de Marketing - Granini

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 2416
Mărime: 492.16KB (arhivat)
Publicat de: Crin Petcu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. IMPORTANTA PRODUSULUI

În privinta consumului de bauturi racoritoare pe cap de locuitor, carbonatatele detin primul loc, cu 49,6 l, necarbonatatele înregistrând un consum de 11,6 l.

Piaţa de sucuri naturale din România a înregistrat o dezvoltare puternică în ultimii ani, prin creşterea susţinută a consumului: +9% în 2003, +35% în 2004, +20% în 2005, faţă de anii precedenţi. Aceasta evolutie este concretizata in dublarea pietei din punct de vedere cantitativ, in comparatie cu nivelul anului 2000 si ilustreaza tendinta de crestere a cererii pentru bauturi sanatoase.

URBB (United Romanian Breweries Bereprod), compania care produce Granini, spune că atât studiile periodice de piaţă şi cele asupra consumatorilor, cât şi statisticile, arată că în România se manifesta o schimare a obiceiurilor de consum în toata piaţa produselor alimentare şi o tendinta către o “viaţa sanatoasa, produse fără calorii şi necarbonatate”.

Consumatorii de bauturi necarbonatate sunt foarte preocupati de starea lor de sanatate. Sunt oameni activi, cu un loc de munca foarte solicitant, cu un stil de viata dinamic, carora le place sa incerce lucruri noi si le pasa de imaginea lor. Ei cumpara marci si nu doar produse, iar atunci cand aleg un produs sunt foarte importante beneficiile emotionale ale acestuia.

Companiile producatoare şi importatoare de băuturi racoritoare sunt în permanenţă atente la tendinţele pieţei şi evoluţia preferinţelor consumatorilor.

Consumatorii devin din ce în ce mai atenţi la:

1 sănătate;

2 consumul alimentar;

3 efectul pe care îl au asupra organismului;

4 revigoare;

5 vitamine.

Ei preferă alimentele şi băuturile care nu dăuneaza funcţiilor organismului şi care aduc un plus de substanţe nutritive (vitamine, minerale, proteine).

Noile tendinţe încurajează consumul de băuturi naturale cu un conţinut scăzut de zahăr. De aemenea, este bine cunoscut faptul că fiecare cultură are preferinţele ei în materie de alimente şi băuturi.

2. SCURT ISTORIC AL PRODUSULUI

Bauturile necarbonatate reprezinta pe departe una dintre cele mai sofisticate si pline de culoare si aroma piete din categoria bauturilor racoritoare. Potrivit normelor metodologice, bauturile necarbonatate se impart in 3 mari categorii: suc 100% in care sunt incluse sucurile cu durata mica de viata (proaspat stoarse) si cele ambient (cu durata mare de viata), nectar si still drink.

Eckes-Granini este in prezent compania numarul unu de sucuri naturale din Europa, detinand pozitia de lider de piata in Germania, Franta, Finlanda si Ungaria si pozitia secunda pe multe alte piete de pe continent. Dezvoltarea marcii in Romania reprezinta un nou pas in implementarea strategiei regionale Eckes-Granini International de extindere a prezentei in Europa.

Granini este marca a carei istorie de succes incepe in anul 1965, odata cu lansarea sa pe piata din Germania. Recunoscuta si apreciata in peste 74 de tari, marca isi fascineaza intotdeauna consumatorii prin produsele sale 100% naturale, prin atentia pe care producatorii o demonstreaza in alegerea celor mai bune fructe si excelenta cu care redau savoarea si prospetimea lor in fiecare sticla de Granini.

„Succesul nostru s-a datorat intotdeauna apropierii de consumatori si de pietele locale. De aceea, am cautat cu atentie un partener autohton pentru a dezvolta afacerea in Romania”, sustine Ronald Felber. „Prin istoricul de succes si reputatia in constructia de marci, Carlsrom reprezinta pentru noi partenerul ideal pentru a propulsa marca Granini in pozitia de lider de piata si in Romania”, sustine executivul de marketing international Eckes-Granini.

Prin intrarea marcii Granini in portofoliul Carlsrom se doreste, spun reprezentantii marcii, intarirea prezentei acesteia pe piata, prin asigurarea disponibilitatii intr-un numar cat mai mare de puncte de vanzare. Astfel, consumatorii vor putea beneficia foarte usor de un suc premium 100% natural, la un pret atractiv, produs cu cea mai avansata tehnologie si folosind fructe atent selectionate. De aceea s-a ales URBB pentru fabricarea produselor Granini in Romania.

URBB importa produse sub brandul Granini din anul 2006.

Cifra de afaceri si produsele/serviciile pricipale

Compania Carlsrom Beverage a inregistrat o crestere a vanzarilor Granini cu 260% in primele 3 luni ale acestui an, in comparatie cu perioada similara a anului trecut. Astfel, in primul trimestru al anului 2009, marca Granini a reprezentat 15% din volumul total de vanzari al companiei, respectiv 20% din punct de vedere valoric.

Gama Granini este alcatuita din produse 100% naturale, care nu contin conservanti, coloranti, arome artificiale sau fructe si legume modificate genetic.

Granini ofera numai produse premium de cea mai buna calitate, un inalt grad de inovatie, precum si cea mai recenta tehnologie de procesare a fructelor.

Atat in Romania cat si pe plan international, produsele Granini (bauturi necarbonatate) sunt imbuteliate intr-un ambalaj care dispune de un sistem special de protectie. Acesta garanteaza conservarea calitatii bauturilor.

Bauturile necarbonatate se impart in 3 categorii: suc 100% (contine fructe stoarse fara nici un adaos), nectar (contine concentratii de suc cuprinse intre 25% si 99%) si still-drinks (contine concentratii de suc de maxim 25%).

Granini este prezent pe piata romaneasca a bauturilor necarbonatate in toate cele 3 categorii de produse:

1. Suc – 100% natural din fructe, fara alte ingrediente adaugate.

Sortimente: - 1L(PET): Portocale, Mere, Rosii (doar HoReCa)

- 0.2L (sticla): Portocale, Mere, Rosii (doar HoReCa)

Preview document

Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 1
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 2
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 3
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 4
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 5
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 6
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 7
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 8
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 9
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 10
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 11
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 12
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 13
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 14
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 15
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 16
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 17
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 18
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 19
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 20
Cercetare de Marketing - Granini - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Granini.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing Milka

Introducere Scurt istoric: - 9 octombrie se naste in Elvetia, la Boudry, Philippe Suchard - 1814 septembrie, el isi incepe ucenicia de cofetar...

Plan de Marketing - Milka

Introducere Pe 17 noiembrie 1825, Philippe Suchard, un cofetar elvetian, isi deschide propria ciocolaterie in Neuenburg. Intr-un anunt publicat,...

Kinder

1.1 Istoric Ferrero este un producător italian de ciocolată și de alte produse dulci. Principalul protagonist in dezvoltarea Grupului este Michele...

Batonul autentic Rom

Capitolul 1 Prezentarea firmei Obiectul de activitate Lansat în 1964, Rom Autentic.. a fost primul baton. de ciocolată pe piața românească....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Piata Bauturilor Racoritoare în România

I. Introducere Biroul Central de Informatii in Agromarketing a fost creat în anul 1997 ca o continuare a proiectului “Ameliorarea Marketingului...

Proiect marketing sucul natural Dots Fresh

Ştiaţi că ? • Exista in lume organizatii non profit care trateaza cancerul si multe alte boli ca lupus, diabet, etc. cu ajutorul sucurilor...

Ai nevoie de altceva?