Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1946
Mărime: 167.40KB (arhivat)
Publicat de: Florea Oancea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Curmei
ASE, marketing, an 3

Cuprins

  1. Capitolul 1.Istoricul companiei JPMorgan Chase &Co.pag 3
  2. Capitplul 2.Serviciile si produsele companiei.pag 4
  3. Capitolul 3.Gradul de internationalizare.pag 7
  4. Capitolu 4.Prezenta in Romania.pag 9
  5. Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul 1.Istoricul companiei JPMorgan Chase &Co

JPMorgan Chase &Co. este una dintre cele mai vechi institutii financiare din Statele Unite, este de asemenea una dintre cele mai respectate din lume. Cu o istorie datând de peste 200 de ani J.P. Morgan Chase este lider global in domeniul serviciilor financiare ,avand active in valoare de 2 trilioane de dolari.Detine sucursale in peste 60 de tari, un numar de peste 200,000 de angajati si lucreaza cu milioane de clienti din SUA si nenumarate corporatii,intreprinderi si institutii guvernamentale din lumea intreaga.De asemenea,ocupa o pozitia de varf in domeniul investitiilor bancare, serviciilor financiare pentru clienti, afacerilor de dimensiuni mici si bancilor comerciale, procesarii tranzactiilor comerciale si managementului activelor.

Sediul central al grupului financiar J.P.MORGAN CHASE&CO este la New York,iar serviciile financiare şi operaţiunile bancare principale sunt efectuate la Chicago.

Institutiile care au dus la formarea companiei J.P.MORGAN CHASE&CO de astazi  J.P. Morgan, Chase Manhattan, Chemical, Manufacturers Hanover, Bank One, First Chicago, si National Bank of Detroit au contribuit semnificativ la dezvoltarea de comunităţi in întreaga lume. Istoria corporativa se împleteşte cu inovaţii în finanţe şi globalizarea economiei mondiale.

Bazele companiei s-au pus la New York in 1799,firma a fost construita pe fundatia a aproape 1000 de institutii predecesoare care s-au unit in decursul anilor pentru a forma compania de astazi.

J.P.Morgan Chase provine din Bank of Manhattan Company,care a fost fondata de Aaron Burr in 1799 si a devenit una dintre institutiile bancare de varf ale natiunii. Chase Manhattan Bank a fost formata la achiziţionarea in 1931 a Chase National Bank (înfiinţată în 1877) de catre Bank of Manhattan Company .

J.P.Morgan and Company a fost fondata in New York in 1871 sub numele de “Drexel, Morgan & Co” de catre J.Pierpont Morgan si Anthony Drexel.Asa cum a fost cunoscut ulterior, J.P. Morgan & Co a devenit cea mai puternica banca de investitii, iar cei doi unii dintre cei mai puternici bancheri din istorie.

Tranzacţiile cheie care au determinat formarea grupului financiar J.P.MORGAN CHASE:

• In 1991 - are loc fuziunea corporaţiei Chemical Banking şi Manufacturers Hanover, păstrând numele de Chemical Banking Corp,pe atunci a doua institutie bancă ca mărime din SUA.

• In 1995 First Chicago Corp.fuzionează cu Banca Naţională din Detroit formând First Chicago NBD,cea mai mare companie bancara din vest.

• In 1996 are loc fuziunea dintre Chase Manhattan Corp.cu Chemical Banking Corp.,creand în acea perioadă cel mai mare holding bancar din SUA.

• In 1998, Bank One fuzionează cu First Chicago NBD luând denumirea de Bank One. Fuziunea cu Louisiana First Commerce a făcut ca această bancă ,Bank One,să devină cea mai mare companie de servicii financiare din vest,a patra bancă ca dimensiune în SUA şi cel mai mare emitent de carduri VISA din lume.

• In 2000 J.P.MORGAN&CO fuzionează cu Chase Manhattan,în realitate fuzionând patru dintre cele mai vechi şi mai mari instituţii bancare din New York (J.P.morgan,Chase,Chemical,Manufacturers Hanover) formând o singură firmă J.P.MORGAN CHASE&CO.

• Aceste fuziuni au culminat în luna iulie 2004 cu fuziunea dintre JP Morgan Chase & Co si Bank One Corp, pentru a forma JPMorgan Chase & Co din prezent.

• In 2008, JPMorgan Chase & Co a cumparat banca de investitii Bear Stearns Company Inc, consolidandu-si capacităţilor sale într-o gamă largă de afaceri, inclusiv servicii de intermediere, cash clearing şi comercializare a energiei la nivel global. Tot în 2008, JPMorgan Chase & Co a achiziţionat pasivele, activele şi anumite datorii ale Washington Mutual (WaMu).

Capitplul 2.Serviciile si produsele companiei

J.P. Morgan oferă o gama variată de servicii financiare în întreaga lume.

JPMorgan Chase & Co este numele holdingului financiar,firma deserveşte clienţii săi sub urmatoarele branduri:Chase si JP Morgan.

Brandul Chase cuprinde doua segmente:consumer banking si comercial banking.

Segmentul de consumer banking include:

• ATM, mobile banking and online banking

• Carti de credit

• Credite ipotecare

• Credite auto

• Imprumuturi pentru studenti

• Planuri de pensionare si investitii

• Verificare si control cont bancar

Preview document

Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 1
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 2
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 3
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 4
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 5
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 6
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 7
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 8
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 9
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 10
Gradul de internaționalizare al companiei JP Morgan 'n Chase - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Gradul de Internationalizare al Companiei JP Morgan 'n Chase.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?