Cercetare de Marketing - Serbe - Mello

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2423
Mărime: 157.71KB (arhivat)
Publicat de: Bernard Enache
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dospinescu Nicoleta

Cuprins

  1. I. Problema decizionala 1
  2. II. Obiectivele cercetarii 2
  3. III. Metoda cercetarii 2
  4. III.1. Studiu de piata al firmei Caramello 3
  5. III.2. Explicatia intrebarilor folosite in chestionar 5
  6. IV. Operationalizarea datelor 6
  7. V. Prezentarea rezultatelor cercetarii 6
  8. VI. Bugetul cercetarii 11

Extras din proiect

I. PROBLEMA DECIZIONALĂ

Firma Caramello , cu o experienţă pe piaţa dulciurilor de 2 ani, doreşte să lanseze pe piaţă un nou sortiment de şerbet, fiind interesată de caracteristicile care satisfac cel mai bine nevoile şi preferinţele consumatorilor. Pentru a supravieţui pe o piaţă concurenţială, o companie are nevoie de campanii de marketing si de construirea unui brand de succes. Brandul reprezintă totalitatea sentimentelor generate de un produs în rândul clienţilor săi. Dezvoltarea unui brand este un mod mai simplu şi mai eficient de a consolida vânzările unui produs. Numele este cel care va identifica pe termen lung un brand. Prin urmare cea mai importantă decizie în procesul de branding este numirea unui produs sau a unui serviciu. Logo-ul este combinaţia dintre numele brand-ului şi un simbol grafic, şi este elementul de identitate cu cea mai mare putere de penetrare în mintea consumatorului, consolidând numele, astfel s-a decis ca logo-ul companiei să fie vizibil şi pe ambalajul noului produs pentru a ieşi în evidenţă mai uşor faţă de principalele produse competitoare. Culoarea pe care şi-o asociază un brand trebuie sa fie diferită de cea a concurenţilor. Respectând acest principiu, ea poate accentua distincţia care se face între brand-uri. Pentru a fi pe placul clienţilor, s-a decis ca în urma unui sondaj de opinie să stabilim ce culoare sau combinaţie de culori preferă clienţii noştri pentru noul produs. Advertising-ul va fi capabil să menţină viu un brand, dar nu va putea să-l creeze. El trebuie să se nască şi pentru asta trebuie să genereze publicitate şi cea mai buna metodă de a face publicitate este de a fi primul. Şerbe-Mello va putea face faţă acestei cerinţe prin faptul că este primul produs din această categorie ce are ca aromă o combinaţie între caramel şi alune de pădure. În acest fel vom introduce unele valori noi tradiţionalului şerbet ca: aportul de energie, datorită noilor ingrediente.

In urma acestei cercetari am urmarit sa descoperim ce anume isi doreste clientul de la produsul nostru pentru a-i putea satisface si cele mai ascunse dorinte ale sale, urmand a face tot ce ne sta in putinta sa i le indeplinim. Din punct de vedere a pretului am dorit sa observam cat ar fi dispus consumatorul sa cheltuie pentru a ne achizitiona produsul incercand astfel sa descoperim daca ne putem incadra in cerintele lor. Promovarea este foarte importanta pentru noi, urmand a promova produsul in locurile cele mai intens circulate ca intersectii sau direct in supermarketuri. Intrucat clientii se asteapta de la produsul nostrum sa fie gasit usor de fiecare data cand doreste ceva dulce, ne vom ocupa de distributia acestuia intr-un numar cat mai mare de magazine alimentare sau in magazine de vanzare cu amanuntul.

II. OBIECTIVELE CERCETĂRII :

1. Stabilirea caracteristicilor fizice ale produsului – pentru a lansa noul produs trebuie să ştim, în primul rând, ce aşteptări au consumatorii de la gramajul recipientelor şi designul ambalajului (culoare, formă, material).

2. Determinarea preţului psihologic – trebuie să se determine nivelul de preţ acceptabil de majoritatea clienţilor potenţiali. Arbitrajul preţ-calitate determină intervalul de preţ care va atrage cei mai mulţi oameni. Acestui interval îi va fi aşadar acordată prioritate!

3. Identificarea ingredientelor care să satisfacă nevoile clienţilor – trebuie sa aflăm care sunt aromele preferate ale consumatorilor, ce consistenţă trebuie să aibă şerbetul, cu adaosuri sau fără.

4. Stabilirea pieţei de desfacere (distribuţie) - Stabilirea cât mai exactă a pieţei de desfacere se bazează pe cercetarea atentă a factorilor care pot influenţa într-un fel sau altul afacerea precum şi a limitelor acesteia. Aceşti factori sunt reprezentaţi de: competitori, clienţi, şi factori ce pot influenţa piaţa şi în alte moduri(legislaţia în vigoare, aprobări locale, tendinţele pieţei).

5. Delimitarea exactă a pieţei ţintă – noul nostru produs se adresează, în special, persoanelor sub 16 ani şi celor peste 30 de ani. Dar desigur ne propunem să atragem şi alte categorii de vârstă.

III. METODA CERCETĂRII

Metoda de cercetare aleasă de noi este directă, anchetă prin chestionar stradal, şi indirectă prin intermediul internetului deoarece acestea ne permit să obţinem mult mai uşor rezultatele dorite.

În al doilea rând, această metodă nu implică costuri ridicate, costurile financiare reducându-se la un nivel minim, iar în ceea ce priveşte resursele umane şi resursa de timp, putem enunţa că şi acestea sunt minimale faţă de costurile implicate de alte metode.

Această anchetă se va desfăşura în data de 24 – 25 martie 2011, in municipiul Iaşi, judeţul Iaşi. Vom efectua ancheta pe un eşantion reprezentativ format din 30 de persoane, de ambele sexe. Durata medie de completare a unui chestionar este de 4 minute.

Chestionarele vor fi distribuite persoanelor de diferite categorii de vârstă,accentul fiind pus pe persoanele sub 16 ani şi pe cele de peste 30 de ani. Răspunsurile vor fi analizate de către membrii echipei de marketing.

Preview document

Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 1
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 2
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 3
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 4
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 5
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 6
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 7
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 8
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 9
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 10
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 11
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 12
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 13
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 14
Cercetare de Marketing - Serbe - Mello - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Serbe - Mello.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza calitativă de marketing

Rezumat Misiunea specializǎrii Marketing este de a forma specialişti cu înaltă calificare, capabili să analizeze şi să gândească în mod critic...

Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland

1. Compania Hochland România este lider de piaţă în domeniul brânzei topite a cremei de brânză şi a caşcavalului, la o distanţă considerabilă faţă...

Reasearch Proposal - Ariel Excel Gel Actilift

1. Descrierea contextului decizional Compania Procter&Gamble Balcani (P&G) doreşte introducerea pe piața românească a unui nou produs din gama...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Mixul de Marketing

Mixul de Marketing O scurtă sinteză Caramello este prezentă pe piaţa produselor zaharoase de peste 2 ani, şi deţine o cotă de piaţă de 2%....

Ai nevoie de altceva?