Cercetare de Marketing Odorizant Auto

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4512
Mărime: 1.75MB (arhivat)
Publicat de: Iancu Moldoveanu
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Firma noastră, FreshCar, şi-a făcut apariţia în anul 2005 pe piaţa odorizantelor auto şi are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor de diferite forme şi cu o gamă variată de arome, destinate eliminării mirosului neplăcut din autoturisme.

Firma îşi propune să lanseze pe piaţă un nou produs, Switch, ce aduce ca noutate capacitatea odorizantului de a alterna două arome diferite la un anumit interval de timp, pentru a crea în permanenţă senzaţia de prospeţime din autoturism.

Profilul pieţei ţintă pe care se doreşte lansarea noului produs este format din totalitatea consumatorilor din judeţul Iaşi, cu venituri cuprinse între 750-1500 lei şi peste 1500 lei, cu vârsta cuprinsă în intervalul 18-45 ani, persoanele având în proprietate proprie un autoturism, care caută drept avantaje la un odorizant auto: să nu păteze, să aibă un design plăcut, durată îndelungată de utilizare, să elimine mirosul de ţigară, să fie persistent.

Ca şi concurenţi importanţi pe piaţa din Iaşi putem aminti Ambipur şi Areon, aceştia deţinând cel mai mare procent din piaţa consumatorilor de odorizante auto.

În urma cercetării de marketing efectuate, reiese că în momentul lansării acestui odorizant auto 40% din actualii consumatori ai acestor produse ar fi dispuşi să-l achiziţioneze, plătind pentru acesta un preţ cuprins între 10-20 lei (45% din cei chestionaţi) şi 21-30 lei (32 %). Tot în urma acestei cercetări am constatat că locul cel mai propice pentru a ne plasa produsul este reprezentat de benzinăriile auto (45% din persoanele chestionate îşi achiziţionează un odorizant auto de aici), fiind urmat de hypermarketuri/ supermarketuri (32.5%). Cei mai mulţi dintre consumatori îşi achiziţionează un odorizant auto din nevoia menţinerii unui miros plăcut în maşină, fiind influenţaţi în egală măsură de materialele publicitare şi de recomandările prietenilor. 25% din persoanele chestionate sunt indiferente la preţ, atunci când achiziţionează un odorizant auto, pe când 12.5% consider preţul ca fiind foarte important în procesul de achiziţionare al acestui tip de produs. Totodată, 85% conştietizează nececitatea alternării aromelor, în vederea evitării obişnuinţei cu mirosul, fenomen ce duce la apariţia aşa-numitului fenomen de “imunizare a simţului olfactiv”.

În capitolele următoare vom analiza aspecte ce ţin de atributele unui odorizant auto, strategia de preţ, modalităţile de promovare şi de distribuţie, elemente ce formează mixul de marketing.

1. Configurarea produsului

1.1 Atributele şi funcţiile produsului

Odorizantul auto Switch reprezintă un nou concept al FreshCar care pune accent pe inovaţie, pe introducerea unei inedite metode de împrospătare a aerului din autovehicul ce are la bază alternarea a două arome. Acesta este dedicat în special posesorilor de autoturisme care doresc să transforme banalul habitaclu într-o oază de prospeţime şi condusul maşinii într-o călătorie imaginară către ţinuturi exotice.

Switch este un odorizant auto de tip lichid al cărui dispozitiv va fi fixat pe sistemul de ventilaţie al autovehiculului la un unghi cuprins între 45 şi 90 de grade, pentru a evita scurgerea inutilă a lichidului. Astfel, indiferent dacă dorim să pornim sistemul de încălzire pe timpul iernii sau aerul condiţionat când temperaturile sunt ridicate, parfumul va fi eliberat în întregul habitaclu, acesta persistând şi după ce sistemul de ventilaţie va fi oprit. Dispozitivul odorizantului este foarte practic, poate fi ataşat foarte uşor şi este reutilizabil, întrucât rezervele de parfum se pot găsi şi separat, nu doar împreună cu suportul.

Caracteristici fizice dispozitiv de ataşare

Descriere -culoare: negru sau maro

-se ataşează pe grilajul fantelor de aer prin intermediul a patru cleme

-este dotat cu un buton de schimbare a aromelor şi cu o rotiţă pentru reglarea intensităţii parfumului

-prezintă două mecanisme cu filet unde vor fi fixate rezervele cu pafum

Greutate 50 gr

Dimensiuni -înălţime: 6 cm

-lăţime: 5 cm

-cleme: 1 cm

Material PVC

Recipientele pentru arome se prezintă sub forma unor mici sticluţe de formă dreptunghiulară care au în partea superioară mecanismul cu filet necesar fixării la dispozitivul principal. În acelaşi pachet cu odorizantul sunt incluse şi două rezerve de parfum care pot fi ulterior schimbate cu altele noi. Se poate opta pentru o combinaţie deja existentă, realizată de noi, sau consumatorul îşi poate realiza singur un mix de arome în funcţie de personalitate, prin intermediul rezervelor independente.

Caracteristici fizice recipiente parfum

Descriere -formă dreptunghiulară

-transparente

-protejate de un capac colorat în funcţie de aromă

Greutate 150 gr

Capacitate 15 ml

Dimensiuni -înălţime: 3 cm

-lăţime: 2 cm

Material Sticlă, PVC

Având la bază o formulă activă care nu doar acoperă, ci şi elimină mirosurile neplăcute, parfumurile au în compoziţia lor esenţe pure, concentrate, inspirate din prospeţimea naturii, având o durată de utlizare ce poate ajunge până la 45-50 de zile. Majoritatea consumatorilor de odorizante auto au găsit ca punct slab la aceste produse faptul că ele în general pătează. Folosind odorizantul Switch, tapiseria maşinii şi hainele vor fi protejate iar aceasta datorită compoziţiei parfumurilor realizată pe bază de alcool. La acest lucru mai contribuie şi dispozitivul odorizantului, care este compact şi permite o aplicare perfectă a rezervelor cu arome.

Preview document

Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 1
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 2
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 3
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 4
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 5
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 6
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 7
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 8
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 9
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 10
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 11
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 12
Cercetare de Marketing Odorizant Auto - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing Odorizant Auto.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?