Fermă Helicicolă

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3555
Mărime: 35.74KB (arhivat)
Publicat de: Ana Marinescu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pociovalisteanu Diana
Universitatea Constantin Brâncuşi, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor

Cuprins

  1. CAPITOLUL I – Prezentare generală
  2. Organizarea activităţii;
  3. Realizarea fermei de creştere şi îngrăşarea a melcilor;
  4. Amplasamentul fermei;
  5. Procesul de producţie;
  6. Personalul;
  7. Produse rezultate;
  8. Necesarul de finanţare;
  9. CAPITOLUL II
  10. Importanţa desfăşurării acestui proiect
  11. Rolul şi locul melcilor în alimentaţie şi medicină
  12. CAPITOLUL III
  13. Analiza financiară a proiectului
  14. Bugetul de venituri si cheltuieli pentru proiect pe 2 ani.
  15. Necesar de finanţare
  16. Schema LANT:
  17. CAPITOLUL VI
  18. Analiza activităţiilor
  19. Obiectivul general
  20. Analiza SWOT

Extras din proiect

CAPITOLUL I – Prezentare generală

O Societate Comercială cu Răspundere Limitată spre a demara o afacere în domeniul agricol va accesa fonduri nerambursabile, prin măsura121 din PNDR, în vederea înfiinţării fermei de creştere a melcilor.

Ca și obiect de activitate, societatea comercială activează în domeniul creşterii animalelor ș i activităţii în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor).

Beneficiarul proiectului va deţine documente de proprietate pentru o suprafaţă de teren extravilan de 10.000 mp. Beneficiarul nu are pierderi financiare (SRL nou înfiinţată), nu are datorii sociale şi fiscale şi nici nu are obligaţii către instituţii finanţatoare.

Denumirea proiectului

“Înfiinţare fermă pentru producerea melcilor în ciclu biologic”.

Zona va permite creşterea melcilor, fapt demonstrat şi de probele de sol prelevate din locul amplasării viitoarei ferme şi se pretează la culturile ce fac obiectul hranei melcilor. Locaţia este una propice creşterii melcilor, mai ales în contextul actual când piaţa de desfacere este în plină ascensiune, nu neaparat în plan local sau naţional, ci mai degrabă în plan european şi mondial, cererea de melci depăşind oferta existentă pe piaţă la această oră.

Amplasarea fermei helicicole se încadrează în standardele naţionale de mediu sanitar – veterinare.

Investiţia propusă oferă oportunităţi de muncă pentru persoanele din mediul rural, facilitându-le posibilitatea de a obţine venituri alternative.

Fiind o investiţie nouă, reprezintă o diversificare faţă de veniturile înregistrate până în prezent. În urma relizării fermei pe suprafaţa de 3000 mp se oţine ca produs melcul pentru consum în cantitate medie de 5000 kg/an, de la aproximativ 3600 kg în primul an, 3932 kg în anul al doilea, până la 5000 kg în anul 4. Producţia medie la metrul pătrat este de 1,6 kg melci.

Preţul pe kg va fi de aproximativ 14,4 lei/kg.

În cadrul acestui proiect vor fi implicaţi iniţial doar membrii familiei. În timp numărul acestora poate să crească pe măsură ce ferma se va extinde. Persoanele implicate în proiect vor urma cursuri de specializare în acest domeniu, în urma cărora vor obţine atestate de agricultor culturi câmp şi crescător de animale. Personalul este necesar pentru efectuarea la timp şi în bune condiţii a lucrărilor prevăzute de tehnologia de creştere şi producţie.

Proces tehnologic pe o perioadă de 4 ani de la înfiinţare. Acest proces technologic poate aduce profit după primul an de la data populării fermei cu melci reproducători (melci maturi).Vânzarea melcilor este asigurată în baza unui contract cu prelucrători.

Firma se va înfiinţa cu scopul de aproduce şi promova carnea de melc din producţia fermei. Fabrica se va construi în comuna Aninoasa, judeţul Gorj la cele mai înalte standarde europene, utilarea şi operarea ei fiind guvernate de normele ISO 22.000, HACCP şi cerinţele impuse de EcoCert International, organism de certificare BIO.

Produsele finite au ca destinaţie piaţa europeană şi cea nord-americană şi constau în carne de melc sub formă de conserve, pachete îngheţate şi semipreparate.

Pentru a satisface diversitatea cerinţelor, firma se adresează tuturor celor 3 sectoare ale pieţei:

• consumatori comerciali;

• consumatorul casnic;

• consumatorul de produse Gourmet

Consumatorii îi consideră pe cei din urmă de o calitate mai bună decât ceilalţi, datorită gustului cărnii şi pentru o mai uşoară şi mai rapidă modalitate de preparare.

O analiză este foarte importantă deoarece ea confirmă faptul că produsul de import, cules din natură şi deci, crescut pe baza plantelor neselecţionate, este absolut inferior din punct de vedere calitativ produsului provenit din crescătorie. Cotaţiile melcilor în ultimii 10 ani au înregistrat cre teri de 8-10% anual şi se semnalează o substanţială uniformizare a preţurilor în diversele anotimpuri şi nu mai există astfel dezechilibre majore între produsul cules vara sau toamna şi cel cules în starea de hibernare, iarna.

Menţinerea unui prestabil este semnul unei pieţe mai extinse, mai continue şi legată în principal de organizaţii cu structuri şi sisteme industriale. În plus a existat şi o mare schimbare în direcţia tendinţei consumului diverselor specii.

Preview document

Fermă Helicicolă - Pagina 1
Fermă Helicicolă - Pagina 2
Fermă Helicicolă - Pagina 3
Fermă Helicicolă - Pagina 4
Fermă Helicicolă - Pagina 5
Fermă Helicicolă - Pagina 6
Fermă Helicicolă - Pagina 7
Fermă Helicicolă - Pagina 8
Fermă Helicicolă - Pagina 9
Fermă Helicicolă - Pagina 10
Fermă Helicicolă - Pagina 11
Fermă Helicicolă - Pagina 12
Fermă Helicicolă - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Ferma Helicicola.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia sucului de mere

Scurt istoric - Sucurile de fructe reprezintă băuturi nealcoolice, obţinute din diferite specii de fructe, prin presare sau mărunţire.Aceste...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Înființare fermă de creștere a melcilor în ciclul biologic

PROIECT DE FINANTARE I. REZUMAT Titlul proiectului: Infiintare ferma de crestere a melcilor in ciclul biologic Acronim: Biomelc Durata...

Înființarea unei ferme de melci

Helicicultura In ultimii ani, consumul de melci s-a marit incet-incet in întreaga lume, iar in zonele unde acestia traiau in stare de libertate...

Ai nevoie de altceva?