Comportamentul consumatorului - Chio Chips

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3168
Mărime: 248.44KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Tănasă
Puncte necesare: 8
MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI TINERETULUI AL REPUBLICII MOLDOVA Institutul Internaţional de Management „IMI-NOVA”

Cuprins

  1. 1. Prezentarea produsului Chio-Chips
  2. a. Scurt istoric
  3. b. Caracteristici produs
  4. 2. Segmentarea pietii produsului
  5. a. Constientizarea nevoii
  6. b. Cautarea informatiilor
  7. c. Evaluarea variantelor
  8. d. Efectuarea cumpararii
  9. e. Evaluarea dupa cumparare
  10. 3. Procesul decizional de cumparare
  11. 4. Impactul factorilor decizionali
  12. 5. Tendinte in vederea comportamentului consumatorului de astfel de produse
  13. 6. Competitivitatea produsului pe piata
  14. 7. Solutionarea unor aspecte vizate de produs
  15. 1. Prezentarea produsului

Extras din proiect

a. Scurt istoric

Istoria chips-urilor porneşte încă din secolul al XIX-lea. În acea vreme, un bucătar din statul New York, SUA, a pregătit cartofii într-o manieră total diferită în urma plângerilor unui client. A tăiat cartofii în felii foarte subţiri şi i-a prăjit în ulei încins până când aceştia au devenit brun - aurii. Acesta a fost începutul primelor chips-uri şi de atunci şi-au continuat marşul triumfal în jurul lumii.

Pe timpul producerii chips-urilor, cartofii sunt foarte bine spălaţi, curăţaţi şi verificaţi pentru defecte. Apoi aceştia sunt tăiaţi în felii de 1,2 milimetri grosime şi clătiţi foarte bine cu apa. După ce feliile s-au uscat, acestea sunt prăjite în ulei vegetal într-o friteuză cu ardere continuă până când cartofii capătă un aspect galben şi o textură crocantă. Valurile distinctive de pe chips-uri rezultă din pierderea apei în timpul prăjirii. După prăjire, chips-urile care sunt prea închise la culoare sau au defecte sunt sortate de către un senzor optoelectronic. Chips-urile capătă gustul unic în containerul de aromatizare înainte de a fi cântăriţi, ambalaţi şi pregătiţi pentru livrare folosind cea mai modernă tehnologie.

În prezent, mult îndrăgitul snack este fabricat cu ajutorul unui proces de producţie puternic tehnologizat. Cum conţinutul de amidon şi apă şi mărimea cartofilor folosiţi sunt critice pentru calitatea produsului final, Intersnack foloseşte doar cartofi de primă clasă de la fermieri selectaţi cu grijă.

Intersnack este unul din principalii producători de snacks-uri sărate şi în alte ţări europene. Experţii în snacks-uri din Köln sunt lideri de piaţă atât în Cehia, Ungaria şi Slovacia, precum şi în Germania. De asemenea, Intersnack se situează în topul producătorilor de snacks-uri sărate în multe alte ţări.

Chio este una dintre cele mai importante marci de pe piata snackurilor sarate din Romania, avand origine germana. Marca Chio a fost prima marca de chipsuri din Germania. Irmgard von Opel a adus secretul chipsurilor din Statele Unite ale Americii. In anul 1962, familia Opel a pus bazele primei fabrici de productie pentru chipsurile CHIO (Carlo, Heinz şi Irmgard von Opel), iar apoi acestea au fost distribuite in intreaga Europa. In Romania au ajuns in anul 1994, reprezentand cea mai veche marca de chipsuri de pe piata.

De-a lungul timpului, portofoliul marcii Chio s-a diversificat, ea fiind prezenta acum in cele mai multe categorii de snackuri sarate: chipsuri, tortilla, produse coapte, snackuri, popcorn.

b. Caracteristici produs

Chip-surile Chio-Chips au un ambalaj atractiv, atit dupa design cit si dupa culoare. In primul rind culoarea rosie este aleasa foarte reusit , deoarece din punct de vedere strategic atrage atentia potentialilor consumatori. Pe linga aceasta putem depista si un design bun, fiind placut visual.

Ingredientele de baza a chipsurilor sunt naturale. Partenerul cel mai important al marcii Chio este Natura. Cartofii selectionati, boabele de porumb aurii, graul hranitor, alunele gustoase si condimentele pline de savoare dau produselor Chio acea nota unica de proaspat si natural.

Selectarea atenta a materiei brute este insa doar unul dintre atuuri. Bazandu-ne pe alegerea celor mai buni furnizori, urmarirea continua a cultivarii, monitorizarea proceselor de productie, de la recoltare si pana la produsul finit, grija deosebita la depozitare si transport, putem garanta pentru calitatea de exceptie a oricaruia dintre produsele Chio.

Prospetime garantata - Fie ca sunt crocante sau pufoase, coapte, extrudate sau granulate, produsele Chio ajung la voi la fel de proaspete ca in momentul in care ies de pe linia de productie. Termenele de valabilitate scurte garanteaza faptul ca pe rafturile magazinelor se gasesc intotdeauna produse Chio proaspete.

Pot fi întâlnite mai multe tipuri de chips-uri:

- Chips-uri cu sare

- Chips-uri cu paprica

- Chips-uri cu caşcaval

- Chips-uri gulaş

- Chips-uri cu svaiţer

2. Segmentarea pietii produsului

Pentru consumarea chips-urilor nu există limite de vârstă, de sex, însă o variabilă foarte importantă în procesul de cumpărare este venitul.

Tipurile de segmentare folosite sunt: vârsta, venit, sex, mediul de provenienţă.

Chips-urile existente pe piaţă se adresează unor categorii de consumatori diferiţi, care sunt diferenţiaţi în principal după variabilele vârstă şi venit.

Preview document

Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - Chio Chips - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Chio Chips.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Comportamentul consumatorului - Chio Chips

Capitolul 1 Prezentarea produsului 1. Date despre produs Scurt istoric: Istoria chips-urilor porneşte încă din secolul al XIX-lea. În acea...

Ai nevoie de altceva?