Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 7619
Mărime: 110.01KB (arhivat)
Publicat de: Lucian Cucu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

SUMAR MANAGERIAL

Acest proiect are ca obiectiv principal cresterea vanzarilor si depasirea nivelului de performanta al concurentilor. Asadar, ne propunem sa devenim lideri pe piata, in special pe segmental produselor de tip Cola.

Obiectivele generale pe care le avem in vedere sunt urmatoarele:

- sa atingem o cifra de afaceri de 1,2 miliarde lei noi

- sa crestem cota de piata cu 20%

- sa atragem noi clienti

- sa crestem capacitatea de productie

- sa lansam produse noi

Coca-Cola este un nume care nu mai are nevoie de nici o introducere pe piata romaneasca si nu numai. Scopul acestui plan de marketing este de a lansa si pe piata din Romania Cherry-Cola in 2007, un produs lansat in multe din tarile in care Coca-Cola HBC isi desfasoara activitatea. Aroma cireselor negre impeuna cu gustul unic coca-cola pe care il cunoastem cu totii fac din aceasta bautura racoritoare un adevarat deliciu. Suntem increzatori ca atat cunoscatorii acestui produs cat si cei care nu au auzit inca de el, vor fi incantati de lansarea lui in Romania.

Pentru realizarea acestor obiective ne-am propus urmatoarele activitati:

- deschidere de noi fabrici ce vor produce Cherry-Cola

- imbunatarirea activitatilor de productie, depozitare si livrare

- publicitate agresiva (spoturi de 30 de secunde de 10 ori pe zi la principalele posturi TV şi difuzarea unor spoturi de 15 secunde în prime time, cu ocazii speciale, exemplu meciuri de fotbal; radio, cel puţin 4 posturi; presa scrisa si internet

- promovare prin concursuri, promotii si concerte

- sponsorizari

Bugetul necesar implementarii acestui plan de marketing este de 169,282 milioane RON. Aceasta suma va fi acoperita integral din profitul de 310 milioane RON, realizat in 2006.

Realizarea activitatilor va fi dusa la indeplinire de un numar de 6027 de persoane, atat din interiorul companiei cat si din exterior. De asemenea, am apelat la specialisti din alte domenii ca si publicitatea pentru a fi siguri de indeplinirea obiectivelor propuse.

Avand in vedere succesul avut de Cherry-Cola in alte tari precum Ungaria, Austria, Germania, suntem increzatori ca impactul lansarii acestui produs in Romania va fi pe masura asteptarilor.

CAPITOLUL 2

ISTORIC

Era 1886 si in New York Harbor muncitorii construiau Statuia Libertatii. La opt sute de mile departare, un alt maret simbol urma sa fie descoperit. Precum multi oameni care au schimbat istoria, John Pemberton, veteran al razboiului civil si farmacist in Atlanta a fost inspirat dintr-o simpla curiozitate.

Pentru ca ii placea sa se joace cu formule medicinale, intr-o seara, cautand un leac rapid pentru o durere de cap, a amestecat un lichid de culoarea caramelului intr-un vas. Cand a terminat, l-a dus la o farmacie locala. Aici amestecul a fost combinat cu sifon si probat de clienti, care au fost incantati.

Farmacia a inceput sa vanda amestecul cu 5 centi paharul. Contabilul lui Pemberton, Frank Robinson, a numit amestecul Coca-Cola si notat numele intr-un manuscris. Pana in ziua de azi, Coca-Cola se scrie la fel.

In primul an, firma a vandut in jur de 9 pahare de Coca-Cola pe zi. Un secol mai tarziu, Coca-Cola Company a produs peste 10 miliarde de galoane de suc. Din nefericire pentru Pemberton, el era mai mult un inventator decat un om de afaceri, si nici macar nu banuia ca a inventat unul din cele mai de succes produse din lume. De-a lungul anilor, intre 1888 si 1891, Pemberton a vandut firma unui afacerist din Atlanta pe nume Asa Griggs Candler pentru un total de 2300$. Candler a devenit primul presedinte al firmei si primul care a adus viziunea afacerii.

1893-1904

Asa Candler, un vanzator innascut, a transformat Coca-Cola dintr-o inventie intr-o afacere. Stia ca exista oameni insetati si Candler a gasit cai inovative de a le prezenta acest nou produs. A distribuit cupoane pentru a incerca gratis noua bautura racoritoare, facandu-o astfel din ce in ce mai populara. Pana in 1895, Candler a construit fabrici in Chicago, Dallas si Los Angeles.Inevitabil, succesul bauturii a condus la modificarea modalitatii de imbuteliere. In 1894, un om de afaceri din Mississippi, Joseph Biedenham, a fost primul care a pus bautura in sticle. A trimis 12 sticle catre Asa Candler, insa acesta nu a fost impresionat. In ciuda faptului ca era un foarte abil om de afaceri, nu a realizat ca Coca-Cola isi va realiza adevaratul potential cand va putea fi cumparata la sticla. Nu a realizat acest lucru nici macar 5 ani mai tarziu cand 2 avocati, Benjamin F. Thomas si Joseph B. Whitehead, au cumparat dreptul exclusiv de a imbutelia si vinde bautura pentru suma de 1 dolar.

