Cercetare de marketing - mâncare pentru caței

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1889
Mărime: 257.14KB (arhivat)
Publicat de: Lina B.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Problema decizională

În ceea ce priveşte procesul decizional este importantă definirea problemei pentru care este necesară oferirea de soluţii. Apariţia acestei probleme decizionale la nivelul firmei noastre este cauzată de mutaţiile neaşteptate din micro şi macromediul extern al firmei respectiv intrarea pe piaţă a unui concurent redutabil – hrana uscată Pedigree, uşor de digerat şi absorbit.

Pentru aceasta se pun bazele unui raport preliminar cu privire la percepţia viitorilor consumatori (problema de cercetare).

2. Obiective

Pentru a câştiga fidelitatea clienţilor este esenţial să îi ascultăm cu atenţie pentru a le înţelege cu adevărat necesităţile, iar apoi să le furnizăm soluţii care să se regăsească în dorinţele lor. Considerăm că trebuie să ne diferenţiem de concurenţi, dar în acelaşi timp să oferim un beneficiu relevant pentru potenţialii consumatori. În realizarea acestei cercetări de marketing se va urmări o serie de obiective prin care vrem să aflăm:

1. dacă s-a format sau nu o imagine asupra firmei noastre şi dacă aceasta e favorabilă. Deşi suntem pe piaţa pet food de peste 1 an vrem să verificăm dacă populaţia ne cunoaşte, dacă ar fi interesată să achiziţioneze produse de la noi.

2. care ar fi avantajele urmărite de consumatorii pet food, deoarece unii sunt interesaţi de calitatea produsului, iar alţii de eventualele beneficii şi avantajele opţionale cum ar fi imunostimulatorii şi nutrienţii.

3. în ce măsură sunt influenţaţi de preţ. Nu vrem să lansăm un produs care să implice costuri de fabricare prea mari, dacă nu există cumpărători dispuşi să plătească pentru achiziţionarea acestuia.

4. aprecierea dimensiunilor pieţei potenţiale a noului nostru produs. Având în vedere că piaţa noastă ţintă este reprezentată de iubitorii de animale, am vrea să aflăm cam câţi din aceştia ar fi dispuşi să cumpere produsul nostru sau unul cu caracteristici asemănătoare.

5. care sunt nevoile şi dorinţele pieţei ţintă în privinţa pet food. Unii vor calitate sau un preţ mai mic, astfel e vital pentru succesul noului produs să aflăm care sunt aşteptările posibililor clienţi.

3. Metoda cercetării

Pentru a realiza o cercetare de marketing se pot utiliza o multitudine de metode: focus grup, interviul, observarea, ancheta, experimentul. Dintre acestea am ales ancheta ca metodă de realizare a cercetării noastre deoarece dorim obţinerea de răspunsuri precise referitoare la produs prin completarea unor chestionare, ce reprezintă instrumentul cercetării.

Piaţa noastră ţintă este formată din iubitorii de animale, astfel considerăm că cea mai potrivită anchetă ar fi cea stradală, administrată prin operatori de interviu în interiorul sau în apropierea unui pet shop.

Preview document

Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 1
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 2
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 3
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 4
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 5
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 6
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 7
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 8
Cercetare de marketing - mâncare pentru caței - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Mancare pentru Catei.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?