Forever living - gama de produse și promovarea acestora

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3667
Mărime: 869.34KB (arhivat)
Publicat de: Septimiu Gheorghe
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariana Constantinescu
Univeristatea Valahia, Târgovişte Facultatea de Ştiinţe Economice, Specializarea Master-Marketing

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. CAPITOLUL I – FOREVER LIVING PRODUCTS, O ALTFEL DE COMPANIE 4
  3. 1.1. Prezentarea companiei 4
  4. 1.2. Principiile de bază pe care a fost fondată compania 4
  5. 1.3. Valorile companiei Forever Living 5
  6. CAPITOLUL II – GAMA DE PRODUSE FOREVER LIVING 7
  7. CAPITOLUL III – CONCURENŢA ŞI METODELE DE PROMOVARE FOLOSITE PENTRU ÎNLĂTURAREA ACESTEIA 10
  8. 3.1. Principalii concurenţi ai companiei Forever Living 10
  9. 3.2. Instrumente de promovare a afacerii Forever 11
  10. CONCLUZII ŞI PROPUNERI 13
  11. BIBLIOGRAFIE 14

Extras din proiect

INTRODUCERE

Produsele bio sau ecologice sunt compuse strict din plante și din ingrediente organice, care nu au fost modificate genetic și cărora nu li s-au adăugat alte produse chimice. Aceste produse, fie că sunt alimente bio, produse cosmetice bio, de îngrijire bio, de curățenie bio sau suplimente nutritive, reprezintă cea mai nouă tendință în ceea ce privește modul de a trăi sănătos.

A apărut o adevărată modă legată de folosirea principiilor active ce se regăsesc în plante și de evitare a tehnicilor intrusive sau a folosirii substanțelor chimice „străine” de corpul nostru. Ca urmare, dacă acum câțiva ani (nu mulți) produsele bio erau legate mai degrabă de mici magazine specializate și destinate unui segment restrâns de populație, în prezent piața de desfacere a acestor produse s-a lărgit foarte mult datorită creșterii numărului de consumatori care aleg cu mult mai multă atenție produsele destinate îngrijirii corpului și a sănătății.

Acesta este şi motivul apariţiei nenumăratelor firme producătoare de produse de îngrijire şi cosmetice ecologice. Una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de astfel de produse este Forever Living Products , o firmă din Arizona care s-a bucurat de un real succes şi pe piaţa din România.

Primul capitol al acestui proiect constă în prezentarea producătorului Forever Living Products şi a valorilor pe care a fost fondată această întreprindere.

În cel de-al doilea capitol vom face cunoştinţă cu gama de produse Forever Living şi vom constata de ce sunt ele atât de apreciate atât pe plan internaţional, cât şi în ţara noastră.

În cel de-al treilea capitol sunt prezentaţi principalii concurenţi ai firmei, precum şi metodele de promovare folosite pentru a se evidenţia faţă de concurenţii săi.

În încheierea acestui capitol am venit cu un capitol de concluzii şi propueri.

CAPITOLUL I – FOREVER LIVING PRODUCTS, O ALTFEL DE COMPANIE

1.1. Prezentarea companiei

Fondată în 1978 cu puţin mai mult decât visuri şi muncă susţinută, Forever Living este acum o companie de miliarde de dolari, cu sediul în Scottsdale, Arizona, care produce ţi comercializează o vastă gamă de produse pentru sănătate şi frumuseţe. Oameni ca şi noi distribuie aceste produse minunate, oferindu-ne şi nouă oportunitatea de a ne dezvolta propria afacere şi de a ne asigura viitorul din punct de vedere financiar. Cu peste nouă milioane jumătate de distribuitori în peste 155 de ţări, Forever Living pune oamenilor la dispoziţie şansa unică de a avea un stil de viaţă mai sănătos şi mai prosper. Rex le-a propus rudelor şi prietenilor apropiaţi o idee de afaceri foarte simplă: aceea de a le oferi cunoscuţilor, într-o manieră personală, produse consumabile pentru un stil de viaţă responsabil şi sănătos. În locul investiţiilor uriaşe în publicitatea tradiţională, sumele astfel economisite le revin celor care sunt dispuţi să împărtăşească aceste produse cu familia şi cu prietenii.

1.2. Principiile de bază pe care a fost fondată compania

Cei din spatele Forever Living Products nu sunt doar directori, specialişti IT, oameni de marketing sau de vânzări. Ei sunt ca o familie. Când Rex Maughan a creat Forever Living, în 1978, a vrut să le ofere prietenilor şi rudelor sale un stil de viaţă mai bun. Iar asta însemna să creeze o companie cu principii de afaceri solide, o afacere în care fiecare alegere este făcută cu integritate. Şi fiecare angajat este ca un membru din familie. Cele două variabile pe care se bazează această companie în dezvoltarea acesteia sunt :

- să ofere produse de calitate la preţuri accesibile;

- să ofere o oportunitate de afaceri profitabilă şi de încredere pentru oameni simpli, obişnuiţi.

Din moment ce fiecare afacere se bazează pe reţeaua de furnizori, producători şi distribuitori, o singură verigă slabă în acest lanţ de aprovizionare afectează produsul final. Dacă un furnizor ar hotarî să creasca preţurile, Forever Living ar fi nevoită, la rândul ei, să crească preţurile sau să sufere pierderi considerabile. Rex şi-a dat seama că nu este în interesul companiei să se bazeze pe terţe părţi pentru calitatea pe care şi-o dorea, şi a făcut în aşa fel încât Forever Living să aibă propriile plantaţii de aloe, propriile facilităţi de producţie şi ambalare, propriile depozite, eliminând nevoia de furnizori.

Această strategie înţeleaptă îi permite companiei să controleze calitatea şi costurile la fiecare pas - începând cu materialele brute şi terminând cu produsul finit de care se bucură atâţia oameni. Astfel, Forever Living este la adăpost de creşterile preţurilor şi crizele economice.

Preview document

Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 1
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 2
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 3
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 4
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 5
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 6
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 7
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 8
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 9
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 10
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 11
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 12
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 13
Forever living - gama de produse și promovarea acestora - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Forever Living - Gama De Produse Si Promovarea Acestora.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetarea Preferințelor Consumatorilor pentru Produse Ecologice

INTRODUCERE Trăim în “secolul vitezei”, iar acest lucru pare să-şi fi pus amprenta asupra modului nostru de viaţă în ultima perioadă. La fel ca şi...

Orientarea încrederii în canalele de distribuție a produselor alimentare ecologice - un studiu comparativ al piețelor canadiene și franceze

O viaţă mai sănătoasă şi un mod de trai care să nu afecteze mediul înconjurător sunt printre principalele probleme ale lumii moderne. Una dintre...

Perspectivele pieței produselor ecologice

Conform cercetărilor USDA din anul 2010 sau FiBL - IFOAM din 2012, evoluția pieței produselor alimentare ecologice a fost una pozitivă de-a lungul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?