1905-1918

Imitarea poate fi o forma de flatare, insa Coca-Cola Company nu a fost deloc flatata de proliferarea bauturilor care o imitau din dorinta de a profita de succesul originalului. Atat produsul cat si brand-ul trebuiau sa fie protejate.

Publicitatea s-a axat pe autenticitatea Coca-Cola. In 1916, compania Root Glass din Indiana a inceput sa fabrice faimoasa sticla de Coca-Cola. Pe masura de se inainta in noul secol, Coca-Cola Company a crescut rapid, extinzandu-si afacerile in Cuba, Porto Rico, Franta si alte tari. In 1900 existau doar 2 imbuteliatori de Coca-Cola iar in 1920 existau nu mai putin de 1.000 de imbuteliatori.

1919-1940

Probabil nici o alta persoana nu a avut un impact mai puternic asupra companiei Coca-Cola decat Robert Woodruff, devenit presedinte in anul 1923. .

Daca Candler a prezentat Statelor Unite noua bautura Coca-Cola, Woodruff a prezentat-o lumii intregi de-a lungul unei cariere de 60 de ani la carma companiei.Woodruff era un geniu al marketingului si a profitat de toate oportunitatile de extindere. Coca-Cola a calatorit impreuna cu echipa SUA la Olimpiada din 1928 din Amsterdam, iar logo-ul a fost imprimat peste tot.

Woodruff a incurajat toate inovatiile care ii ajutau pe oameni sa se bucure de Coca-Cola, transformand compania nu doar intr-un mare succes cat si intr-o parte foarte importanta din viata oamenilor de pretutindeni, indiferent de varsta.

1941-1959

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, europenii s-au bucurat pentru prima oara de Coca-Cola. Intre anii 40 si 60, numarul tarilor in care Coca-Cola isi desfasura activitatea s-a dublat.

America de dupa cel de-al doilea razboi mondial era plina de optimism si prosperitate. Acest lucru se reflecta si in imaginile folosite in reclamele Coca-Cola: cupluri fericite, mame lipsite de griji conducand masini decapotabile.

1960-1981

Dupa 75 de ani de succes cu brandul Coca-Cola, compania a decis sa-si largeasca numarul de branduri: Sprite a fost introdus in 1961, TAB in 1963 si Fresca in 1966. Prezenta internationala a companiei a crescut rapid, iar reclama, intotdeauna o parte importanta a afacerii, s-a implinit cu adevarat in anii 70. In anul 1978, Coca-Cola Company a fost aleasa drept singura companie din lume care putea sa vanda bauturi racoritoare in Republica Chineza.

1982-1989

Anii 80 au fost o perioada de schimbari si inovatie la Coca Cola. In 1981, Roberto C. Goizueta a devenit presedinte al consiliului de administratie si CEO a Coca-Cola Company. Goizueta, care fugise de regimul comunist al lui Fidel Castro in 1961, a schimbat complet strategia companiei: a organizat toti imbuteliatorii de Coca-Cola din SUA intr-o companie publica, Coca-Cola Enterprises, lansand Coca-Cola Light . In 1985, Goizueta a incercat prima schimbare a formulei de preparare si a gustului Coca-Cola. La teste, totul a fost bine, insa in lumea reala, oamenii au reactionat cerand formula originala inapoi. Criticii au numit-o cea mai mare greseala de marketing facuta vreodata. Formula originala a fost reintrodusa si Coca-Cola si-a marit avantajul asupra competitorilor.

Preview document

Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 1
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 2
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 3
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 4
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 5
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 6
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 7
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 8
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 9
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 10
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 11
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 12
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 13
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 14
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 15
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 16
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 17
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 18
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 19
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 20
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 21
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 22
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 23
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 24
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 25
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 26
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 27
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 28
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 29
Creșterea vânzărilor și depășirea nivelului de performanță al concurenților - Coca-Cola - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Cresterea Vanzarilor si Depasirea Nivelului de Performanta al Concurentilor - Coca-Cola.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici de promovare a vânzărilor la SC IMSAT SA

INTRODUCERE În economia contemporana, supusa deopotriva cerintelor si constrângerilor legilor pietei, caracterizata de un pronuntat dinamism si...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Plan de Marketing - Lansare Wild Cherry în România

1. Aspecte introductive Istoric De la „Brad’s Drink” la Pepsi Cola Un secol de istorie al unuia dintre brandurile care definesc societatea...

Plan de marketing pentru lansarea produsului - Coca Cola

Introducere Povestea bauturii legendare incepe la data de 8 mai 1886 in Atlanta, Georgia cand farmacistul John Styth Pemberton inventeaza in...

Ai nevoie de altceva?