Comportamentul consumatorului de camere foto digitale

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4360
Mărime: 104.95KB (arhivat)
Publicat de: Florian Oroș
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica
FEAA, UAIC, Iasi

Extras din proiect

Lumea fotografiei digitale evolueaza constant si a tine pasul cu schimbarile este o adevarata provocare pentru utilizatorii pasionati de acest domeniu, dar si pentru producatori care încearca sa fie cu cel putin trei pasi în fata dorintelor consumatorilor sau chiar, de ce nu, sa le genereze.

Prima camera digitala destinata consumatorilor a aparut pe piata în 1994, sub numele de Apple Quicktake în ciuda faptului ca Kodak detinea tehnologia de producere a senzorilor digitali înca din 1986 si era un echipament ale carui dimensiuni transformau tentativele de manipulare si de fotografiere într-o misiune semi-imposibila.

Numarul maxim de fotografii care se puteau realiza era limitat la 10, dupa care camera trebuia conectata la PC pentru descarcarea acestora, deoarece facilitatile de tip suport de stocare extern erau înca în plina dezvoltare. Practic nici vorba de mobilitate si cum conectarea la PC era mediata de conexiuni seriale, descarcarea imaginilor dura ceva mai putin decât o eternitate.

În mai putin de un deceniu de evolutie, tehnologia camerelor digitale este capabila sa prezinte deja o lista impresionanta de inovatii si exista deja o serie de tendinte prezente si care vor fi perfectionate în continuare: rezolutii imense si de o sensibilitate mai mare, flexibilitate si capacitati crescute de procesare, costuri reduse per imagine, si preturi din ce în ce mai scazute.

Nici cel mai înversunat aparator al calitatii si traditiei fotografiei nu prea mai are argumente în fata celor mai recente aparitii din domeniul camerelor foto digitale. Controversa superioritatii filmului în comparatie cu alternativa digitala pare sa fi ajuns la un sfârsit mai mult decât previzibil. Semnale au tot venit pe parcursul ultimilor ani când, rând pe rând, producatorii din acest segment de piata si-au orientat eforturile catre îmbunatatirea produselor digitale si au investit sume importante în promovarea noului trend digital, mult mai accesibil si mai profitabil.

Românii au renuntat la vechiul aparat foto cu film la fel de rapid precum occidentalii si au început sa cumpere si sa foloseasca camerele foto digitale, dar si serviciile de procesare specifice (printare, arhivare pe CD, DVD etc.). Daca acum patru ani piata autohtona abia aduna primul milion de euro din vânzarile de astfel de echipamente, pentru anul 2005 s-a vorbit de sume variind între 10 si 30 de milioane de euro, în functie de informatiile si previziunile fiecarui jucator. Iar în 2006 valoarea a fost cel putin dubla.

Pentru prima data, vânzarile de camere digitale le-au surclasat pe cele clasice la nivel mondial în 2003 si piata de imagine digitala continua sa înregistreze aceleasi rate de crestere explozive pe masura ce apar facilitati aditionale, o manevrabilitate si usurinta a utilizarii din ce în ce mai mari si preturi mai mici. Producatorii de camere digitale inventeaza aproape zilnic noi echipamente, software si servicii de suport tehnic pentru a atrage si fideliza clientii.

Imaginea digitala a fost catapultata în mainstream si continua sa se dezvolte, copiind aspecte din piata camerelor traditionale în ceea ce priveste segmentarea utilizatorilor si comportamentele de achizitie. Camerele digitale mult mai prietenoase decât cele clasice, un marketing agresiv al producatorilor si distribuitorilor si satisfactia nedisimulata a clientilor contribuie la ascensiunea rapida a camerelor digitale.

Conform raportului înaintat la finalul lui 2004 de catre PMA U.S. vânzarile de camere digitale în 2005 au crescut cu 30% fata de 2004, ajungându-se la 25.1 milioane, reprezentând 67% din totalul camerelor vândute. Gradul de penetrarea al camerelor digitale a ajuns în Statele Unite la 40%, fata de 30% în 2003.

Iar cresterile sunt departe de a se fi terminat, din estimari rezultând ca momentul de vârf va fi atins în decembrie 2006, când rata de penetrarea la nivelul Statelor Unite va fi de 63%.

Nu exista un studiu absolut independent al pietei autohtone de camere foto digitale si nici o estimare a pietei gri si negre (camere foto aduse în geanta de peste hotare, cele furate si vândute prin parcari etc.). Oamenii din industrie sunt însa de acord ca masurile fiscale din anul 2005 au reusit sa creasca puternic afacerile companiilor din domeniu.

Preview document

Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 1
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 2
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 3
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 4
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 5
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 6
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 7
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 8
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 9
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 10
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 11
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 12
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 13
Comportamentul consumatorului de camere foto digitale - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului de Camere Foto Digitale.doc

Te-ar putea interesa și

Politică de marketing - electronice - studiu de caz Sony

1. POZIŢIONAREA/REPOZIŢIONAREA – FACTORI IMPORTANŢI PENTRU POLITICA DE MARKETING A ORGANIZAŢIEI 1.1. Strategia de bază Strategia de bază stă la...

Fundamentarea Strategiei Microeconomice a Firmei SC My Photo SRL

CAP I: ANALIZA CAPABILITĂȚII STRATEGICE A FIRMEI SC MY PHOTO SRL 1.1. Diagnosticul general – Prezentarea firmei SC MY PHOTO SRL este o companie...

Analiza activităților de marketing la nivelul firmei de comerț cu amănuntul - Germanos

Capitolul 1. Date de identificare a firmei SC GERMANOS TELECOM ROMANIA SA își are sediul principal în București, Sectorul 1, Șoseaua...

Procesul decizional de cumpărare a unui produs

In cazul comportamentului de cumparare, consumatorul trece printr-un proces de luare a deciziei structurat pe urmatoarele 5 etape: identificarea...

Aparate foto digitale - Canon

Fotografia alb-negru Cele 3 fenomene necesare obtinerii imaginilor fotografice sunt cunoscute de mult timp. De la Aristotel s-au stiut mai multe...

Analiza comparativă a aparatelor foto digitale

1. Introducere: Aparatul foto digital este un dispozitiv electronic utilizat pentru a fotografia si pentru a inmagazina fotografiile folosind un...

Procesul Decizional

Pentru acest studiu de caz am ales un bun de uz îndelungat şi anume propriul telefon pe care îl voi trece prin cele cinci faze ale procesului...

Ai nevoie de altceva?