Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2492
Mărime: 35.98KB (arhivat)
Publicat de: Florea Diaconu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Cruceru

Extras din proiect

Prezentarea firmei

Grupul spaniol Campofrio este un grup international orientat catre consumator, cu investitii in trei continente si fabrici in 5 tari, iar produsele sale sunt cumparate de peste 250 milioane de consumatori din peste 40 de tari.

Cu peste 25 de ani de experienta in producerea preparatelor din carne, Tabco Campofrio S.A. este prima companie in aceasta ramura din Romania. Portofoliul companiei cuprinde peste 100 de produse autohtone, precum si o gama larga de produse importate din Spania. Compania doreste sa devina lider incontestabil pe piata preparatelor din carne in Romania, de aceea activitatea de promovare si comunicare este mai mult decat esentiala pentru stabilirea avantajului competitiv. Crezul companiei este de a oferi consumatorilor sai produse cat mai sanatoase si cat mai naturale. De aceea, aceasta gandire a societatii, valorile sale, informatiile cu privire la produsele comercializate, trebuie sa fie cunoscute de consumatori, pentru ca acestia sa poata sa cunoasca si sa perceapa cat mai bine tot ceea ce este Tabco Campofrio. Pentru a realiza ceea ce si-a propus in domeniul promovare, forța de vanzare reprezinta o componenta hotaratoare in acest scop.

Campofrio a adoptat filosofia unei vieti sanatoase drept stil de viata ce reflecta aspectele esentiale ale grupului: o cautare continua a produselor sanatoase oferind maximum de satisfactie consumatorului si asigurand o imbunatatire a calitatii vietii.

Grupul urmareste un dublu scop, sanatate si nutritie, astfel incat toate activitatile organizatiei sa asigure un echilibru intre placerea de a manca bine si cea de a manca sanatos.

Experienta si traditia romaneasca, dar si noua tehnologie occidentala, au fost combinate cu succes, colaborarea dintre specialistii romani si cei spanioli facand din Tabco Campofrio S.A. o companie complexa, flexibila si dinamica. Valorile ce situeaza Tabco in fruntea producatorilor din Romania sunt inovatia si calitatea.

Tinand cont de toate acestea, Tabco Campofrio isi propune sa reprezinte calitate, incredere si inovatie.

De la 1 ianuarie 2001, Campofrio Romania a inceput implementarea propriei retele de distributie nationala, iar la ora actuala detine o forta de vanzare proprie in fiecare judet al tarii. Este cea mai mare si cea mai bine dotata forta de vanzare din domeniu (83 de persoane): agenti de vanzari, merchandiseri, supervizori, directori regionali. De asemenea, formeaza si cea mai dezvoltata retea logistica din domeniu: 7 depozite regionale si un depozit central (la Tulcea).

Obiectivele fortei de vanzare

Pentru inceput voi prezenta pe scurt obiectivele companiei Tabco Campofrio:

- mentinerea pozitiei de lider pe piata romaneasca de preparate din carne;

- dezvoltarea de noi produse care sa satisfaca tot mai mult cerintele consumatorilor.

Tabco Campofrio Romania a avut o evolutie excelenta, peste asteptari, reusind sa obtina in scurt timp rezultate care au propulsat-o pe primele pozitii in topul vanzarilor.

Indicatorii de performanta arata pentru perioada 2000 – 2004 un trend ascendent:

In 2005, Tabco Campofrio a inregistrat cel mai bun an al sau pe piata romaneasca avand o cifra de afaceri de 33 milioane de euro.

Principalele obiective ale forței de vanzare sunt:

- Identificarea piețelor potențiale. Acestea sunt foarte bine evidențiate la ora actuala ingloband fiecare județ din țara.

- Definirea profilului clienților.

- Culegerea de informații despre clienți și despre concurența; Forța de vanzare aduce cele mai pretioase informații despre produsele Campofrio, vanzatorul avaand un rol hotarator in acest sens. Așadar unul dintre cele mai importante obiective este constituit din:

- Vanzarea propriu zisa

Arta de a vinde

Preview document

Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 1
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 2
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 3
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 4
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 5
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 6
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 7
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 8
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 9
Forța de vânzare în cadrul companiei Campofrio - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Forta de Vanzare in Cadrul Companiei Campofrio.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?