Fișă de lectură - reengineering the corporation

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4306
Mărime: 20.95KB (arhivat)
Publicat de: Arcadian Kiss
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Fisa de lectura

I.Cartea

Titlu:”Reengineering-ul(reproiectarea)intreprinderii”

Autori:Michael Hammer si James Champy,toate drepturile rezervate.Tiparit in S.U.A,traducere in limba romana de:Ing.Ana Duma,Stela Georgescu.

Editura:TEHNICA,Bucuresti

II.Tema centrala

“Reengineering the corporation este o carte importanta,care descrie principiile care stau la baza unei abordari noi si sistematice a activitatii de structurare si management.cartea descrie continutul,motivele si metodele activitatii de reproiectare a unei afaceri(business reengineering).”Peter F.Drucker

Aceasta carte a fost timp de peste sase luni pe lista de best-sellers din domeniul literaturii “non-fiction”,alaturi de carti populare mult mai conventionale.De atunci a fost tradusa in 14 limbi si a devenit un best-seller in toata lumea.

O data cu aparitia sa,nenumarate firme au inteles nevoia de reengineering si au inceput acest dificil,dar fructuos proces.Totusi se constata utilizarea gresita sau fortata a acestui termen.Din pacate,multi dintre cei care utilizeaza acest termen nu il inteleg.

Cartea descrie un model conceptual nou pentru activitatea de afaceri si ansamblul asociat de tehnici,pe care directorii si managerii trebuie sa le utilizeze pentru a-si reinventa intreprinderile,pentru a face fata concurentei intr-o lume noua.

Pentru a-si reinventa intreprinderile,managerii trebuie sa renunte la vechile notiuni despre cum trebuie organizata si condusa o afacere.Ei trebuie sa abandoneze principiile si procedurile organizatorice si operationale pe care le-au utilizat pana in present si sa creeze altele,cu totul noi.

Noile organizatii,rezultate in urma supunerii reengineering-ului vor fi cu totul diferite,modul in care vor cumpara,produce,vinde sau livra produsele si serviciile va fi foarte diferit.

Acesta carte demonstreaza cum vechile intreprinderi se pot reinventa.Business reengineering nu are nimic de-a face cu remedierea unui lucru,ci inseamna sa iei totul de la inceput,de la temelii,sa uiti cum se lucra in productia de masa si sa decizi cum este mai bine sa se actioneze acum.

Ceea ce are importanta in business reengineering este cum vrem sa organizam munca astazi,tinand seama de cerintele pietei si de puterea tehnologiilor actuale.

Reengineering-ul valorifica caracteristici care au menirea de a ne face inovatori in afaceri:individualism,incredere in sine,disponibilitate de a accepta riscul si o inclinatie spre schimbare.Business reenginering nu incerca sa schimbe comportamentul salariatilor si al managerilor americani.,ci din contra foloseste avantajele talentelor lor.

In centrul business reengineering sta notiunea de gandire discontinua (identificarea si abandonarea regulilor invechite si a premiselor fundamentale pe care se bazeaza operatiunile de afaceri in prezent).Fiecare firma este plina cu reguli invechite,care se bazeaza pe prezumtii privind tehnologiile,oamenii si obiectivele organizatorice,care astazi nu mai corespund.

Conceptul de business reengineering a aparut in urma cu 10 ani,cand autorii cartii au observat un numar mic de intreprinderi care si-au sporit spectaculos performantele,prin schimbare radicala a modului in care lucrau.Aceste intreprinderi nu si-au schimbat domeniul de activitate,in schimb,si-au modificat semnificativ procesele din care consta aceasta activitate,sau chiar au inlocuit total vechile procese.Aproape intotdeauna,aceasta modificare a procesului a fost insotita de o schimbare,la fel de radicala,in forma si caracterul acelor zone din organizatie care erau implicate in relizarea lui.

Analizand aceste intreprinderi,s-a constatat ca au obtinut succese in schimbarea radicala a unuia sau mai multora dintre procesele lor,utilizand inconstient un acelasi ansamblu de instrumente si tactici.Totodata s-a formulat tiparul actiunilor care duceau spre succes si al celor care nu aveau acest rezultat,si,treptat s-a observat ansamblul procedeelor necesar pentru a produce o schimbare radicala.Acest ansamblu de procedee a fost numit „business reengineering”.El nu se poate efectua in pasi mici si prudenti.Este vorba despre o atitudine”totul sau nimic”.Pentru multe firme,reengineering-ul este singura speranta de a se rupe,odata pentru totdeauna,de vechile cai de conducere,invechite,care altfel,in mod inevitabil,le vor distruge.

Cartea ofera un argument puternic pentru business reengineering ,explorand motivatia pentru acest proces,descrie tehnicile pe care se bazeaza si atrage atentia asupra problemelor ce se vor ivi,intr-o lume in care nu vor reusi decat acele firme care au reusit sa-si schimbe prin reengineering procesele interne.

Preview document

Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 1
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 2
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 3
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 4
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 5
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 6
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 7
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 8
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 9
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 10
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 11
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 12
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 13
Fișă de lectură - reengineering the corporation - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Fisa de Lectura - Reengineering the Corporation.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?