Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2206
Mărime: 362.49KB (arhivat)
Publicat de: Raul Florea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Curmei

Cuprins

  1. SCURT ISTORIC AL COMPANIEI „CISCO SYSTEMS” 2
  2. ÎNCEPUTURILE CISCO SYSTEMS 2
  3. ACHIZIȚIILE CISCO SYSTEMS 3
  4. CRITICI ȘI CONTROVERSE 3
  5. PRODUSELE ȘI SERVICIILE COMPANIEI „CISCO SYSTEMS„ 4
  6. GRADUL DE INTERNAȚIONALIZARE AL COMPANIEI „CISCO SYSTEMS” 4
  7. PREZENȚA COMPANIEI CISCO SYSTEMS ÎN ROMÂNIA 7
  8. BIBLIOGRAFIE 10

Extras din proiect

SCURT ISTORIC AL COMPANIEI „CISCO SYSTEMS”

Cisco Systems este o corporație multinațională, avându-și originea în Statele Unite ale Americii, ce proiectează și comercializează produse electronice, precum și tehnologii și servicii de comunicații. În prezent, compania este liderul mondial în reţele de comunicaţii, care transformă modul de conectare, de comunicare şi de colaborare între oameni.

Cisco deservește trei segmente principale de piață: intreprinderile mari – corporații, instituții publice, instituții de învățământ -; furnizorii de servicii, incluzând companiile furnizoare de internet, companiile de telefonie și cablu și furnizorii de comunicații wireless și afacerile mici și mijlocii, ale căror nevoi includ conectarea la internet și conectarea cu partenerii de afaceri.

În anul 2010, compania a fost clasată pe locul 58 în topul Fortune 500, cu venituri ce depășesc 30 de milioane de dolari SUA. În topul companiilor de telecomunicații, Cisco se află pe primul loc în lume, fiind urmată la mare distanță de Motorola (locul 110 în topul Fortune 500) și Qualcomm (locul 225 în topul fortune 500).

ÎNCEPUTURILE CISCO SYSTEMS

Cisco Systems a fost fondată în decembrie 1984, în Menlo Park, California, de către Leonard Bosack și Sandra Lerner, un cuplu ce lucra la Universitatea Stanford. Numele "Cisco" a fost derivat de la numele orașului San Francisco, acesta fiind și motivul pentru care inginerii companiei au insistat cu privire la scrierea cu litere mici a cuvântului „cisco„ la începuturile companiei. Pentru primul produs Cisco, Bosack a adaptat protocoalele de comunicare pentru sistemul de operare a routerului, ce fuseseră scrise cu câțiva ani înainte de către William Yeager, un alt angajat de la Stanford. Primul CEO al companiei a fost Bill Graves, ce a deținut funcția din 1987 până în 1988. În 1988, John Morgridge a fost numit președinte, fiind urmat în 1995 de către John Chambers.

Deși Cisco nu a fost prima companie care a dezvoltat și a vândut un ruter, ea fost una dintre primele care a văndut cu succes, din punct de vedere comercial, routere care suportau mai multe protocoale de rețea. După ce Internet Protocol (IP) a fost adoptat pe scară largă, multi-protocolalelor de rutare au fost scoase din aplicare. Astăzi, cele mai mari rutere Cisco sunt, în primul rând folosite pentru a furniza pachetele IP și cadre MPLS.

În 1990, compania a fost listată la bursa de valori Nasdaq. Lerner a fost concediată; ca urmare Bosack renunță și el după ce primește 200 milioane dolari.

ACHIZIȚIILE CISCO SYSTEMS

Cisco a achiziționat-o varietate de companii pentru a aduce produse și talente în cadrul companiei. Mai multe achiziții, cum ar fi Stratacom, au fost, la acea vreme, cele mai mari achiziții din industri telecomunicațiilor. În timpul apogeului Internetui, în 1999, compania Cisco a achiziționat Cerent Corp, o companie în curs de dezvoltare cu sediul în Petaluma, California, SUA. A fost cea mai scumpă achiziție făcută de Cisco pană în momentul de față, și doar achiziția Scientific-Atlanta a depășit-o ca amploare.

La sfârșitul lunii martie 2000, Cisco a fost cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piață de mai mult de 500 miliarde dolari SUA. În iulie 2009, cu o capitalizare de piață de aproximativ 108.03 miliarde dolari SUA, compania este încă una dintre cele mai valoroase.

CRITICI ȘI CONTROVERSE

- CHINA

Cisco a fost criticată pentru implicarea în cenzura oamenilor din Republica Chineză. Conform autorului Ethan Gutmann, Cisco și alte companii de telecomunicații au furnizat guvernului Chinei echipamentele necesare pentru a bloca anumite website-uri și pentru a supraveghea activitățile on-line ale Chinei. Cisco a infirmat însă această declarație, spunând că nu dezvoltă echipament specializat care să permită guvernelor să îngradească accesul la informații și că în China se comercializează aceleași produse și servicii ca și în restul lumii.

Wired News a dezvăluit însă o prezentare confidențiala a companiei Cisco, prezentare în care erau detaliate oportunitățile comerciale de control al internetului ale proiectului „Golden Shield”. În articolul său, jurnalista Sarah Stirland acuza compania de a-si comercializa tehnologiile „ca o unealtă specială de reprimare”.

Preview document

Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 1
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 2
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 3
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 4
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 5
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 6
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 7
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 8
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 9
Gradul de Internaționalizare a Companiei Cisco Systems - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Gradul de Internationalizare a Companiei Cisco Systems.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?