Cercetarea mărcii Interbrew

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2681
Mărime: 48.17KB (arhivat)
Publicat de: Nicolaie Pascu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

Interbrew România este filiala locală a concernului multinaţional InBev, numărul 1 în topul mondial al producătorilor de bere. Interbrew detine trei fabrici de bere, la Blaj, Ploiesti si Baia Mare. Prezentă de 13 ani pe piaţă, InBev România produce mărcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau şi Noroc şi importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden. Bergenbier este motorul principal de creştere pentru InBev România.

Marca Bergenbier a fost lansată în 1995. Bergenbier este din 1998 “berea fotbalului românesc” şi „berea bărbaţilor”. La finele lui 2006, într-un studiu realizat de Brandient şi D&D Research, Bergenbier a fost desemnată „cel mai valoros brand românesc de bere”.

In noiembrie 2008 – are loc incheierea procesului de fuziune dintre InBev si gigantul american Anheuser-Busch, Anheuser-Busch, InBev devenind astfel cel mai mare producator de bere la nivel global si una intre primele cinci companii mondiale axate pe bunuri de consum

Reprezentantii companiei au declarat in vara anului 2009 ca InBev Romania dispune de un portofoliu echilibrat de marci, care se situeaza pe toate segmentele pietei si are un plan de inovatii bazat pe studiile de cercetare calitative si cantitative ale preferintelor consumatorilor

In octombrie 2009 Fondul de investiţii CVC Partners a preluat a operaţiunile din Europa de Est ale producătorului de bere Anheuser-Busch InBev (AB InBev) din Europa Centrală, inclusiv cele din România. Noul grup va fi denumit StarBev si va urmari dezvoltarea afacerilor.

Se va realiza o cercetare calitativa, prin intermediul unui focus grup, iar datele obţinute în urma implementării acestui focus group privesc direct nevoile şi expectanţele membrilor unei colectivităţi in ceea ce priveşte berea; stabilind punctele tari şi punctele slabe ale produsului, datele vor fi utilizate în schiţarea unei strategii de campanie publicitară, de marketing, în generarea de noi idei.

Obiective

Odata cu schimbarile din ultimii ani de pe piata si cu cresterea puterii de cumparare, preferintele consumatorilor evolueaza si ele, iar comunicarea InBev Romania va fi adaptata targetului fiecarei marci, avand ca punct de plecare portretul consumatorului si preferintele sale.

Interbrew cheltuieste anual in publicitate in jur de 45 milioane de euro rate-card, publicitatea fiind importanta pentru orice jucator prezent in segmentele core lager si premium, strategia fiind de a crea si sustine marci si nu de a furniza produse

Scopul intocmirii prezentului plan de marketing este lansarea pe piata romaneasca a unei noi marci de bere : Strongerbeer.

Lansarea pe piata presupune trezirea unui climat de interes si curiozitate pentru consumatori, o atentie deosebita se va acorda comunicarii cu consumatorii si pastrarea unei lagaturi permanente cu acestia pentru a observa impactul produsului pe piata si ce probleme pot aparea. Lansarea pe piata a brandului va fi insotita de o ampla campanie publicitara (mass-media, ziare, anunturi, afise, etc)

Producatorul acestei noi marci de bere StrongerBeer, Interbrew detine o retea de distributie nationala, iar produsul va ajunge foarte repede in posesia consumatorului imediat ce va fi lansat pe piata.

O data cu lansarea produsului se va realiza si un concurs cu premii la care consumatorii vor putea participa prin completarea unui talon ce va fi atasat de sticla de bere.

Unul dintre obiectivele importante ale companiei noastre este atingerea unei cote de piata de aproximativ 18 % in 2 ani de la lansarea produsului.

Obiectivele campaniei de marketing pun accentul pe latura de construire a brandului, si se axeaza pe notorietatea brandului dar si pe volumul de business Strongerbier.

Documentare teoretica

STRONGERBEER (80% bere blonda şi 20 % rom)

- Conţinut: apa, malţ din rom, hamei (bere)

melasǎ, trestie de zahǎr (rom)

- Forma, gabaritul: Este imbuteliatǎ la sticla de 0.5 l, doza şi pet

- Claritate şi consistenţă: berea este filtratǎ şi limpede; în combinaţie cu romul, aceasta are culoarea arǎmiu închis.

- Conţinutul de alcool (tăria): 11.6%

În 05. l avem: 20% rom – 100ml – 30% concentraţia de alcool

80% bere – 400 ml – 7% concentraţia de alcool

30/100 * 100 + 7/100 * 400 = 58 ml in 500 bere à 11.6%

- Rezistenţa la factori externi: rezistenţa la zgârieturi şi şocuri a sticlei

- Miros: bǎutura are un miros predominant de rom

- Culoare: aramiu închis

- Aroma, savoarea: dulce-amǎrui

- Calitatea produsului: superioarǎ

Preview document

Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 1
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 2
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 3
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 4
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 5
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 6
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 7
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 8
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 9
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 10
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 11
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 12
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 13
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 14
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 15
Cercetarea mărcii Interbrew - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea Marcii Interbrew.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de cercetare calitativă cu privire la lansarea unui nou tip de șampon pe piață

În scopul obţinerii unor informatii relevante cu privire la problema investigată a fost realizat un focus-grup cu persoane de sex feminin care sunt...

Studiul Percepției Consumatorilor privind Achiziționarea Produselor Fast-food

Studiul percepţiei consumatorilor privind achiziţionarea produselor fast-food 1. Definirea temei Tema cercetării o reprezintă percepţia...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?